dimarts, 13 de març del 2018

DEMÀ SERAN JUTJATS EL DIRIGENT DE DEMOCRACIA NACIONAL, JUAN DE HARO, I UN SIMPATITZANT, PER LES AMENACES i COACCIONS A PERIODISTES ELS 12 D'OCTUBRE DE 2016 A MONTJUÏC. El fiscal els dema 4 anys de presó. El segon acusat va intentar arribar a un acord de conciliació amb els denunciants, que el dirigent de D.N. va rebutjar

Demà dimerces 14 de març a les 10 del matí tindrà lloc en el Jutjat Penal número 27 de la Ciutat de la Justícia de Barcelona, el judici al coordinador de Democracia Nacional Joven, Juan de Haro, i a l'exmilitant i simpatitzant ultra, José Miguel P.G, pels qui la Fiscalia demana 4 anys de presó. Se'ls acusa de dos delictes de coaccions i amenaces, fetes el 12 d'octubre de 2016 a l'acte ultra de Montjuïc cap els periodistes Enric Borràs (diari ARA), Benet Íñigo (RAC1), Guillem Sánchez (El Periódico) i Rebeca Carranco (El País), els quals després de ser insultats i amenaçats, van haver d'abandonar precipitadament l'acte.
José Miguel P va al judici amb un advocat diferent que Juan de Haro, després que aquests últims mesos tots dos discrepessin de l'estratègia per afrontar una acusació que pot implicar una condemna amb ingrés a presó. Així José Miguel P va intentar aquest gener una conciliació amb els periodistes amenaçats per arribar a un acord que impliqués una compensació o una condemna molt inferior sense ingrés a presó, però ni Juan de Haro ni l'advocada d'aquest van presentar-se a l'acte al que van ser citats.  
Aquests periodistes estaven fent el seguiment informatiu de la celebració ultra del 12 d'octubre de 2016 a Barcelona, quan el president de Democracia Nacional, Manuel Canduela, va demanar des de la tribuna un aplaudiment pel vicepresident del partit, Pedro Chaparro, que estava pendent de judici per haver dit des de la tribuna el 12 d'octubre de 2015, que si algú veia al periodista Jordi Borràs li donés un cop, "un capón", per fer-lo fora de l'acte.
   
Imatge del vídeo de la Directa

El fet és que llavors, una part dels assistents es van girar cap aquest grup de periodistes i algú va confondre a Guillem Sánchez del Periódico amb Jordi Borràs, que no era allà. Tot i que els periodistes, que van ser escridassats, van dir que en Jordi Borràs no era cap d'ells, algú  va reconèixer a l'Enric Borràs, germà del Jordi Borràs, que estava cobrint l'acte pel diari ARA. I diverses persones van començar a insultar a aquest grup de periodistes com es veu al vídeo de sobre, amb crits de "Jordi Borràs, càmara de gas!", "hijos de puta!", "como me hagas una foto, te arranco la cabeza!" que es van veure obligats a fugir del lloc, mentre Haro i José M. P.G. els empaitaven i insultaven, patint el llançament cap a ells d'alguna llauna de cervesa, sense arribar a produir-se cap agressió física directa, donat que altres membres de Democracia Nacional o la Falange ho van aturar.

En l'escrit d'acusació contra Haro i J.M.P.G, el Fiscal Miguel Ángel Aguilar demana tres anys de presó per quatre delictes de coaccions als quatre periodistes, tipificat a l'article 172.1 del Codi Penal, per les coaccions als quatre periodistes, i un any de presó per un delicte d'amenaces a Jordi Borràs, tipificat a l'article 169.1 del Codi Penal. També els demana inhabilitació pel sufragi passiu (ser candidats), prohibició per assitir a atces de DN i La Falange a Barcelona els propers tres anys, i allunyament i prohibició de comunicar-se amb els cinc periodistes.  
Poso a sota part de l'escrit d'acusació, eliminant dades personals. De Juan de Haro poso els cognoms perquè és un càrrec dirigent del partit i ell mateix ha tuitejat la petició del fisal des dels eu compte de twitter.
Sobre Juan de Haro hi ha diverses causes judicials obertes. L'última és per les accions contra l'obertura d'un oratori islàmic al carrer Japó del barri de Prosperitat a Nou Barris, Barcelona.   Té una altra causa judicial per haver dit en un programa de ràdio que calen més accions com la de Blanquerna.  De Haro va ser detingut pels Mossos d'Esquadra i interrogat per aquestes declaracions el passat 31 de maig. 
De Haro, en confirmar-se la data de celebració del judici de demà va fer un tuit dient:
"El 14 de marzo se celebrará en Barcelona el juicio por los hechos del pasado 12-O de 2016. Me enfrento hasta 4 años de cárcel por expulsar de nuestro acto a un separatista radical. No conseguirán encarcelar nuestras ideas por mucha represión que haya. ¡La bandera sigue alzada". Però aquest argument que ells només van expulsar de l'acte de Montjuïc a un "separatista radical", fererint-se a Enric Borràs, serà difíciment justificable donat que també van ser amenaçats i expulsats els redactors de diaris gens independentistes com El País i El Periódico.

 

 Juan de Haro, responsable de Democracia Nacional Joven







 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada