divendres, 24 de novembre del 2017

UN GRUP NEONAZI FA PINTADES CONTRA JORDI BORRÀS I CONTRA MI A L'ESCOLA RAMON LLULL DE BARCELONA. Aquesta escola va patir una de les càrregues més brutals l'1-O, i ja hi van fer pintades fa unes setmanes. L'Escola, Borràs i jo posarem la pertinent denúncia. També hi ha pintades contra el Mossos.


(Fotos: Jordi Borràs)
Aquest matí han aparegut a la paret de l'edifici i al mur exterior de l'Escola Ramon Llull de Barcelona, diverses pintades de caire feixista i neonazi contra el fotoperiodista Jordi Borràs i contra mi, escola que va patir fortes càrregues policials l'1 d'octubre, en les que un veí va perdre un ull per l'impacte d'una pilota de goma, s'ha convertit d'alguna manera en un símbol. Davant de l'escola s'hi va fer un dels actes més emotius el migdia del 3 d'octubre, dia de la vaga general de protesta per la repressió de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.
Per fer les pintades de dins, han hagut de saltar la tanca del perímetre de l'edifici que ocupa la petita illa de la confluència dels carrers Aragó i Diagonal, Consell de Cent, Sardenya i Marina. I amb la seva acció han fet mal a la façana d'un edifici noucentista catalogat com a patrimoni històric i artístic. Façana que va ser restaurada fa dos anys.
Les pintades acompanyades de creus gamades -un feta al revés- i creus celtes diuen: "Esto es España", "Sieg Heil", "Presos políticos, muerte", "Puta ETA", "Xavier Rius, maricón", "Jordi Borràs, judío", "Jordi Borrás, camara de gas", "Hitler fans", etc.. I també n'hi ha una que diu "Mossos traidores".  També s'ha pintat la sigla "AMAB" que no és el nom o acrònim de cap grup sinó sembla que signifiquen, All Mossos Are Bastards, versió catalana d'All Cops Are Bastards, ACAB, Tots els policies són bastards. No se sap hores d'ara qui és o qui són els autors, però aquesta és la segona vegada que es fan pintades a l'exterior o interior del Ramon Llull després de l'1 d'octubre. El 10 d'octubre se'n van fer, i també hi van posar "AMAB".
Tant el director de l'Escola Ramon Llull, com Jordi Borràs i jo posarem les corresponents denúncies als Mossos d'Esquadra, que ho hauran d'investigar com un delicte d'odi ideològic, exaltació del nazisme, coaccions per exercir de periodista i amenaces, al marge dels danys al patrimoni protegit que pugui reclamar el Consorci d'Educació de Barcelona i l'Ajuntament.
Jordi Borràs i jo estem especialitzats en la ultradreta i hem patit diverses vegades amenaces i insults a les xarxes socials. Jo també he sigut objecte de diverses querelles criminals per part d'aquest grups. El Vicepresident de Democracia Nacional, Pedro Chaparro, ha estat condemnat recentment a un any de presó per amenaces a Borràs.  
 Fotos: Jordi Borràs

Pintades d'aquesta matinada (J Borràs)

 Fotos meves del Ramon Llull l'1 d'octubre

Concentració del 3 d'octubre davant el Ramon Llull

Llegir informació a La Vanguardia 
Llegir informació a "El Món"
Llegir al Nacional 
Llegir al Punt Avui
-------
Xavier Rius, Sant, Jordi Borràs, Qui és? Qui són? ¿quién es? quién soy? ultras, nazis, pintades, casal Tramuntana, independència, antifes, periodista, informació, notícies, pintades, fotos, Ramon Llull, 1 d'octubre, i, a, e, de, 

1 comentari: