diumenge, 2 de desembre del 2012

PLATAFORMA RESPONSABILITZA A LA PREMSA DE LA DAVALLADA ELECTORAL I L'ACUSA D'HAVER DONAT COBERTURA A LA CUP A LA QUE QUALIFICA DE "PROETARRA, VIOLENTA I ANTISOCIAL" . La regidora vigatana de la CUP, G Rieradevall nova diputada, PxC baixa a la Catalunya Central i la ciutat de Barcelona, però puja a St Coloma i L'Hospitalet (actualitzat dilluns 3) I ANGLADA DÓNA SUPORTA A VILA D'ABADAL QUE DEIXA UDC


El Consell de Presidència de Plataforma per Catalunya reunit ahir dissabte va analitzar ahir els resultats de les eleccións i segons el comunicat fet públic aquesta matinada "valora positivament que PxC hagi tornat a aconseguir més de 60.000 vots en unes eleccions no municipals, i que hagi tornat a ser la primera força extraparlamentària de Catalunya, per davant d'algunes formacions com SI que si tenia representació parlamentària i que ha pogut participar en tots els debats"  En el mateix comunicat es lamenta que PxC "no compta ni amb el suport ni amb l'altaveu que suposen els mitjans de comunicació que veten reiteradament a la formació identitària i que han donat més veu fins i tot a un partit antisocial, violent i proetarra com la CUP".
El consell reconeix malgrat tot que "no s'ha aconseguit l'objectiu marcat per la formació que era el d'aconseguir representació parlamentària, el nostre partit es va crear per solucionar els problemes reals del poble, l'atur, la immigració, la corrupció, els beneficis dels polítics a la banca o les retallades en sanitat i educació.  Aquest fet ha propiciat que el partit es quedés fora de l'eix central de la campanya, ja que aquestes eleccions, gràcies a la cortina de fum del Sr.Mas, es van convertir en un trist  plebiscit entre Catalunya i Espanya, o viceversa, i no en unes eleccions a l'ús, esperem que el poble no pagui car el resultat que ha tornat a col·locar en bona posició a partits que es dediquen a retallar drets socials i laborals a les classes mitjanes i humils de el país".
Segons el comunicat "aquesta ha estat la millor campanya de la història de PxC, que ha trepitjat més carrer que mai i que ha tingut un èxit sense precedents en tots els actes de campanya que ha organitzat el partit, arribant a concentrar unes 700 persones a l'acte central al CCIB de Barcelona"
 Cal recordar que en contra del que en contra del que havia informat setmanes abans PxC,  (clica per llegir notícia a Alerta Digital)  Marine Le Pen no va participar en cap dels actes de campanya de PxC, amb qui com explicava jo mateix aquí al blog, mantindria importants discrepàncies pel radicalisme i el discurs d'Anglada (clica)   
En el comunicat PxC (llegeix comunicat sencer)  diu que "s'ha fet una forta autocrítica en alguns aspectes i es reconeix obertament que no hem sabut transmetre a la població el nostre posicionament clar i contundent en el tema que ha marcat la campanya" i dóna les gràcies als afiliats i simpatitzants de PxC i especialment "a tots els interventors i apoderats, especialment als companys de PxL  arribats de la resta d'Espanya". Aquesta vegada, però, segons fons de l'extrema dreta, el suport que va rebre des de fora de Catalunya no va se econòmic com fa un any a les eleccions generals que van sufragar les furgonetes que en aquesta campanya no s'han deixat veure per Catalunya. Tampoc ha tingut el suport de Gerard Bellalta, que fa dos anys va aportar l'Angladamòbil, i ara ha creat una nova associació política.
El comunicat no diu res de l'anunci que va fer sis dies abans de posar el càrrec a disposició del partit. 
 .
PERD MOLT SUPORT A LA CATALUNYA CENTRAL, BAIXA A BARCELONA CIUTAT, PERÒ PUJA A L'HOSPITALET, SANTA COLOMA, MATARO...
Recordant els resultats, a nivell d'exemple a la demarcació de Barcelona fa dos anys va treure  57.381 vots, un 2,45% sense tenir regidors ni grups estructurats a molts dels municipis on mig any després  tindria regidors. Ara amb regidors treballant -o intoxicant- dia dia al carrer i als ajuntaments ha tret 51.449, un 1,89%.  A Vic fa dos anys va baixar dels 3.000 de les municipals de 2007 a 1.006, un 5, 82%. Però ara n'ha tret només 523, un 2,71 %. Veure resultats a Vic, clica
A Tot Catalunya PxC, treu 60.142 vots, un 1,65%, front el 75.134, un 2,40% de fa dos anys, i obté el pitjor resultat aclaparada per les despeses de quatre campanyes electorals en dos anys. La davallada de vots de PxC a Osona també ha sigut significativa (mira resultats) 
A Barcelona ciutat ha baixat en vot i percentatge clica, però la pèrdua no ha sigut tan gran a ciutats de l'Àrea Metropolitana i ha pujat a L¨Hospitalet  on ha incrementat els vots, 3.914 (un 3,51%) front els 3.695 (un 3,94%) de fa dos anys. (Ves als resultats comparats)  . També ha pujat a Santa Coloma de Gramenet, (clica) cosa que reforçaria certs sectors de PxC, els més joves provinents de l'extremadreta dels anys 2000 o actual i més espanyolistes (Ex Moviment Patriòtic Català, Brigadas Blanquiazules, Batzegada, Democracia Nacional, Estado Nacional Europeo, Casal Tramuntana...). A Mataró on tenen 3 regidors també ha pujat PxC en comparació amb les catalanes de fa dos anys, i aquest cop no sembla que hagi estat a costa del PSC, que ha incrementar lleugerament els vots, sinó més aviat de votant nou i de CiU (Clica), És interessant l'anàlisis que fa el periodista mataroní, Joan Salicrú, (clica per anar al seu blog) 
Cas interessant és el de Sant Boi de Llobregat (mira resultats ) on és regidor de PxC David Parada (també provinent de l'extremadreta dels anys 2000, encara que ell ho matitza), Secretari d'Organització del partit, i Plataforma puja. Però governant PSC i Iniciativa, el PSC puja una mica, en comparació a les passades autonòmiques, i Iniciativa puja un 80% els seus vots, mentre CiU baixa molt.




                            
De moment PxC ja ha anunciat també que participarà a la manifestació del 6 de desembre, dia de la Constitució, "España somos todos-Espanya som tots". 

                NOVETATS A  VIC (actualitzat dilluns 3)

 Foto de Georgina Rieradevall de la "antisocial, violenta i proetarra" CUP, segons PxC
Aquestes eleccions porten diverses novetats a Vic, lloc d'origen de PxC, on Anglada ha obtingut els seus pitjors resultats en unes eleccions. Així, Josep Maria Vila d'Abadal, l'alcalde d'UDC, ja no serà diputat, i diu que no es vol tornar a presentar a l'alcaldia, (i ha anuciat que deixa UDC) fet que forçaria a UDC a buscar un cap de llista (potser el regidor Arimany), i la regidora de la CUP, l'advocada, actriu i diplomada en Educació Social, Georgina Rieradevall, serà diputada al Parlament. Rieradevall va anunciar durant la campanya que, seguint les directrius de la CUP de no acapara càrrecs, deixaria l'acta de regidora si aconseguia l'escó. Jo personalment, penso que s'ho hauria de repensar i continuar a com regidora a l'oposició a la capital d'Osona. 
Sembla que Jacint Raurell del PSC no es tornarà a presentar i a ERC hi hauria la pugna -ara per ara educada- entre Joan Ballana i Joan López per encapçalar la llista d'ERC. Iniciativa també canviarà de cap de cartell que serà l'Arnau Martí. L'Anglada sempre s'ha beneficiat de la debilitat de les pugnes internes a les candidatures vigatanes i de caps de cartell poc consolidats. 
           (actulitzat dilluns 3 de desembre)
      Sorprenentment Josep Anglada ha fet un twitt solidaritzant-se amb Vila d'Abadal que deixa Unió ,  i més a més ha estat present a la roda de premsa que l'alcalde de Vic ha fet avui dilluns explicant que deixa UDC per haver frenat Duran Lleida el projecte independentista de CiU i haver-se oferit a mediar per restablir ponts amb el PP. És el mateix Anglada que deia dissabte que dóna suport a la manifestació del dia 6 "España somos todos"?

  Anglada, que ha baixat a la meitat de vots a Vic en comparació amb les passades eleccions catalanes, donant suport a Vila d'Abadal a la roda de premsa d'avui al costat dels regidors de CiU. (Foto: Osona.com)

EL MOVIMIENTO SOCIAL REPUBLICANO RECONEIX HAVER FORMAT PART DE LA CANDIDATURA HARTOS.ORG 

Tal com explicava fa uns dies, finalment no es va admetre per manca d'avals la candidatura del Movimiento Social Republicano (MSR), però que alguns membres seus formaven part de les llistes d'Hartos.
En aquest comunicat de valoració de les eleccions admeten haver format part de les llistes d'Hartos (clica) :

"Por nuestra parte, hemos concurrido a elecciones con Hartos.org, plataforma de distintas formaciones políticas mayoritariamente de tipo local e independiente. El programa de mínimos de esta Plataforma se basaba en la denuncia de los privilegios de los políticos, del sistema electoral tan injusto –que beneficia con más diputados a los grandes partidos de forma no proporcional- , los abusos de la banca y la partitocracia instalada que beneficia a los lobbys capitalistas mientras recortan en sanidad, educación y pensiones. 11.675 votos avalan la labor y el esfuerzo realizado, sin subvenciones, sin los mismos espacios electorales que se ceden a los grandes partidos, sin más medios que la voluntad y el esfuerzo, por lo que, valoramos de forma muy positiva el resultado obtenido, así como la participación de nuestro Movimiento en esta Plataforma.
Hemos realizado campaña activa con toda la buena voluntad de hacer piña con los catalanes implicados en cambiar la política catalana y española. Como siempre los talibanes del “antifascismo” han aparecido en la campaña, son aquellos que, como los hollywoodienses “cazafantasmas”, dedican su tiempo a la obsesión enfermiza de denunciar todo lo que haga el MSR, demostrando su intolerancia hacia lo diferente y hacia la libertad de conciencia y expresión.
Caer en la trampa de estos impositores del pensamiento único, como algunos han hecho, es caer en la trampa del Sistema que se dice combatir, es apoyar a los grupos violentos que vomita el propio sistema para evitar su caída, es impedir que los que de forma honesta y sincera luchamos de verdad por nuestro Pueblo quedemos fuera del marco electoral."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada