divendres, 26 de gener del 2018

EL 6 DE FEBRER SE CELEBRA A L'AUDIÈNCIA DE BARCELONA EL JUDICI PEL SUPOSAT PLA DE DIRIGENTS DE PxC DE PROVOCAR UN ACCIDENT DE TRÀNSIT A JOSEP ANGLADA A QUI HAVIEN EXPULSAT DEL PARTIT



 Joan Carles Fuentes sortint dels jutjats de Vic després de declarar com a imputat per aquests fets 

  El llavors Secretari General de PxC i regidor d'Igualada, Robert Hernando



El proper 6 de febrer se celebrarà a la Secció Quinta de l'Audiència de Barcelona el judici contra els ex-Secretaris Generals de Plataforma per Catalunya, Robert Hernando i Joan Carles Fuentes, i contra l'exregidor d'Olot, Ignacio Mulleras,  pels presumptes“delictes d’homicidi amb dolo eventual en grau de temptativa, danys en grau de temptativa, lesions en grau de temptativa i atemptat contra autoritat o càrrec públic en grau de temptativa”. 
Els acusats presumptament haurien preparat un pla per provocar un accident de trànsit el novembre de 2014 a l'expresident de PxC, Josep Anglada, a la carrereta de Tavèrnoles amb un camió conduït per un romanès al que havien contractat per tal que col·lisionés amb el cotxe d'Anglada en un revolt. Fa un any, tot i la confirmació del processament de Fuentes, Hernando i Mulleras, PxC negava la continuïtat del procés judicial contra el seus tres dirigents i va amenaçar de querellar-se amb els periodistes que donessin veracitat als autos judicials.
Els fets arriben a judici després que Josep Anglada denunciés aquest pla contra la seva integritat física  i posés una querella contra els dirigents de PxC.  
El cas es remunta al 26 d'octubre de 2014 quan vuit mesos després de la destitució d'Anglada com a president de PxC, l'advocat Francesc Bueno es va reunir amb Fuentes, que llavors era regidor de Vic, en un restaurant de Tavèrnoles, i Fuentes li va proposar que participés en un pla per provocar un accident de trànsit a Anglada -a qui havien expulsat de PxC, però com continuava tenint presència mediàtica i política, calia evitar que es tornés a presentar a les municipals de 2015 amb una nova sigla. 
Aquest presumpte pla consistia en que Bueno havia d'emborratxar a Anglada en un dinar al restaurant el Roquet de Tavèrnoles -al que havia d'anar-hi sol- i quan sortís en evident estat d'embriagament toparia de tornada a Vic amb un romanès en un revolt. Segons el pla el romanès al·legaria que el cotxe d'Anglada, fent ziga-zagues havia topat en aquell revolt contra el camió que no havia pogut evitar l'accident. L'anàlisis d'alcoholèmia a Anglada hauria d'avalar la versió del camioner romanès. A partir d'aquest punt hi havia diversos escenaris possibles que farien desaparèixer Anglada políticament. Un podria ser que patís greus d'anys o la mort, i l'altre, si patia lesions lleus, que s'encarés amb el romanès i l'agredís, fet que provocaria una notícia que el perjudicaria molt i potser que fos condemnat i inhabilitat.
Bueno va gravar la conversa i dies després, el 6 de novembre d'aquell any, haven-t'ho comunicat a Anglada i potser als Mossos d'Esquadra, Bueno, després d'haver rebut diversos missatges del Secretari General, Robert Hernando sobre les qüestions pràctiques del pla, tornà  a reunir-se amb Fuentes per ultimar els detalls que es faria efectiu aquella mateixa setmana. Bueno va gravar-ho tot com si hi estigués disposat a participar, i tot seguit es desmarcà de la proposta, utilitzant les gravacions com a base d'una querella que Anglada va posar contra aquells tres.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada