dissabte, 2 de juny del 2012

DIMARTS PARLARÉ AL PSC SOBRE COM AFRONTAR EL DISCURS XENÒFOB, I DISSABTE PARTICIPO A LES JORNADES DE L'ESPAI CATALANOMARROQUÍ DE "NOUS CATALANS" (CDC)

Aquesta propera setmana participo en dos actes. Un a nivell intern del PSC i un altre de la Fundació Nous Catalans de CDC.
El del PSC serà una xerrada i debat on analitzarem les causes de la irrupció de PxC a les municipals de fa un any, els perills que representa per la cohesió social i com s'ha d'afrontar i combatre el discurs de Plataforma i de dirigents d'altres formacions (García Albiol) que han tre rèdits polítics del no a la immigració. Hi seran regidors de municipis on el discurs xenòfob ha arrelat i els responsables de l'àrea d'immigració i ciutadania del PSC .
De fet en algunes de les presentacions del meu llibre "Xenofòbia a Catalunya" aquest debat es va fer amb les intervencions de representants municipals de diferents partits. A la presentació de Badalona de fa dues setmanes, a la que hi van assitir regidors de CiU, PSC i Inicitiva, en acabar la meva exposició va ser molt enriquidor el debat que va sorgir, iniciat per l'exalcalde Jordi Serra, amb regidors d'Iniciativa, membres de la comunitat islàmica (d'una mesquita que Albiol va intentar que no s'obrís), de la CUP i ciutadans compromesos en el teixit associatiu, preguntant-nos què s'havia fet malament, perquè la demagògia i les mentides havien calat i com s'havia d'actuar. 
Aquell debat em va fer recordar els Plens de Badalona d'un any o dos abans -on les associacions i entitats poden parlar- el discurs d'Iniciativa contra l'equip de govern que encapçalava Jordi Serra, les intepel.lacions també crítiques de la CUP, mentre Albiol es fregava les mans.


"Junts fem país': Programa definitiu del 1r Congrés nacional de l'Espai catalanomarroquí.

El segon acte al que participo com a ponent serà dissabte  a Santa Coloma de Gramenet al Congrés de l'Espai catalanomarroquí de la Fundació Nous Catalans, vinculada a CDC.  Intervindré a la taula rodona "Visualització dels catalans d'orígen marroquí".

                            

2.     Visualització Social dels Catalans d’origen Marroquí
Es tracta d´ una aproximació al discurs dels Mitjans de Comunicació sobre els immigrants marroquins a Catalunya així com el tractament informatiu i la representació als mitjans audiovisuals de la figura i la imatge dels nous catalans originaris del Marroc. L’objectiu de la taula va ser reflexionar sobre el paper dels mitjans de comunicació en la construcció i transmissió de discursos al voltant de la immigració i crear un clima de debat que permetés als assistents reflexionar sobre les dificultats i els reptes a l’hora de normalitzar les informacions sobre immigració als mitjans de comunicació, així com proposar noves perspectives i línies de treball al voltant del tema. Analitzarem les eines necessàries per la normalització de la presència de les minories culturals a les diferents seccions dels mitjans i no potenciar les informacions negatives ni sensacionalistes. Tindrem la ocasió també de veure experiències professionals de periodistes catalans d’origen del Marroc vinculats als mitjans de comunicació.
Moderador: Sr. Soulaiman Ghazouan.               Relatora: Sra. Aouatif Stitou
            Ponents:
  • Sr. Xavier Rius Sant: Periodista. Col·laborador dels diaris: Punt Avui, El Periódico, El Triangle i COM Ràdio. 
  • Sr. Younes Oussaid: President de l’associació Almohagiren Almaghareba i director del programa de radio Almohajir Salt.
  • Said Jedidi: Periodista Marroqui
  • Samir Bouchaqor el Attabi: President de la Federació d’associacions d’immigrants de les Terres de l’Ebre. Tortosa.
  • Programa complert de les jornades, clica aquí 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada