divendres, 26 de maig del 2017

ULTRES ESPANYOLISTES DE PxC i GENERACIÓN IDENTITARIA AMB VEÏNS ANTIMESQUITA, i INDEPENDENTISTES DEL "MOVIMENT IDENTITARI CATALÀ" MONOPOLITZEN LA MANIFESTACIÓ ANTI-COLAU D'AHIR. La Brigada Mòbil va haver de separar els dos grups que tot i l'antagonisme ideològic portaven banderes semblants: Creu Sant Jordi i Lambda espartana


Ultres o identitaris espanyolistes i independentistes van coincidir amb banderes i símbols iguals o semblants. (Fotos: Bertran Cazorla)
 Grup de PxC i contra mesquita

Ahir a la tarda es va viure una situació surrealista a la Plaça Sant Jaume de Barcelona on el Moviment Anti-Colau va convocar una manifestació contra l'acció del govern municipal en complir-se dos anys de les eleccions.
A la concentració només hi van assistir poc més d'un centenar de persones, si bé va haver-hi gent que hi va anar, però va marxar en veure l'ambient i qui eren el gruix dels manifestants. Això van fer el diputat de Junts pel Sí, Eduardo Reyes, i el regidor del PDCAT, Jordi Martí.
Els fet és que a part d'alguns simpatitzants del PDCAT -que  portaven un full de propaganda del partit contra l'alcaldessa- i de Ciutadans, el gruix del manifestants estaven dividits en dos grups.
Uns eren de Plataforma X Catalunya (PxC), el col·lectiu proper a PxC "Generación Identitaria" i veïns del carrer Japó de Nou Barris contraris a l'oratoria islàmic que s'hi obrirà. De fet PxC, de la mà del seus nous dirigents Pablo Barranco i Jordi de la Fuente, han animat i dinamitzat aquesta campanya contar l'oratori o mesquita. Generción Identitaria portava una pancarta "Fronteras Seguras", se suposa contra l'acollida de refugiats.
L'altre grup anava darrera la pancarta del Moviment Identitari Català (MIC), grup independentista de caire etnicista o xenòfob de l'àmbit "33", "Catalunya catalana, ni espanyola ni musulmana"  en el que s'ubica l' escissió de PxC, SOM Identitaris, grup que ahir no va ser a Sant Jaume. El MIC que nega ser racista o xenòfob, diu a la seva web que lluita "per una Catalunya Catalana, perquè les ajudes socials siguin pels catalans, per una regularització de la immigració i sobretot, veure desaparèixer del nostra voltant aquesta paparra fastigosa tan arrelada, aquest esperit castellà que tan a la vora tenim". El MIC considera vigents les idees xenòfobes de Daniel Cardona, el fundador de "Nosaltres Sols", grup independentista creat el 1931 amb un ideari que va ser titllat de filofeixista i xenòfob front la immigració espanyola. 
El més curiós és que els dos grups que s'ha trobat avui, tot i l'antagonisme independentista català i espanyolista, compartien simbologia, banderes blanques amb la creu vermella de Sant Jordi, la bandera catalana i la lambda espartana, símbol del molts ultres identitaris europeus adoptat primer a França  de l'escut circular amb la lletra lambda o cercle amb l'angle a l'interior. Amb els ultres o identitaris independentistes hi havia l'exmilitant de Terra Lliure, Frederic Bentanachs, que va intervenir fent com de portaveu.

Entre els dirigents de PxC que estaven presents hi havia el seu nou home fort, l'ex dirgent del MSR, Jordi de la Fuente, el vicepresident de PxC, Pablo Barranco, retornat al partit fa un any, i la nova Secretària General i regidora de Mataró, Mònica Lora. Lora és l´únic regidor o regidora que té PxC a la província de Barcelona, on a l'anterior mandat en van aconseguir 47. La resta d'antics dirigents de PxC de fa tres anys no se'n va veure més d'un parell, en haver abandonat la majoria la militància, tret dels regidors actuals de Salt i el Vendrell que no es van desplaçar a Barcelona.
La tensió entre els dos grup va anar creixent i un membre del Moviment Identitari Català va cridar: “Contra les mesquites, sí; però banderes espanyoles, no!”, els dirigents de PDCAT i Junts pel Sí van marxar i la Brigada Mòbil del Mossos va fer un cordó separant els dos grups, si bé no es va produir cap incident més enllà de crits i retrets. 
 Generación Identitaria -espanyolistes-, propers a PxC i al moviment anti mesquita amb els mossos que els separen del Moviment Identitari Català, independentista

Ultres o identitaris independentistes del Moviment Identitari Català. Tan uns com altres parten la Lambda Espartana: Cercle amb l'angle a l'interior. Els de PxC i Generación Identitaria a les banderes i els independentistes a la pancarta de color daurat.  Al fons pancartes de CGT d'una altra manifestació que va coincir a Sant Jaume.
Ultres indepes i espanyolistes amb la Lambda Espartana
Generación Identitaria portava una pancarta "Fonteras Seguras" contra l'acollida de refugiats. (Fotos: Bertran Cazorla)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada