dimarts, 25 de juny del 2013

APUNYALAT UN JOVE A L'ATENEU D'IGUALADA A MANS D'ULTRES A LA REVETLLA. El MSR NEGA CAP IMPLICACIÓ. AVUI A LES 8 CONCENTRACIÓ DE REBUIG.

Lloc de l'agressió
(ACTUALITZAT 17 h.: Podria ser que els autors no fossin de cap grup organitzat d'extremadreta)

Passades les 5 de la matinada de dilluns el jove igualadí Josep U,  de 21 anys, ha resultat ferit greu en ser apunyalat tres vegades a l'interior de l'Ateneu Igualadí de la Classe Obrera on Òmnium Cultural i el Casal Independentista, La Teixidora, organitzaven la revetlla en la que havien actuat els grups Pastorets Rok i Ressaka Ska, i en el moment dels fets un disjei punxava música. 
La tensió va començar quan va sonar la cançó "Això no és Espanya" de Francesc Ribera, Titot. Llavors un grup de quatre o cinc joves d'ambdos sexes, sembla d'ultradreta, van començar a cantar "Que viva España" de Manolo Escobar, mostrant un d'ells una navalla amb actitud amenaçadora cap els membres del grup Ressaka Ska, si bé la cosa no va anar a més tot i que algun d'aquests joves d'ultradreta va continuar mostrant la navalla amb comentaris poc amigables cap els joves independentistes que el respongueren amb algun retret verbal. Però una estona més tard, quan ja s'acabava la revetlla i el disjei punxava música, un d'aquests joves va amenaçar amb actitud, sembla de ferir amb el ganivet, a un noi de 16 anys,  cosa que va motivar que Josep U., de 21 anys, es posés al mig i recriminés la seva acció a qui portava l'arma blanca, rebent llavors dues punyalades a l'esquena i una a la panxa, donant-se a la fuga els autors. El jove ferit va ser traslladat a l'hospital d'Igualada en estat greu.   
La Teixidora i l'Ajuntament que ha emès un comunicat de condemna, (clica) han convocat per avui a les 8 una concentració de rebuig. Caldrà veure si hi participen els regidors de tots els grups. 
La Divisió d'Informació de Comissària General d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra s'ha fet càrrec de la investigació. A l'esmentada Divisió d'Informació hi ha el grup d'ivestigació i seguiment de l'extremadreta. 
             
    COMUNICAT DE LA TEIXIDORA, ORGANITZADORA DE L'ACTE

Ahir, vigília de Sant Joan, Festa Nacional dels Països Catalans, com cada any celebràvem la revetlla a Igualada. Els actes de la jornada van començar amb la rebuda de la Flama del Canigó, el sopar popular, el correfoc i, per acabar, el concert de revetlla a la pista de l’Ateneu, gratuït i obert a la ciutat.
Malauradament, un jove va ser agredit amb arma blanca per un desconegut. A conseqüència de diverses ganivetades, el jove va haver de ser atès pels serveis d’emergència al mateix lloc dels fets i, ràpidament, traslladat a l’Hospital d’Igualada, on va ser intervingut d’urgència. Actualment, dins la gravetat de les lesions, es troba estable.
Des de les entitats organitzadores, Òmnium Cultural Anoia i el Casal Independentista d’Igualada La Teixidora, lamentem profundament els fets ocorreguts, que les mesures de seguretat establertes no van poder evitar.
Durant onze anys, aquest model de revetlla sempre ha tingut un tarannà pacífic, popular i festiu, amb absència d’incidents tan greus com els d’ahir, protagonitzats per un grup reduït de persones amb actitud agressiva, que van fer ostentació espanyolista i feixista sense cap provocació prèvia.
Volem agrair la ràpida intervenció dels equips d’emergència i mostrar tot el nostre suport a la família i amics del jove agredit, que esperem que es recuperi ben aviat. Exigim que s’aclareixin els fets i que els responsables d’aquesta agressió siguin detinguts el més aviat possible.
Finalment, instem a tots els igualadins i anoiencs a rebutjar aquesta agressió injustificada i gratuïta. Per això, els convidem a assistir a la concentració que tindrà lloc demà dimarts 25 de juny a les 8 del vespre a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada.
Anar a La Teixidora (clica)
 
    FORTA PRESÈNCIA DE L'ULTRADRETA A IGUALADA I L'ANOIA

Des de fa temps a Igualda, Capellades i altres municipis de l'Anoia i la Segarra, hi tenen una forta presència diferents grups de l'àrea identitària, extremadreta espanyolista, nacionalrevolucionaris o de "primer el de casa",  segons se'ls defineixi.

Dos dels detinguts i processats per l'atac nazi d'Stroika a Manresa del 23 de març de 2012,  són el llavors dirigent local del Movimiento Social Republicano (MSR) d'Igualada, Víctor E.G, i Cristian T.S. del municipi proper de Capellades. Aquest dos no són a la presó donat que no van participar físicament en l'atac ja que van ser aturats en un control de la Guardia Civil entre Manresa i Igualada i, en sentir-se descoberts, van trucar per telèfon a la resta de membres del comando dient que tornaven cap a Igualada. Jo dubto que aquell control de la Guardia Civil fos casual i penso que poster havien obtingut informació per les xarxes socials que els membres de MSR d'Igualada i Anoia anaven aquell vespre a "derramar sangre guarra en Manresa". Segons el MSR, Víctor E.G. i Cristian T.S, haurien estat expulsats del partit i el partit rebutja tota violència (clica).


Un altre grup amb presència a l'Anoia i la Segarra (i també al Vallès) és Acción Nacional Revolucionaria (ANR) amb implantació a determinats llocs de l'Estat i estaria format per membres del Movimiento Patriótico Socialista que no es van sentir còmodes amb el MSR quan aquest grup es va integrar al mateix, i seria proper al gimnàs La Vieja Escuela de Madrid i Alianza Nacional. Precisament havia estat vinculat a Alianza Nacional el qui es considerat principal responsable de l'atac d'Stroika. ANR ha fet pintades a diverses seus d'ERC i altres grups independentistes, i places i carrers a Guissona, Igualada i altres municipis de la Nacional II, i està integrada a la coordinadora La España en Marcha (clica).   

El tercer grup identitari amb implantació a Igualada és Plataforma X Catalunya, d'on és regidor el Secretari General del partit, Robert Hernando. També té regidors a Santa Margarida de Montbui, Piera, Vilanova del Camí, Calaf i Mediona. Robert Hernado va ser denunciant i denunciat (clica)   per una incidents de fa un any i mig a la discoteca Vintatge d'Igualada. 
Ara caldrà veure si el regidor de PxC, Robert Hernando participa o no a l'acte de condemna d'aquest vespre. Recordem la polèmica de PxC a Manresa si condemnava o no l'atac d'Stroika.

El MSR, tot i haver expulsat al responsable local d'Igualada i haver trencat amb el crecle de joves que anaven amb Víctor E. G, en llibertat però imputat pel cas Stroika, ha continuat aquests mesos una serie d'accions al barri de Fàtima d'Igualada repartint menjar i joguines a famílies necessitades. Aquestes accions del MSR a Igualada ha motivat una forta rivalitat amb PxC.
Segons m'ha comunicat aquest matí el MSR "el partit no té cap vinculació amb els autors de l'apunyalament" i ha insistit que l'acció social al barri de Fàtima, no la fa el cercle de Víctor E.G, expulsat del partit, sinó les comissions d'Ajuda Social del MSR de Barcelona i Lleida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada