dimarts, 11 de desembre del 2012

EL CAC SANCIONA A CANAL CATALÀ AMB UNA MULTA DE 14.600 euros PER UNES DECLARACIONS DEL YOYAS QUE JO VAIG DENUNCIAR

Ara fa una any vaig fer una queixa al Consell Audiovisual de Catalunya per considerar racistes i ofensives a la dignitat humana les declaracions del Yoyas, Carlos Navaro, a la tertúlia Catalunya Opina el 14 de novembre de 2011 vers Iljam Salamat  una tertuliana musulmana. Tertúlia a la que també participava l'ex Secretari General de PxC, i regidor de Vía Democrática de Sant Just, Pablo Barranco i la periodista gironina Natàlia Molero. El debat, dies abans de les eleccions generals del 20 de novembre, es feia la pregunta: "Què ha de votar el català de tota la vida?'"
     
El tertulià Carlos Navarro, "El  Yoyas", va manifestar en diferents moments comentaris totalment ofensius cap a Salamat i les persones d'origen magribí. Tot i que en una tertúlia en directe no es pot impedir que un convidat faci comentaris insultants, sí que el presentador, Carlos Fuentes, podia aturar el programa, demanar disculpes i expulsar del plató a l'autor d'aquestes declaracions reiterades.

Així el Yoyas digué: "si fueras mora (como tu) te darían todas las ayudas. Mora, no sudaca, mora!", "insultas a la inteligencia, mora!" "Quítate el pañuelo..." "vete a "Marruecos sinverguenza!", "calla mujer! Con gentuza como tu...!", I a l'afirmació en català de que ella era espanyola i catalana, cridant, respongué: "Con gentuza como tu estoy indignado. Vete a tu país...Española...? ¡Tu sangre! ¡vete a rezar... vete pa la Meca... todos lo moros vendiendo .... y fumando grifa... Anda a la mierda.!" (...) "Ignorante inculta, que te calles mujer..."
Jo ja vaig informar d'aquesta denúncia que havia posat en diferents actes, com la xerrada que vaig fer al juny a les jornades de l'Espai catalano-marroquí de Nous Catalans. (Aneu a la crònica de les jornades on explico la denúncia)
Ahir el CAC va fer pública la seva resolució sancionant a Canal Català a una multa de 14.600 euros per atemptar a la dignitat humana, després d'escoltar les al·legacions de Canal Català.

Anar a la nota del Consell Audiovisual de Catalunya


Llegir text integre de la resolució del CAC


Veure minuts 12 i següents i sobretot al final a partir del 45
Informació al web de Nous Catalans, clica


Comentari a Alerta Digital sobre la sanció i la denúncia interposada per qui Anglada anomena "el bloguero Xavier Rius", clica
Comentari a Marbella Resiste

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada