dimecres, 8 de novembre del 2017

IMPUTATS O INVESTIGATS 13 ULTRES VALENCIANS PER LES AGRESSIONS DEL 9 D'OCTUBRE


(Foto agafada d'agència)
El jutjat d’instrucció número 15 de València ha imputat o declarat com "investigats" a 13 ultres valencians per les agressions fetes a la manifestació del Nou d’Octubre, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. S’atribuex als 13 presumptes delictes d’odi, desordres públics i danys, tot i que un d'aquests també està investigat per un  presumpte delicte de robatori amb violència en grau de temptativa, que hauria comés quan va intentar prendre la càmera a un fotògraf. Hores d'ara enca a no se sap el nombre total de persones que van resultar ferides entre les quals hi ha el periodista Miquel Ramos, al que una dona  va llençar-li a la cara te bullint mentre gravava.
Les agressions van començar poc abans de les 5 de la tarda a la plaça de Sant Agustí, on hi havia la capçalera de la manifestació convocada per la  “Comissió 9 d’Octubre”, integrada per Acció Cultural del País Valencià, PSPV-PSOE, Compromís, Podems, Esquerra Unida del País Valencià, Intersindical Valenciana, UGT, CCOO, etc. I la policia no va poder contenir als ultres donada la manca d'efectius pel trasllat de les unitats antidisturbis a Catalunya. Una situació d'impotència policial per manaca d'efectius que també va passar que el 24 de setembre a l'acte de Podemos a Saragossa quan un grup d'ultres va encerclar el pavelló Siglo XXI d'on no van poder sortir durant una llarga estona els participants entre els que hi havia nombrosos diputats. Podem i Compromís van demanar la dimissió del delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, per la falta de seguretat durant la manifestació i per haver autoritzat la contramanifestació ultra.
 A la causa judicial s’hi ha incorporat l'informe de la policia, el de la fiscalia, i la denúncia del Movimiento contra la Intolerancia. Segons l’atestat policial, al menys nou dels tretze ultres identificats estan relacionats amb "l'entorn actiu d’ideologies pròximes a la dreta més radical" del País Valencià. L'atestat diu que pertanyen al grup Yomus, format per aficionats al València CF. membres del Yomus van ser un dels bàndols de la violenta baralla que va haver-hi el 12 d'octubre al bar Zurich de Plaça Catalunya, que estaven assistint a l'acte constitucionalista. No queda clar si també es vincularà la pertanyença d'alguns a España 2000, formació que va convocar a contramanifestar-se contra els grups d'esquerra o catalanistes.
Entre els identificats hi ha Rubén Año Año de 26 anys, veí de Llombai (València), Juan Manuel Bustos Vázquezde 41 años, de Valencia; Francisco José Sargues Muñoz, de 47 anys, d'Albal (València) i militant d'“Avant Albal”, grup que tés dos regidors a l'ajuntament; Victor Manuel Ramos Calvo de 29 años, veí de Sagunt (València); Néstor Franco Castelló, de 26 anys de Daimús (València); i Vicente Javier Estruch Cortes. “El Alfarrasí”, de 42 años, veí d'Alfarrasí (València)
El jutge ha ofert a l’Ajuntament de València la possibilitat de personar-se com acusació per reclamar els danys que va patir el mobiliari urbà durant les agressions del Nou d’Octubre.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada