dilluns, 31 de juliol del 2017

LA ULTRADRETA ACAPARA LA CONTRAMANIFESTACIÓ EN FAVOR DE LA GUÀRDIA CIVIL D'AQUEST MIGDIA A BARCELONA, CONVOCADA A LA MATEIXA HORA QUE LA DE LA CUP. COM JA ÉS HABITUAL DETERMINATS MILITANTS ULTRES AMENCEN D'AGREDIR FÍSICAMENT A LA PREMSA

A la concentració en favor de la Guàrdia Civil d'aquest migdia a Barcelona, convocada extraoficialment per diferents entitats de l'àmbit espanyolista com l'Associació de Víctimes del Terrorisme, Convivència Cívica Catalana o Somatemps, a la mateixa hora que la CUP havia convocat la seva en contra dels interrogatoris de l'Institut Armat a diferents polítics i responsables de Generalitat per la convocatòria de referèndum, s'han tornat a repetir les amenaces d'agressió física cap a periodistes.
"Te encontraré y te mataré", "ven aquí, cobarde hijo de puta", "perra hija de puta", "te voy a cortar el cuello", són amenaces que s'ha fet contra diversos periodistes alguns dels concentrats, la majoria dels qual pertanyien a grups i partits d el'àmbit ultra com Democracia Nacional, La Falange, Somatemps,  Plataforma per Catalunya i Som Identitaris de Josep Anglada. La reportera de TV3 que cobria la informació també ha estat increpada en directe i com es veu al es veu i se sent al minut 57 d'aquest vídeo de Vilaweb, un ultra amenaça a un periodista amb "te voy a meter una puñalada que te rajo el cuello"
Aquests insults i amenaces no són res nou, donat que ja s'han produït els últims 12 d'octubre als actes de l'extrema dreta a Montjuïc. Dos dirigents de Democràcia Nacional estan imputats amb una petició de 4 anys de presó, per les amenaces fetes el 12 d'octubre de 2016, i el vicepresident de DN, Pedro Chaparro, està pendent de judici i se li demana 5 anys de presó per les paraules que va dir des de la tribuna el 12 d'octubre de 2015.
Jo mateix vaig ser amenaçat a la manifestació contra la mesquita de Sant Feliu de Llobregat del passat 8 de juliol per dues persones, una de les qual em va dir que si no marxava "te abriré en canal". Aquesta persona em responsabilitzava del text d'una octaveta repartida a Nou Barris  (Barcelona) contra la campanya contra la mesquita del carrer Japó. Octaveta que jo ne he vist ni he escrit i  en la que hi havia una foto que diuen que he fet jo, d'un acte dels manifestants anti-mesquita.  
Crec que aquestes amenaces són intolerables i que Departament d'Interior hauria de prendre més mesures per protegir als informadors i més ara en el context del 1 d'Octubre en que hi hauran manifestacions en un o altre sentit.Tothom té dret a manifestar-se en un o altre sentit i els periodistes, encara que manifestin opinions que agradin a uns i molestin a altres, han de poder fer la seva feina.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada