dissabte, 2 de febrer del 2013

PSC, ICV-EUiA, GENT DE GRAMENET i CiU DENUNCIEN A JUAN GÓMEZ MONTERO

Els propers dies els grups municipals Santa Coloma de Gramenet del PSC, ICV-EUiA, CiU i Gent de Gramenet, denunciaran el portaveu de PxC a la Fiscalia de delictes d’odi i discriminació per l'escrit que ha publicat Gómez Montero a l'últim butlletí municipal.
              Aquest denuncia (veure Gramenet 2.0 de Jordi Corachan)   es va plantejar iniciar abans dels fets del Ple municipal del passat dilluns (clica) en que es va produir un enfrontament  o conat d'enfrontament amb denúncia inclosa entre Gómez Montero -que com va dir el regidor socialista Antonio Carmona, no viu a Santa Coloma- i  un grup de veïns colomencs. 
      Precisament la setmana passada es va fer pública la confirmació de la condemna a Gómez Montero per agredir un indignat l’11 de juny de 2011, a les portes de l'Ajuntament que protestava per l'entrada del grup identari, populista transversal, d'extremadreta o socialpatrotra (cadascú que el definiexi com li sembli) a l'Ajuntament. Gómez Montero segons aquests grups municipals hauria realitzat constantment incitacions a l’odi, faltes de respecte i sortides de to amb aire xenòfob
             Així PSC, ICV-EUiA, CiU i Gent de Gramenet han decidit denunciar conjuntament a la Fiscalia a Juan Gómez Montero, regidor i portaveu de Plataforma per Catalunya (PxC)  per l’escrit publicat el 18 de gener passat al butlletí L’Ajuntament Informa, on Montero fa una exposició que per aquest grups es simplista, generalitza contra els immigrants i seria xenòfobia i que falta al respecte, també per l’alcaldessa, la socialista Núria Parlon. De fet dos regidors de PxC de Santa Coloma, el cap de llista Sergio Palomo i el seu substitut, Luis Muñoz, haurien dimitit, sembla, per discrepàncies amb Gómez Montero.
        Segons m'ha comunicat avui a mi Gómez Montero: "no puc pronunciar-me sobre una cosa que encara ningú no m'ha comunicat, ni tinc constància oficial d'aquesta denúncia".
               Des de Gent de Gramenet  (proper a la CUP)s’assegura que “aquest partit pretén ocupar l’espai polític que anteriorment han ocupat el feixisme i el nazisme clàssics. Amb una nova retòrica de l’exclusió, fonamenten el seu discurs en base a l’odi entre cultures i manipulen i inciten al conflicte entre veïns i veïnes”.
           Gómez Montero, que va ser regidor de PxC a Manlleu dos anys en el període 2004-2006 (on no hi residia) havia militat anteriorment al grup feixista Estado Nacional Europeo (clica)  (on també sembla que huaria Militat Sergio Palomo) i als plens tan és capaç de citar fragments de Milan Kundera i de defensar idees ecologistes (diu que és vegetarià) com utilitzar expressions vexatòries cap els immigrants i els votants i polítics d'esquerres.  A més a més, Gómez Montero va ser fotografiat entre un grup d’ultres que celebraven la victòria de la selecció espanyola de futbol a l’Eurocopa, acte que va acabar amb diverses agressions a immigrants que passaven per allí, si bé a mi em consta que ell no hauria participat a les agressions.
Josep Anglada va anunciar dijous en el seu twitter que assistirà al proper Ple de St Coloma i que "es preparin els perroflautes"
TEXT QUE HA MOTIVAT POSAR LA QUERELLA:
Obrir pdf complert, clica

Informació del incidents al Ple de dilluns a Directa.cat
Informació a El Triangle

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada