dimecres, 3 d’abril del 2013

BON REPORTATGE DE B. CAZORLA A LA DIRECTA SOBRE LES JOVENTUTS DE PxC


El Setmanari la Directa.cat (clica per veure-ho amb fotos) publica en la seva edició digital aquest bon reportatge del company Bertran Cazorla sobre les Joventuts Indentitàries per Catalunya on es veu alguns dels seus dirigents a Grècia amb el líder d'Aurora Daurada, Nikolaos Michaloliakos, o jugant a jocs de guerra amb uniformes militars mostrant la bandera de les joventuts del partit de Josep Anglada.
                              

Joves catalans d'ultradreta es troben a Grècia amb el líder del partit neonazi Alba Daurada

BERTRAN CAZORLA / @BCR_ | 02/04/2013

En públic promocionen les seves activitats inofensives, com sortides a la muntanya, calçotades i activitats culturals. En privat, en canvi, els joves identitaris que estan donant un nou impuls a la ultradreta catalana amb locals com el Casal Tramuntana o en organitzacions com les joventuts de PxC es vanten d’haver viatjat a Grècia, haver visitat el local d’Alba Daurada i inclús haver-se reunit ni més ni menys que amb el líder de la formació neonazi, Nikolaos Michaloliakos. Michaloliakos s’ha trobat almenys amb Sergio Concepción, excandidat a diverses llistes de PxC i molt actiu a les joventuts del partit. L’encontre es va produir durant un viatge que Concepción va fer a Atenes el gener passat amb quatre activistes ultres més, entre ells els membres més destacats del Tramuntana, Alberto Sánchez i Alejandro Fernández. És el segon contacte que transcendeix de la ultradreta catalana amb la formació grega, que ha desfermat alarmes a Europa en obtenir 18 escons a les darreres eleccions amb un discurs no només populista, sinó clarament neonazi. PxC assegura que no té coneixement del viatge dels seus activistes.
Malgrat això, l’expedició va quedar documentada en unes fotos penjades a perfils privats de Facebook entre el 25 i el 28 de gener passat, a les quals ha tingut accés la Directa. Les imatges mostren el viatge a Atenes que van fer els impulsors del Casal Tramuntana Alberto Sánchez, que a més és un dels dos regidor que PxC té a la major ciutat on té representació, l’Hospitalet; i Alejandro Fernández, exdirigent de l’MSR i actual col·laborador de PxC. Els acompanyaven Sergio Concepción, Cristian de Amaya (un membre actiu de les joventuts de PxC a Girona), i un altre home. Concepción, conegut com a ‘Conce’, ha participat en concentracions de les Brigadas Blanquiazules, la facció d’aficionats ultres de l’Espanyol, en les quals ha coincidit amb l’actual cap de les joventuts de PxC, Carlos Oliva. El 2011 va ser el primer suplent a la candidatura al Senat que PxC va presentar a Lleida i va ocupar el sisè lloc a la llista de la formació a Salt. Actualment, Conce és un dels líders més destacats de les joventuts de PxC a Girona. El gener passat ell, Amaya, Sánchez, Fernández, i el cinquè home es van retratar plegats als indrets més coneguts d’Atenes.
“Grans persones”, comenten sobre els neonazis
El viatge, però, no va ser merament turístic. Almenys quatre persones, segons es pot apreciar en una de les fotos de l’expedició, van visitar la seu d’Alba Daurada. Cristian de Amaya es va retratar a un faristol amb l’emblema del partit, que recorda a la creu gammada nazi. I Sergio Concepción es va fer una fotografia amb Nikolaos Michaloliakos, el polític que, a l’estil dels cabdills feixistes, controla completament un partit que aquest cap de setmana ha tornat a estar notícia perquè, segons Europa Press, ha reclamat que la pena de mort es reinstauri a Grècia i s’apliqui a estrangers que hagin comés un delicte violent. “Grans persones!”, va exclamar sobre els neonazis hel·lens l’excandidat de PxC Sergio Concepción quan va penjar la seva foto amb Michaloliakos. Els companys de viatge de Concepción i d’Amaya, Sánchez i Fernández, en canvi, no apareixen en les fotos de la visita a la seu d’Alba Daurada.
Aquest és el contacte més intens del qual es té constància entre la ultradreta ibèrica i Alba Daurada, que es diferencia de la ultradreta populista estesa a l’Europa postindustrial i representada per formacions com el Front Nacional francès o també PxC perquè no amaga el seu discurs i els seus rituals, netament neonazis.
L’anterior contacte entre els ultres ibèrics i els neonazis grecs es va produir en un hotel a Madrid el 18 de novembre, quan el responsable de relacions internacionals del partit grec va participar a les ‘Jornades de la Dissidència’ que organitza actualment una entitat propera a l’MSR. En aquella ocasió, el neonazi grec va compartir taula amb el líder d’aquesta formació, Juan Antonio Llopart, segons documenta una foto publicada a la Directa. Abans i després hi ha hagut rumors sobre la suposada presentació d’una filial espanyola d’Alba Daurada, i a les xarxes socials es publicita el grupuscle ‘Nuevo Amanecer’, impulsat per un empresari andalús, però al registre de partits no hi ha inscrita cap formació amb cap d’aquests noms.
PxC assegura no tenir “ni idea” del que fan els seus candidats
PxC, un cop més, i com en ocasions anteriors, s’ha desentès de les activitats comprometedores dels seus excandidats i inclús dels seus electes. “No tenia ni idea”, ha declarat el secretari d’organització del partit, David Parada, sobre el viatge a Grècia d’un dels dos regidors que PxC té a la segona ciutat de Catalunya, l’Hospitalet, i d’un excandidat al Senat per Girona i a l’Ajuntament de Salt, i sobre la visita del segon, almenys, al líder d’Alba Daurada. “No teníem coneixement del viatge”, ha insistit Parada. “Aquest no és el meu estil”, ha afegit, però no ha volgut censurar la visita a la seu d’Alba Daurada “si van anar a conèixer què fan allà”.


Text i fotos a la Directa, clica

1 comentari:

  1. Xavier, deuria informar més sobre les joventuts de pxc, dons son el relleu de cultiu del feixisme del partit. A més és rellevant com els hi están ensenyant a disparar amb armes d'assalt. Per a algo será. Els nazis q apareixen a la fotografía son capdals, un d'ells és el lider de les jixcs a Barcelona jordi identitari. xD

    ResponElimina