dijous, 12 d’octubre del 2017

300 ULTRES A MONTJUÏC AMB DEMOCRACIA NACIONAL I FALANGE, MENTRE LA RESTA DE LA ULTRADRETA, HOGAR SOCIAL, SOMATEMPS, ANGLADA, PxC AMB ESPAÑA 2000, GENERACIÓN IDENTITARIA, ETC, HO FAN A LA MANIFESTACIÓ DE SOCIETAT CIVIL CATALANA I ALTRES GRUPS UNIONISTES AMB PP I C'S A PLAÇA CATALUNYA. Els Mossos intervenen bengales, cadenes i punys americans a l'HSM. Grups ultres rivals provoquen batalla campal al Zurich. Els condemnats de Blanquerna aconsegueixen nou ajornament per entrar a presó. 7 han demanat indult i un sembla que és a l'Iraq lluitant



Manuel Andrino, de Falange, pendent d'entrar a presó per Blanquerna, avui

Tal com passa cada 12 d'octubre la ultradreta s'ha manifestat separada a Barcelona. Democracia Nacional i Falange-FE ho han fet al Paral·lel, Plaça Espanya i Montjuïc, amb menys gent que anys anteriors, mentre que Plataforma per Catalunya i els seus socis espanyols d'España 2000 y la Federació RESPETO, Somatemps, Josep Anglada Som Identitaris, hooligans radicals de diferents equips i l'Hogar Social Madrid, ho han fet a Passeig de Gràcia i Plaça Catalunya a la manifestació molt més multitudinària  convocada per Societat Civil Catalana i altres entitats que ha tingut el suport del PP i Ciutadans. Evidentment no estic qualificant d'ultres al gruix d'assistents a aquesta manifestació, per més que Societat Civil Catalana fos fundada i impulsada fa poc més de tres anys per persones d'ideologia o historial ultra o franquista que certament van aconseguir que s'hi sumés gent d'altres tradicions o espais polítics. També hi ha hagut la tradicional manifestació antifeixista de Sants que els Mossos han reconduït cap a Colom per evitar que es trobés amb la de Montjuïc.
Si bé l'any passat va haver-hi incidents a l'acte de Montjuïc quan la premsa va ser amenaçada per un grup d'assistents i va haver de marxar, aquest any els incidents han estat a la mani unionista constitucionalista de Passeig de Gràcia i Plaça Catalunya on els grups ultres hi assisteixen sense portar banderes preconstitucionals.
 Josep Alsina i Xavier Codorniu de Somatemps al Passeig de Gràcia
 Pancarta de l'Hogar Social Madrid a la manifestació constitucionalista
Plataforma per Catalunya a Passeig de Gràcia
Nacho Mulleres de PxC d'Olot amb Rafa Ripoll, regidor d'España 2000 d'Alcalà de Henares, grup associat a Respeto amb PxC, al Passeig de Gràcia

 Generación Identitaria a la mani Constitucionalista (foto obtinguda de twitter)

 Josep Anglada  de Som Identitaris a Pç Catalunya



 Baralla de hooligans ultres a l'acte constitucionalista de Pç Catalunya


ULTRES VIOLENTS O AMB ARMES PROHIBIDES A LA MANI UNIONISTA
Cap a quarts de deu els Mossos d'Esquadra han identificat a la part baixa de Gran de Gràcia  a una trentena de militants de Hogar Social Madrid i els hi ha intervingut punys americans, bengales, passamuntanyes i cadenes, aixecant quatre denuncies per tinença d'armes prohibides.  I a les 12, hooligans dels Ultras Sur i del Sabadell (els Yomus del València sembla que no), han tingut una baralla tumultuosa dins i fora del bar Zurich de Plaça Catalunya, llençant-se cadires i taules pel cap, provocant nombroses destrosses. Els Mossos han identificat  25  persones que estarien relacionades amb aquest incident i han obert una investigació.
Davant de la presència de grups ultres violents a la manifestació unionista em faig aquesta pregunta, què hagués passat si això hagues passat a les manifestacions del dimarts 3 d'octubre de protesta per les actuacions policials del dia 1? La resposta la tinc molt clara. Certes televisions i determinats mitjans ho haguessin magnificat qualificant genèricament de violents o còmplices i amics dels violents als independentistes i no independentistes (Colau, Comuns, UGT, CCOO...) que es manifestaven, i s'hagués aprofitat per dir que els Mossos no controlen els carrers per tal de justificar amb un nou argument l'aplicació de l'article 116 de la Constitució i la declaració de l'estat d'excepció.
TRES CONDEMNATS DE BLANQUERNA PENDENTS D'ENTRAR A PRESÓ A MONTJUÏC 
Andrino, de La falange FE, que han aconseguit un ajornament fins el dia 1 per entrar a presó
 Tensió entre veïns amb estelades i el manifestants ultres



L'acte de Montjuïc que ha congregat unes dues centes persones a la manifestació, que ha sortit poc abans de les onze del Paral·lel, i unes tres centes als parlaments de la Plaça Sant Jordi. Hi ha hagut menys gent que anys anteriors donat que La España en Marcha, plataforma o coordinadora que agrupa a diferents  grups i partits es va dissoldre i alguns dels seus grups es van quedar gairebé sense militants, sent avui a Montjuïc Democracia Nacional -únic grup ultra amb capacitat real de mobilització a Catalunya- i La Falange FE, els que han participat a l'acte a més del Movimiento Católico Español, sense gairebé militants. I pel que fa a la Falange FE, s'ha manifestat amb menys gent que anys anteriors. Si bé aquest grups quan van assitir el diumenge passat a la manifestació unionista multitudinària o en els actes que feien contra l'1-O no anaven amb banderes preconstitucionals, ni creus celtes, avui si que les han portat.
Han  estat a l'acte tres dels sis condemnats per l'atac de Blanquerna que,  fa un mes van rebre l'ordre d'ingrés a presó.  I si bé es va dir que entrarien la setmana passada o aquesta, han aconseguit un ajornament fins el dia 1 de novembre. En concret han estat a Montjuïc, Manuel Andrino, Jefe Nacional de Falange, Jesús F.F. -conegut perquè va entrar a Blanquerna amb la cara tapada- i Sergio R. També han aconseguit aquest ajornament per entrar a presó, Tomás C, de La Falange FE i els militants d'Alianza Nacional Íñigo Pérez de Herrasti v Víctor D. V. Possiblement també s'hauria ordenat l'ingrés a presó del falangista Juan Luis L.G. el qual sembla que està fora d'Espanya des del maig i podria estar combatent amb altres espanyols al Kurdistan iraquià amb el YBS (Unitats de Resistència de Sinjar), grup format majoritàriament jazidís vinculat a les Unitats de Defensa Popular (YPG).
Els altres set condemnats per l'atac de Blanquerna, entre els que hi ha el vicepresident de Democracia Nacional, Pedro Chaparro, que avui no ha estat a Montjuïc, no han rebut l'ordre d'ingrés, potser perquè han presentat una petició d'indult al Govern. El que sí han fet conjuntament tots els condemnats ha estat un recurs d' empara al Tribunal Constitucional.    



 Bengales i la tradicional crema d'estelades


DEL PARAL·LEL A MONTJUÏC
La manifestació d'aquest grups des del Paral·lel a la Plaça Sant Jordi ha transcorregut sense incidents més enllà d'alguns crits i insults cap a veïns que des dels balcons feien onejar alguna estelada. I s'han fet els crits habituals de "España es una y no 51", "Unidad nacional", "Puigdemont, Trapero a la prisón", "No son refugiados, son invasores", "Rajoy defiende a tu nación",  etc i algun esporàdic "Artur Mas, camara de gas". I en arribar a la Plaça Sant Jordi s'han encés bengales i cantant el Cara al Sol s'han cremat diverses estelades.    
Ja des de la tribuna ha parlat primer Juan de Haro, cap de Democracia Nacional Joven, a qui la Fiscalia li demana quatre anys de presó per els amenace si coaccions a la premsa a l'acte de l'any passat. De Haro, que ha tingut paraules de record per l'anterior cap de les joventuts, Pedro Chaparro, condemnat per Blanquerna i pendent de sentència per amenaces al fotoperiodista Jordi Borràs, ha qualificat Espanya "com el major imperi de la història mundial" i ha qualificat de traïdors i covards als govern del PP per "no atrevir-se a plicar l'article 155 a la banda de massons i mafiosos que volen arrebatar-nos Catalunya  com abans altres van arrebatar-nos les terres de l'imperi espanyol on ara només hi ha drogues i delinqüència". I ha acabat dient que per vèncer farà falta utilitzar quelcom més que només paraules. 
 Juan de Haro
Vicente Estardelles
 Menys gent que anys anteriors
Tot seguit ha intervingut com en anys anteriors el valencià, Vicente Estardelles, que ha fet part del discurs en català, i tornant al tema de l'Imperi Espanyol que es commemora el 12 d'octubre, ha dit que els territoris d'ultramar de l'imperi, a diferència dels que tenien altres potències que els qualificaven de colònies, Espanya els va considerar províncies. I referint-se a la situació actual ha lamentat que el govern del PP demanés perdó "pels quatre cops de porra, pocs i mal donats el diumenge passat" als llocs de votació. Per la seva banda, José Luis Corral del Movimiento Católico Español-Acción Juvenil Española, ha afirmat que ja va advertit fa 40 anys que si es donaven competències  a les autonomies passaria el que ara passa a Catalunya.

 Manuel Andrino
Manuel Canduela
El líder de la Falange-FE, Manuel Andrino,  ha recordat que els falangistes ja van denunciar fa 40 anys el "cafè per a tots de les autonomies, que ha provocar unes regions barallant-se contra les altres, cosa que només ens ha costat multes i presó". Ha qualifica a Mas, Pujol i Puigdemont d'actuar com la màfia siciliana i ha demanat l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, desplegar l'exèrcit a Catalunya i, també, derogar la mateixa Constitució. Ha acabat el seu discurs dient que potser caldrà fer com van fer els falangistes als carrers i camps d'Espanya el 1936.
Per últim Manuel Canduela, de Democracia Nacional, s'ha referit a la manifestació multitudinària del diumenge passat a Barcelona a la que DN s'hi va sumar "amb el nas tapat", afirmant que "nosaltres som minoritaris, però som l'èlit. Els de Blanquerna aniran a la presó per cridar No nos engañan, Cataluña es España, i tothom ho cridava diumenge passat  a Barcelona". Canduela ha qualificat de poca vergonya al peruà premi Nobel, Mario Vargas Llosa, que va intervenir en aquell acte.  
Ha rebutjat també el règim actual perquè amb la democràcia "van dir que tindríem l'oro i el moro, però s'han quedat l'or i ens han deixat els moros". I parlant de l'islam ha criticat a Merkel i Europa per acceptar al refugiats, als que ha qualificat d'invasors. I ha acabat anunciant que hi haurà una Espanya unida i forta , però que per aconseguir-la "hi haurà sang i estem disposat a derramar-la"   

PLATAFORMA PER CATALUNYA FA REUNIÓ DE LA FEDERACIÓ RESPETO A BARCELONA I INTERPOSA UNA DENÚNCIA AL TSJ CONTRA PUIGDEMONT

Plataforma x Catalunya que avui s'ha manifestat a l'acte constitucionalista de Passeig de Gràcia i Pç Catalunya amb militants i dirigents d'España 200 i Partido x la Libertad amb els que forma la federació RESPETO, va presentar ahir una denúncia a la Sala del Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, pels possibles delictes de prevaricació, desobediència judicial, rebel·lió i sedició. 
La denúncia la va presentar l'advocat Ángel Bordas de Respeto d'Andalusia. Aprofitant que eren a Barcelona els dirigents dels tres partits, han celebrat una reunió del Comité Executiu de la federació.




 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada