divendres, 18 de maig del 2012

ARTICLE AL TRIANGLE SOBRE LA MANIFESTACIÓ DEL 26 A VIC PER LA COHESIÓ


Clica aquí per anar a la notícia al Triangle
Clica aquí per obrir el pdf i llegir l'article.
Clica aquí per anar al blog de la convocatòria del 26 de maig

                     
La convocatòria d’una manifestació d’àmbit nacional a Vic per la cohesió social incomoda als partits de govern a la ciutat. Mentre, Vila d’Abadal culpa de la tensió i del incidents que es viu a Vic a la CUP.

El periodista de Canal Taronja TV, David de Dios, preguntava fa uns dies a Vila d’Abadal si a Vic s’havien traspassat línies vermelles les últimes setmanes. Com explicava El Triangle en el número 1062, des de la celebració de la Diada de Plataforma per Catalunya, el passat 22 d’abril, Vic havia viscut diferents agressions racistes perpetrades a plena llum del dia, una d’elles feta pel mateix Anglada a la Plaça Major en acabar l’acte de PxC que, segons molts testimonis, al crit de “Moro de merda!” colpejaria dos joves que acabarien a l’hospital. Aquesta agressió, que inicialment no va motivar cap resposta de l’Ajuntament, generaria dues manifestacions una de les quals acabaria sota el domicili d’Anglada amb un grup de joves empaitant el cotxe del regidor al qui se li trencaria el retrovisor. I el dissabte 28, una dona d’origen equatorià que va aturar el seu vehicle a la Rambla per recollir la seva filla, va ser insultada, escopida ella i un nebot, i després agredida, produint-li un ferida al pit, al crit “d’immigrant de merda, marxa al teu país!” per un conductor.
             A l’entrevista de Canal Taronja Vila d’Abadal va negar el caire racista d’aquesta segona agressió que qualifica “d’incident o accident de trànsit” i culparia de la tensió a la ciutat als que “es manifesten a Vic, molts dels quals no són ni de Vic i no han de fotre res del que fem. Els vigatans som gent de pau i no anem amb manifestacions i tots el grups, també PxC estem compromesos amb la convivència” Aquestes manifestacions al carrer de rebuig al racisme i la que s’ha convocat pel dia 26 de maig, per l’alcalde de Vic, “poden ser l’espurna que encengui la convivència de la nostra ciutat que és molt bona”.
            A l’entrevista Vila d’Abadal no feia cap crítica ni a les agressions racistes, ni a les paraules amb les que Anglada qualifica a la Sala de Plens als immigrants des que ell és alcalde: “son xusma”, “escòria”, ”rates de claveguera” o que “gràcies a que vostè els dóna tots els ajuts, Vic està ple de moritos i negritos lliures com animals salvatges transmetent malalties”. A més, Vila d’Abadal valorava positivament que PxC finalment signés la declaració del 25 d’abril aprovada pels partits de l’Ajuntament, que condemna “les presumptes agressions” fetes per Anglada i els fets de dos dies després sota casa d’Anglada. Aquella declaració no havia estat signada inicialment per PxC donat que Anglada no va voler anar a la reunió. Però Anglada va plantejar en el Ple municipal del 7 de maig una modificació del text que inclogués, també, el rebuig als insults que havia patit una regidora de PxC. Modificació que es va aprovar amb els vots d’ERC, CiU i PxC. Aquesta modificació extratemporània de la declaració va motivar que la CUP en retirés la seva signatura. En aquell Ple, com va sent habitual, l’equip de govern de CiU i ERC va aprovar les seves propostes, com la de modificació del cànon de l’aigua, gràcies al suport de PxC.
     Darrera d’aquesta culpabilitazció que fa Vila d’Abadal a la CUP i “a gent de fora” hi ha l’incomodat per la postura de la CUP que encapçalada Georgina Rieradevall. Rieradevall, que va entrar a l’ajuntament fa un any, advocada, actriu i diplomada en Educació Social, va ser qui va dirigir l’exitós Lip-Dup per la independència a Vic que va ser record mundial de participants. I a diferència dels regidors dels altres partits que, a excepció potser de Xavier Tornafoch d’Iniciativa, s’havien resignat a conviure amb Anglada i les seves declaracions racistes, va proposar enfrontar-se a la normalització d’aquest discurs dins i fora de la Sala de Plens. I si bé la CUP no va convocar l’acte de rebuig a la Diada de PxC del 22 d’abril, en entendre que li farien més propaganda, sí que ha liderat la iniciativa per aquesta manifestació a nivell nacional pel 26 de maig. Manifestació a la que ERC, que té la regidoria de seguretat i ciutadania, ha dit que no hi dona suport, i s’està convocant sobretot des de les xarxes socials, i es desitja que el protagonisme no el tinguin el partits, sinó les associacions i la ciutadania.
Xavier Rius



7 comentaris:

  1. o que dius no es del tot sert, ja que en el acta de la diada ens varen cridar gen de origen magribí fill de puta feixistes jueus... i de aixo no es diu res i tu li contestes moro de merda i ja es racisme? ells varen dir fill de puta us matarem varius cops de aixo no s'han parla la gent ja esta farta de que el sistema protegeixi als verducs i no ha les víctimes...


    Jordi B S

    ResponElimina
  2. Sie haben noch die Stirn [o wagen es] , mir das zu sagen?

    ResponElimina
  3. És cert que alguns moros ens cridaven - Judíos! - al més pur estil hollywoodienc. I després se'n van a la mani convocada per les CUP i s'atreveixen a fer el paperot de defensors de la pau, la democracia, l'antiracisme i la tolerancia inter-religiosa. Ja s'ho trobaran aquests catalans, que els defencen tant, el día en que el seu nombre els superi i vulguin instaurar la sharia. Per ara, s'aprofiten de l'estupidesa de l'esquerra.

    ResponElimina
  4. Hi ha algú a “Plataforma per Catalunya” capaç d’escriure un comentari sencer sense faltes lingüístiques?

    És només una pregunta.

    I quan membres d’un partit que inclou entre les seves files simpatitzants de Hitler titllin els que es manifesten contra ells d’antisemites, ni es mereixen una resposta.

    ResponElimina
  5. Mireu-lo, mireu-lo. En karvala no té arguments i es dedica a criticar l'ortografia. Aquesta és la típica conducta d'un internauta que no sap com respondre un comentari a la xarxa.

    Bé, sobre l'antisemitisme te'n podria explicar unes quantes coses, però tampoc val gaire la pena, car un agent sionista com en Karvala ja ho té tot après.

    Hi ha més gent d'origen semita que no és jueva, per no dir que la majoria són musulmans, que no pas semites jueus. Això d'apropiar-se la condició de semita és molt típic dels sionistes. De què va aquest finés? No defèn els musulmans i els palestins? Ara resultarà que els més antisemites, que són jueus sionistes d'origen nòrdic i eslau, són semites.

    Coses del feixisme sionista i la seva propaganda. És evident de part de qui està en Karvala, per molt que es faci el palestí i l'antifeixista.

    ResponElimina
  6. En Karvala sap que molts jueus no són semites?

    És només una pregunta.

    ResponElimina
  7. La immigració massiva i descontrolada és una consequència de la globalització i provoca deslocalització de mà d´obra barata al servei del gran capital i el sionisme financer. Atempta contra els drets laborals adquirits pels autòctons. Els partits de la pseudoesquerra proimmigracionista són els tontos útils dels sistema que els hi fa el joc als partits de la dreta neoliberal.

    ResponElimina