dijous, 25 d’abril del 2013

INCIDENTS A LA JUNTA DE PORTAVEUS I AL PLE DE BADIA DEL V. AMB MOTIU DE LA MOCIÓ CONDEMNANT LA PRESUMPTA AGRESSIÓ A ST COLOMA A UN TREBALLADOR DE GdG. Dilluns la nº 9 de la llista de PxC a St Coloma prendrà de possessió de l'acta de regidora en dimitir el nº 3


Ahir dimecres en la Junta de Portaveus i en el posterior Ple Municipal de Badia del Vallès, es van viure moments de forta tensió amb motiu de la moció presentada pel grup municipal d'Alternativa d'Esquerres per Badia (a l'oposició i proper a la CUP) condemnant la presumpta agressió que va patir el treballador de Gent de Gramenet, Jordi Pastor, el passat dia 12 dins l'Ajuntament de Santa Coloma.  (Clica per llegir la versió de Pastor, el comunicat dels grup municipals i el de PxC donant la versió contrària) Declaració de condemna que, com a Santa Coloma, va ser signada per tots els partits, inclòs el PP, i només el vot contrari de PxC, que dóna la versió contraria que recullo també a l'enllaç.
   L'alcaldessa, Eva Menor
            Raúl Ortiz, de PxC

Juan Carlos Santervás, d'Alternativa d'Esquerres per Badia

El primer incident, segons m'ha comentat l'alcaldessa socialista, Eva Menor, es va produir a la Junta de Portaveus de les 6 de la tarda, prèvia al Ple. Va ser després de tractar el punt de la moció de condemna a l'agressio d'un treballador d'un grup municipal colomenc perpetrada presumptament pel cap de PxC, Gómez Montero, a la que també va anunciar que li donaria el seu sí el PP. Llavors el regidor d'Iniciativa, Eusebio Argueta va discutir educadament amb una regidora del PP d'un tema aliè a l'ordre del dia de relacions d'escala entre una militant d'Iniciativa i una regidora del PP, que viuen en el mateix bloc. En aquell moment, sense que el tema anés amb ell, el regidor de PxC de Badia, Raúl Ortiz, va començar a cridar amb una expressió que va espantar a la resta de regidors i donant dret cops a la taula: "Me teneis todos hasta los huevos perdiento el tiempo con tonterias y encima ahora vosotros (els d'Alternativa d'Esquerres de Badia) presentais esta moción y los del PP también la votais!", per continuar recriminant al regidor d'Iniciativa que hagués sortit aquell tema personal d'escala entre la militant d'Iniciativa i la regidora popular, increpant d'una manera que mai havia fet abans al regidor d'Iniciativa que, per por de ser agredit, es va aixecar i va marxar de la sala, mentre llavors Ortiz escridassava als regidors d'Alternativa. En veure la situació que podia desembocar en violència l'alcadessa Eva Menor, va donar per acabada la Junta de Portaveus i va trucar a la comissaria de mossos que tinguessin una unitat a punt (la comissaria és a pocs minuts) per si feia falta la seva presència i ordenà a la Guàrdia Urbana que estigués amb quatre agents dins la sala durant el Ple.
         Una estona més tard, ja en el Ple, segons l'alcadessa, un cop aprovada la moció de condemna de la presumpte agressió del treballador de Gent de Gramenet, amb els vots del PP, CiU, PSC, ICV-EUiA, i AEB, el regidor de PxC, Raúl Ortiz, va començar a cridar, dirigint-se, sembla al regidor d'AEB,  Juan Carlos Santervás,  dient que hi havia una altra versió dels fets, que l'agredit havia estat Juan Gómez Montero, y que "tu me amenazaste un día diciendo que si no quería problemas que me fuera de Badía y nosotros no estamos amariconados y si nos dan, nos sabemos defender". Aquest comentari que marxés de Badia té a veure amb el fet que Ortiz s'havia presentat a un municipi on no hi vivia. El public va començar a fer comentaris i cridar, altres regidors van intentar calmar a Ortiz, segons diuen, sortit totalment de sí, que hauria dit dirigint-se a Santervás: "Nos vemos en la calle!" retant-lo a continuar la discussió a cops de puny fora. 
     Raúl Ortiz i un altre membre de la llista de PxC de Badia van ser detiguts per un robatori valorat en 70.000 euros (clica) pocs dies després de les eleccions municipals. Si bé, segons unes versions, Ortiz estaria imputat per aquest fet i així ho vaig publicar, David Parada, Secretari d'Organització de PxC  em va enviar un escrit explicant que no està imputat i aclarint el tema del perquè certs regidors de PxC no viuen al municipi on s'han presentat (clica).

TEXT DE LA MOCIÓ


 MOCIÓ AEB: CONDEMNA A L’AGRESSIÓ TREBALLADOR AJUNTAMENT DE SANTA COLOMA DE GRAMENET
Davant l’agressió a un treballador de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet membre de Gent de Gramenet (GG), que el passat divendres 12 d’abril va rebre un cop de puny a la cara per part del regidor i portaveu del grup municipal de Plataforma per Catalunya (PXC) a l’Ajuntament precedits d’insults i amenaces, el grup municipal de l’Alternativa d’Esquerres per Badia (AEB-CAV) insta l’Ajuntament de Badia del Vallès a adoptar els següents acords:  

 Primer . El rebuig més enèrgic d’aquests fets, que no poden tenir cap justificació.
Segon. La condemna de qualsevol acte de violència física o verbal que afecti tant als ciutadans com les ciutadanes especialment per part d’un càrrec públic.
Tercer. Exigir a PXC que es comporti d’acord amb les normes de respecte que corresponen a l’actuació política pròpia d’un estat de dret.
Quart. Traslladar els següents acords al grup municipal de Gent de Gramenet, a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i a la direcció de Plataforma per Catalunya.

Aprovada amb els vots de PP, CiU, PSC, ICV-EUiA i AEB
(He enviat un missatge al regidor de PxC, Raúl Ortiz, preguntant la seva versió i no ha respost encara 6 hores després)
    
  DILLUNS PLE A SANTA COLOMA I NOU CANVI DE REGIDOR DE PxC
   
D'altra banda dilluns se celebrarà el primer Ple de Santa Coloma després de l'agressió a Pastor i la contradenúncia de Gómez Montero, que anà a l'Hospital hores més tard, quan ja s'havia fet públic el comunicat d'alcaldia i els grups del PP, CiU, PSC, Iniciativa i Gent de Gramenet, donant per vàlida la versió del treballador de Gent de Gramenet segons la qual Gómez Montero l'havia agredit. Informació dels fets a Gramenet 2.0 (clica)
Com ja s'ha comentat després de les denúncies creuades per agressió, i que l'alcadessa Núria Parlon va donar per bona la versió de Gent de Gramenet, Josep Anglada va fer diversos tuits relatius a informacions que deia saber sobre l'alcadessa (aquell mateix dia mentia sobre mi a twitter, com que jo havia intentat entrar al congrés de Partido X la Libertad i "rondava per Coslada com una rata de claveguera) i Gómez Montero va tuitejar després aquesta imatge amb la foto d'un noi que sembla ser un dels txetxens autors de les bombes de Boston, que m'abstinc de comentar:
 
Tuit de Juan Gómez Montero
En el Ple de dilluns prendrà possessió de l'acta de regidors la número 9 de la llista, Christie Demeuldre Guyaux, en deixar l'acta Gerardo Serrano.
Segons el comunicat enviat per J Gómez Montero:  "Christie Demeuldre Guyaux se convertirá en la próxima regidora de PxC en Santa Coloma de Gramenet, entrará en sustitución del hasta ahora Regidor Gerard Serrano, que se traslada a vivir a Granada donde ha encontrado un trabajo fijo. El hasta ahora regidor de PxC cobraba la paupérrima cantidad de 200€ mensuales gracias a una argucia legal blandida por la de la alcaldesa socialista Nuria Parlon para intentar minar y
desestabilizar la labor de la oposición, entorpeciendo a la mayoría de estos regidores electos para dedicarse en cuerpo y alma a la ciudad
(...)"

      "Hasta la fecha la decisión de la alcaldesa socialista ha condenado la vocación de servicio al pueblo de 3 de nuestros regidores que han tratado compaginar la lucha de PxC de traer justicia social a sus conciudadanos con la imposibilidad de tener un salario digno"

El fet és que de la llista inicial de PxC, han plegat ja els nº 1 i 2. També el 6 (Luis Muñoz) que va substituir al nº 1, Sergio Palomo; els 4 i 5 van renunciar a ocupar el lloc, com també el nº 8. 
El cap de llista, Sergio Palomo va anunciar en dimitir fa un any  que marxava a Colombia a fer de missioner i educador (clica), si bé finalment, tal com em va comentar en una trucada telefònica que em va fer ell divendres passat, l'orde religiosa a la que està vinculat va decidir que es quedés a fer apostolat i tasca docent a Catalunya.  Palomo també em va manifestar la setmana passada que ja no militava a PxC, si bé tenia amistat amb membres del Casal Tramuntana (clica) participant esporàdicament en alguna de les seves activitats . Luis Muñoz, va ser substuit pel nº 7, Esteban Escribano, que va anar de número 2 al la llista de Democracia Nacional per Santa Coloma, lany 2007.
Segons diversos regidors d'altres grups, alguns dels dimissionaris i dels que s'han negat a agafar els llocs vacants ho van fer per discrepàncies amb les maneres de parlar i actuar Gómez Montero, cosa que ell m'ha negat diverses vegades. Gómez Montero ja va ser condemnat per una agressió al carrer a uns veïns que l'increpaven el dia de constitució de l'actual consistori (clica aquí)  i  (aquí). També va ser denunciat i reprovat per la resta de grups per publicar aquest escrit al butlletí municipal. SEGONS GÓMEZ MONTERO LA DENÚNCIA PER AQUEST ESCRIT HA ESTAT ARXIVADA.

LLISTA DE PxC DE SANTA COLOMA I BALL DE REGIDORS I RENUNCIES. Obtenen 3 regidors.
  1. SERGIO PALOMO CHILLERÓN (dimiteix fa un any) Va militar a Estado Nacional Europeo
  2. JUAN GOMEZ MONTERO (Esdevé cap del Grup Municipal) Va militar a Estado Nacional Eu
  3. GERARDO ESTEBAN SERRANO CORPAS (Dimiteix ara)
  4. RAQUEL MONREAL GOMEZ (Renuncia a ser regidora)
  5. VERONICA GOSENDE ESTEVEZ (Renuncia a ser regidora)
  6. LUIS MUÑOZ MUÑOZ (Es nomenat regidor en el lloc de Sergio Palomo, però plega als 5 mesos)
  7. ESTEBAN ESCRIBANO SAAVEDRA (Substitueix a L. Muñoz) Va ser candidat  de Democracia Nacional
  8. JOSE LUIS MIRANDA CARMONA (Renuncia a ser regidor)
  9. CHRISTIE DEMEULDRE GUYAUX (Nova regidora en plegar Gerardo Esteban)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada