dilluns, 29 de gener del 2018

AMB LA RENÚNCIA A L'ESCÓ DE JOAQUIM FORN i CLARA PONSATÍ, SALOUA LAOUAJI FARIDI, "SALWA EL GARBHI", SERÀ LA SEGONA DIPUTADA MUSULMANA D'ORIGEN MAGRIBÍ DEL PARLAMENT. Najat Driouech Ben Moussa ho és per ERC. La legislatura passada va ser diputat per ERC, Chakir El Homrani que pot tornar a ser-ho si renuncien dos diputats d'ERC per Barcelona.

 Saloua Laouaji (El Garbhi) Faridi,  coneguda abans com Salwa o Salua el Garbhi

Després de la renúncia a l'escó al Parlament dels exconsellers Joaquim Forn i Clara Ponsati, de Junts per Catalunya, serà diputada Saloua Laouaji Faridi, coneguda també com Salua o Salwa el Garbhi. Així en aquesta legislatura hi haurà a la cambra catalana dues diputades musulmanes d'origen magribí. L'altra és Najat Driouech Ben Moussa que va anar per la llista d'ERC. La legislatura passada va ser diputat Chakir El Homrani Lesfar, que ara no és diputat, però si renunciessin dos dels actuals diputats d'ERC per Barcelona, tornaria al Parlament. Abans de El Homrani va haver-hi Mohammed Chaib Akhdim, diputat socialista des de l'any 2003 al 2010, que va ser el primer diputat musulmà del Parlament.
Saloua Laouaji, que anava al número 19 de la llista de Junts per Catalunya a Barcelona és llicenciada en dret. És nascuda Tànger, va arribar a Barcelona l’any 1994. Ha estat cap del Departament de Drets Humans i Diversitat Cultural d’UNESCOCAT, consultora de la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya del 2005 al 2008, presidenta de Tamettut-Associació de Dones Amazigues per la Cultura i el Desenvolupament i vice-presidenta per a la diàspora en el Congrés Mundial Amazic. El canvi de cognoms de com era coneguda a Catalunya, se'l va fer o li van fer en adoptar la nacionalitat espanyola.
Foto Jordi Borràs

Per la seva banda, Najat Driouech Ben Moussa, diputada d'ERC, ha estat mediadora intercultural i tècnica d'ocupació i formació a l'Ajuntament del Masnou.Ocupà la desena posició a la candidatura d'Esquerra Republicana de Catalunya És llicenciada en filologia àrab i diplomada en treball social especialitzada en immigració, identitat i religió. És docent al Màster Món Àrab i Islàmic, impartit a la Universitat de Barcelona.

Des de l'unionisme o des de la Unió Europea hi ha hagut veus que ha intentat identificar el sobiranime català amb nacionalismes etnicistes, però aixó es totalment fals quan en entre els diputats independentistes hi ha dues dones musulmanes nascudes al Marroc.  Es poden criticar altres coses als partits sobiranistes, però és un falsedat dir que defensen un nacionalisme etnicista.

Najat Driouech abans d'entrar en política


------------
Qui és? ¿Quién es?  Grup Parlamentari Republicà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada