dissabte, 6 d’abril del 2013

LES PAH CATALANES CONTINUARAN AMB L'SCRACHE I ES CONCENTRARAN DIMARTS DAVANT LES SEUS DEL PP. Avui han fet la seva assemblea al bloc de Salt


Avui les Plataformes d'Afectats per la Hipoteca de Catalunya han fet la seva assemblea al bloc del Banc Mare Nostrum de Salt, alliberat fa quinze dies.
          Abans de començar l'assemblea, a la que han participat un centenar de persones, s'ha fet una roda de premsa en la que s'han denunciat les propostes del PP front la Iniciativa Legislativa Popular que ara es debat al Congrés del Diputats.Així, més enllà d'incloure algunes de les qüestions relatives a les clàusules abusives que han estat anul·lades a la sentència del Tribunal europeu de Justícia d'Estrasburg, el PP rebutja la dació en pagament i l'obligació als bancs d'oferir un lloguer social als qui no puguin pagar. La proposta del PP, qualificada de vergonya per la PAH,  es limita a perdonar el 35% del deute dels qui són desnonats si al cap de cinc anys han pagat ja el 65% del deute. Proposta és inviable donat que qui és desnonat, ho és per no poder continuar pagant en haver-se quedat en atur el seu rebut mensual del que, generalment, li queden molts anys. Creure's que un cop desnonat, podrà fer front al 65% del deute en només 5 anys és una mostra de l'autisme en el que viu el Govern espanyol i els diputats del PP. Per això els portaveus de la PAH han dit que continuaran pressionant i "no pararem per aconseguir els objectius de la ILP, sí o sí". 
       Marta Afuera ha dit que "és una falta de sensibilitat i de respecte del PP per les persones que pateixen o han patit desnonaments; és una condemna als afectats de per vida, i és la demostració de mala fe del Partit Popular i de manca d'empatia cap als afectats". I ha afegit que es continuarà lluitant per "la dació en pagament retroactiva, aturada dels denonaments i lloger social dels pisos dels bancs". El portaveu de la PAH de Lleida, Eduard Baches ha denunciat que a LLeida hi ha 10.000 pisos buits, propietat de bancs i immobiliàries,  i es continuïn fent desnonaments. El portaveu de Barcelona ha explicat que a part del bloc de Salt, s'han ocupat de manera més silenciosa, dos blocs a Terrassa, dos a Sabadell, un a Rubí, i un a Cerdanyola. 
      A l'assemblea, a part d'anunciar les concentracions que es faran a moltes ciutats dimarts a la tarda davant les seus del PP i la continuació dels scraches pacífics, també s'ha plantejat fer accions de suport a la família de Manlleu a qui Banesto li va subhastar la seva vivenda, en un procés irregular (la subhasta notarial no va ser pública, entre d'altres qüestions), que amb membres de la PAH d'Osona i el Garraf porten ja un mes acampats davant del Banesto de Vic.(veure fotografia a sota de tot d'avui mateix)
      Pel que fa a la situació del bloc de Salt, s'ha parlat de les converses que hi ha amb el Banc Mare Nostrum per legalitzar la situació amb el lloguer social a les famílies que aquests dies estant entrant a viure-hi, destacant positivament que Mare Nostrum ha enviat cartes a algunes persones desnonades d'altres llocs oferint-los ara aquesta possibilitat.  S'ha denunciat les actuacions de l'equip de govern de CiU de l'Ajuntament de Salt (Aigües de Girona i Salt els va tallar el subministrament que han recuperat per la via directa) que haurà d'abordar el tema a la Taula d'Habitatge que es reunirà el proper dia 18 per la tarda. 






Pel que fa a la situació del bloc de Salt


Els portaveus de les PAH de Lleida, Eduard R. Baches Lumbierres; de Tarragona, Joan Bel; Marta Afuera, de Girona i Paco Galán de Barcelona.

Comença l'assemblea
 c
 


Les primeres famílies ja viuen al bloc. Retalls de diari al portal.
Mentre es fa l'assemblea, alguns preparen la calçotada.


Els rosers donen roses roges a la Primavera Verda

"Lo que no mata, engorda!" Avui és el seu aniversari.
La Salima de Televisió de Salt, parlant de Salt en positiu. 

EL BANESTO DE VIC, AQUESTA TARDA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada