dijous, 16 de novembre del 2017

ELS MOSSOS IDENTIFIQUEN SIS ULTRES PER DIVERSES AGRESSIONS A MANIFESTACIONS UNIONISTES. LA FISCALIA D'ODI INSTRUIRÀ LA INVESTIGACIÓ. MANQUEN PER IDENTIFICAR ENCARA ELS AUTORS DE 8 AGRESSIONS MÉS COM EL TRENCAMENT DE VIDRES A CATALUNYA RÀDIO

Segons han informat avui els Mossos d'Equadra, han resolt quatre investigacions que es van iniciar arran de les agressions per raons ideològiques que van patir diversos ciutadans en el decurs o al final de manifestacions unionistes o ultradretades convocades en les darreres setmanes. Els investigadors van identificar els presumptes agressors després de les denúncies de les víctimes o de declaracions de testimonis que ho van posar en coneixement del Cos de Mossos d’Esquadra, així com l’anàlisi de les imatges publicades a les xarxes socials on es pot veure en la majoria dels casos les agressions.


El primer fet va passar el 22 de setembre, a les 19.00h, en el decurs d’una mobilització no comunicada convocada per Democracia Nacional i a la que també i va participar Plataforma per Catalunya, Somatemps i la Hermadad de Legionarios. Primer es van manifestar dant la seu de l'Assemblea Nacional Catalna al carrer Marina i acabat l'acte van manifestar-se fins a la caserna de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia. En aquest carrer, un jove va cridar alguna expressió contrària a la manifestació i com a reacció a aquest crit alguns manifestants es van encarar contra ell i el van colpejar. L’agressió, efectuada per dues persones, va comportar -segons el comunicat del Mossos- unes lesions lleus que van requerir assistència mèdica amb posterioritat. La víctima de l’agressió va denunciar els fets. Aquell dia es van produir altres incidents amb veïns que eren als portals, a un bar o als balcons i mostraven banderes estalades. Em consta que alguns dirigents de DN van demanar a algun manifestant que iniciava els insults i s'abrandava cap els veïns que s'aturés, però el fet és que es van produir diverses agressions.  
 Imatge de la manifestació del 22 de setembre en la que va haver-hi algunes agressions



Segons els Mossos els agressors identificats, són  veïns de Vila- Seca (Tarragonès) i han quedat investigats o imputats com a presumptes autors d'un delicte de lesions amb l'agreujant de discriminació per raons ideològiques. Un d’ells té antecedents per amenaces i lesions i l’altre per maltractaments en l'àmbit de la llar, diversos robatoris amb força i per amenaces i lesions.


Es dóna la circumstància que aquestes dues persones van participar el mateix dia a Vila-Seca en un altre incident quan es van encarar a tres persones que estaven enganxant cartells i els hi van sostreure i trencar i van agafar pel coll i empentar a una dona per tal d’evitar que enregistrés cap imatge amb el telèfon mòbil. També els van amenaçar perquè no pengessin nous cartells.


El passat 8 d'octubre a la manifestació multitudinària convocada per Societat Civil Catalana i altres entitats, que  va transcórrer per Via Laietana i va finalitzar a l'Estació de França, alguns dels participants van protagonitzar diferents incidents contra efectius policials i mitjans de comunicació.

Posteriorment es va tenir coneixement mitjançant imatges penjades en xarxes socials que al vespre d’una agressió al metro de Barcelona, per part de dues persones que havien participat hores abans en aquesta marxa. A través d’imatges publicades a les xarxes socials es va poder identificar aquestes persones realitzant salutacions hitlerianes davant els mitjans de comunicació a Via Laietana just abans de les agressions. Els dos agressors residents a Badalona i Santa Coloma de Gramenet, tenen antecedents policials per delicte de falsificació documental i delicte d’usurpació d’estat civil i també per delicte d’amenaces.


Finalment, el 27 d'octubre, va tenir lloc una convocatòria no comunicada que va recórrer el centre de la ciutat. Davant d’un bar del carrer Mallorca, un grup de persones que estaven a  la manifestació es van encarar a un grup de persones independentistes i com dues persones de la manifestació unionista van increpar i posteriorment agredir una persona. Un dels agressors és una dona veïna de Rubí, que ha quedat investigada com a presumpta autora d'un delicte contra l'exercici de drets fonamentals i llibertats públiques. Segons els Mossos, té antecedents per robatori amb força a interior de vehicle i atemptat als agents de l’autoritat. L’altra persona ha quedat investigada  com a presumpte autor d'un delicte de lesions lleus amb l'agreujant d'odi, a més d'un delicte contra l'exercici de Drets Fonamentals i Llibertats Públiques. Té antecedents per robatori amb violència i intimidació, per robatori i furt d’ús de vehicles, maltractaments en l’àmbit de la llar.

Actualment, els Mossos d’Esquadra estan investigant conjuntament amb la Fiscalia d’Odi i Discriminació, vuit casos més per agressions a persones per motius ideològics entre esl que hi ha alguna agressió i amenaces a periodistes i el trencament de vidres de Catalunya Ràdio
Jo vaig explicar i analitzar aquestes agressions a l'article que vaig publicar al Periódico "La ultradreta troba el seu espai".
D'altra banda el Grupo 30 (XXX) de la Brigada d'Informació de la Policia Nacional de Madrid i agents del complex barceloní de la Verneda van detenir dimarts a Madrid i Barcelona a 21 persones, la majoria membres dels Ultras Sur i del Sabadell, per la baralla que es va produir el 12 d'octubre en acabar la manifestació de Societat Civil Catalana al bar Zurich de Plaça Catalunya entre els que hi ha el seu líder Antonio Menéndez, "Antonio el Niño"i el seu lloctinent,"Javi el Bombero".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada