dilluns, 4 de juny del 2012

VIC, LA MAJORIA DE VOTACIONS S'APROVEN UN COP MÉS AMB ELS VOTS DE LA PARELLA CiU-PxC, I S'APROVA LA MODIFICACIÓ DEL REGLAMENT PER NO HAVER D'AIXECAR LA MÀ I REPETIR LA IMATGE D'ANGLADA I ABADAL FENT LA MAJORIA

Avui al Ple de Vic, on governa en minoria CiU (8 regidors) i ERC (amb 2) l'alcalde d'UDC, Josep Maria Vila d'Abadal ha tornat a guanyar la majoria de votacions, gràcies als vots dels cinc regidors de PxC. 
Precisament per evitar que es vagi repetint Ple a Ple la imatge dels regidors de CiU i els d'ERC aconseguint la majoria gràcies al suport de Josep Anglada, s'ha aprovat en primera instància la modificació del reglament de funcionament del Ple. Aquest reglament, pendent ara d'al·legacions, fixarà que les votacions no es faran a mà alçada, sinó que el secretari sumarà els vots dels regidors presents un cop els grups hagin fixat la seva postura. Aquesta modificació també restringeix a una -o en alguns casos a dos- les mocions que pot presentar cada grup i restringeix també el nombre de preguntes que es poden fer. Aquests canvis han estat aprovats amb els vots de CiU, ERC i SI. PxC, que era qui bombardejava fins no fa gaire a l'alcalde amb més i més preguntes s'ha abstingut, cosa que mostra la nova relació que hi ha entre Anglada i Vila d'Abadal. El PSC també s'ha abstingut. En canvi la CUP i Iniciativa han votat en contra denunciant la voluntat de l'alcalde de fer callar els altres grups i amagar la imatge de CiU guanyant les votacions amb els vots de PxC.  




PxC i CiU ha votant junst a favor de la supressió del registre de parelles de fet, amb l'argument que podia ser utilitzat per aconseguir reagrupaments familiars i regularitzacions fraudulentes. ERC (que és a l'equip de govern) i PSC s'han abstingut, mentre CUP, Iniciativa i SI votaven en contra.
També han votat plegats CiU i PxC  a les mocions més rellevants. Així  PxC i CiU han votat en contra de la moció d'Iniciativa de cobrar l'IBI als edificis religiosos catòlics, ara per ara exempts. ERC, que aquest últims mesos ha rebut fortes crítiques per anar a una amb PxC, s'ha abstingut. També han votat plegats que no, CiU i PxC a la moció de la CUP per la no utilització de bales de goma a les manifestacions. La CUP, ICV, PSC i SI han votat a favor, mentre ERC, també, s'ha abstingut. I pel que fa a la moció d ela CUP demanant que l'Ajuntament exerceixi l'acció popular en el cas de les presumptes agressions d'Anglada a dos joves, mentre els cridava "moros de merda!", CiU i PxC han votat en contra, ERC s'ha abstingut, mentre ERC, PSC, ICV i la CUP votaven a favor.

En el Ple s'ha escenificat un cop més la bona entesa entre l'alcalde d'UDC i PxC, l'abstenció en molts temes d'ERC que forma part d el'equip de govern, i el vot conjunt de PSC, ICV i la CUP. Sembla que l'èxit de la manifestació del 26 de maig ha fet reflexionar a ICV i el PSC de l'error de deixar la CUP en el paper d'oposició real al govern de Vila d'Abadal que se soté gràcies als vots de PxC. En acabar el Ple, Josep Anglada ha comenta irònicament que Vila d'Abadal no està governant gràcies al suport d'ERC que s'ha abstingut moltes vegades, sinó de PxC que és a l'oposició.
llegir informació del 9 Nou on diu que CiU i PxC voten plegat a les votacions importants

Nota de premsa de CUP sobre el Ple i l'agressió al seu local.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada