dimecres, 8 de novembre del 2017

LA VAGA PUNXA, PERÒ ELS COMITÈS DE DEFENSA DE LA REPÚBLICA TALLEN LES CARRETERES ARREU DE CATALUNYA, TRAMS DE LA XARXA DE TRENS I BLOQUEGEN TOT ELS DIA FRONTERES I LES ESTACIONS DE L'AVE. Les accions es desenvolupen sense violència ni piquets contra els qui decideixen treballar. Multitudinària assistència a l'acte de la Plaça de la Catedral a Barcelona. Al Moianès es fa el primer tall de carreteres de la seva història.





 Agustí Alcoberro de l'ANC
La jornada de vaga general, convocada només pel minoritari Confederació Sindical de Catalunya (CSC), amb el suport d'Omnium, l'ANC i els anomenats Comitès de Defensa de la República, no ha paralitzat el país, però sí l'ensenyament universitari i parcialment el de primària i secundària. UGT i Comissions han donat suport a les concentracions del migdia amb aturades, però no la vaga. Però el més significatiu han estat els talls de carreteres arreu de Catalunya i les ocupacions de les estacions de l'AVE de Barcelona i Girona que han durat gairebé tot el dia. 
Afortunadament no s'han produït incidents violents que tan bé anirien al Govern central per deslegitimar les protestes. I en compliment de la intervenció de l'Estat amb l'article 155, els Mossos d'Esquadra han estat a les ordres del Ministeri de l'Interior i el Delegat del Govern central Enric Millo, intervenint per intentar evitar les ocupacions d'estacions i els talls de carreteres de manera conjunta els Mossos amb la Policia Nacional o la Guàrdia Civil, sense que els cossos policials hagin aplicat la violència desbocada que van fer us l'1 d'octubre. L'operatiu d'actuació conjunt dels Mossos amb el Cos Nacional de Policia i Guardia Civil es va dissenyar ahir al matí a la Delegació del Govern central on el cap del Mossos, el comissari Ferran López, es va reunir amb els cap dels altres cossos, els responsables del Ministeri i el mateix Millo. 
Tot i que jo no tenia clar la idoneitat de convocar una vaga general -perquè imaginava que no seria majoritària-, i em feia por que hi hagués violència i coaccions, aixó no ha passat, pel que no en faig una valoració en cap cas gens negativa. Tampoc s'han fet cremades de neumàtics a carreteres o entrades de polígons industrials que, d'haver-se fet les imatges s'haguessin utililtzat en certs mitjans per qualificar de violents als piquets.
Poso aquí  sota algunes fotos dels talls de carreteres a Moià, tant cap a Vic i Manresa (Nacional 141-C), com cap a Barcelona (C-59). També poso fotos de l'acte multitudinari de la plaça de la Catedral que s'ha quedat petita per les 25.000 persones que hi han participat. A l'acte, presentat per Bel Olid, han parlat representants de difernets moviments juvenils i universitaris, del sindicat CSC, d'USTEC, Joan Caball de la Unió de Pagesos, Marcel Mauri d'Omnium i Agustí Alcoberro de l'ANC. També hi ha intervingut Camil Ros de la UGT, sindicat que donava suport a les mobilitzacions d'avui però no a la vaga general, que ha estat escridassat.
Alcoberro ha cridat a participar massivament a la manifestació de dissabte a Barcelona al carrer Marina
  



 Cesc Freixas cantant "Que volen aquesta gent que vene de matinada"


 Joan Caball d'Unió de Pagesos

 Sindicat Universitari
 Camil Ros d'UGT

 CSC
Marcel Mauri d'Omnium

  Talls de carretera a Moià (fotos de Núria Padrisa i Assumpta Clusella)



2 comentaris:

  1. Mucho mérito tendrían los independentistas si lograrán imponerse sobre la mitad no independentista del pueblo catalán y doblegar al estado español. Tanto como el demérito de sus adversarios si lo consintieran.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eso mismo pensé yo. Qué tamaña osadía era la de pretender vacilar a una nación que fue un imperio, del que se benefició la parte sediciosa, forjadora de otras naciones y dar a entender a sus irresponsables seguidores que se podía o puede llegar a conseguir sin sangre, cuando absolutamente todas las naciones actuales tienen su territorio, nunca eterno, en base a victorias y derrotas militares

      Elimina