dimarts, 4 d’abril del 2017

UNS 130 VEÏNS DE NOU BARRIS I UNA VINTENA DE MILITANTS I DIRIGENTS DE PxC VINGUTS D'ARREU DE CATALUNYA ASSISTEIXEN A LA CONCENTRACIÓ CONTRA L'ORATORI ISLÀMIC DEL CARRER JAPÓ. Es farà cassolada cada vespre fins dimecres i el dimarts 18 d'abril hi haurà una nova concentració. Les entitats del barri defensen l'obertura del centre de culte



Pablo Barranco, Vicepresident de PxC, amb la pancarta





Aquesta tarda a les 8 s'ha celebrat un acte informatiu i una concentració al carrers Maestrat i Japó de Nou Barris, tocant a Via Júlia, convocat pel sector dels veïns contraris a l'oratori islàmic, amb capacitat per 90 persones, que obrirà properament al carrer Japó, i que s'està adeqüant per complir els requisits de les ordenances municipals i la Llei de Centres de Culte. 
Un cop acabat l'acte informatiu, s'ha fet una cassolada. L'acte s'ha convocat després de set dies en que alguns veïns han fet una cassolada convocada al marge de les entitats i associacions de veïns del barri. 
Si bé en vespres anteriors ja havien estat presents a la cassolada el nou Secretari d'Organització  de Plataforma per Catalunya (PxC), Jordi de la Fuente, i el seu nou Vicepresident, Pablo Barranco, avui hi han estat presents una vintena de militants i dirigents de Plataforma per Catalunya, partit que intenta capitalitzar o rentabilitzar les protestes o pors per l'obertura de mesquites i oratoris a diferents llocs de Catalunya.  Al marge de l'enfonsament electoral que va patir PxC fa dos anys, PxC a Barcelona ciutat mai no ha tingut implantació real. Però implicant-se en protestes com aquesta o  la de Sants, creuen que podrien consolidar una possible candidatura de cara a les municipals de 2019.
Pablo Barranco, Vicepresident de PxC, desplegant la pancarta de l'acte

Entre els dirigents de PxC que avui hi han assistit, vinguts de diferents llocs de les comarques  barcelonines i gironines, hi havia els regidors de Salt, Sergi Fabri i Sergi Concepción. Tot i que no s'ha mostat en cap moment cap pancarta ni símbol de PxC, ha estat el seu vicepresident, Pablo Barranco, qui ha tret i desplegat la pancarta de l'acte signada per "Veïns i amics de Nou Barris", i Jordi de La Fuente és qui portava la megafonia. També hi havia alguns militants o simpatitzants de Democracia Nacional i del grup, contrari a la immigració, Generación Identitaria que en acabar la cassolada s´han fet una foto amb la seva pancarta.
 
Amb la presència de diversos agents de mossos de paisà, dos cotxes de la Guàrdia Urbana i un parell de furgons de la Brigada Mòbil estacionats a la Plaça de la Rèpública (abans Llucmajor), han internvingut tres portaveus dels veïns contraris a l'oratori islàmic. Aquests, després de repetir que no són racistes, han manifestat seva oposició a que s'obri allà el centre de culte que ja té els permisos municipals, al·legant que el lloc no és adequat, que el carrer és estret i que generarà molèsties als veïns. Han explicat que fa dos anys aquest centre es va voler obrir al carrer Góngora y posteriorment ho van intentar al carrer del costat del carrer Aiguablava, prop de la comissaria de Mossos d'Esquadra, però els veïns van protestar i ho van aturar. "Ara ens toca a nosaltres i hem de buscar una solució", han dit. Han acusat a l'Ajuntament d'imposar que es faci allà l'oratori i han fet fortes crítiques cap a l'alcaldessa Ada Colau. També han criticat que l'Ajuntament, segons ells, "hagi molbilitzat tota la premsa contra nosaltres, així que alguna cosa estarem fent bé".
Han informat que la cassolada es farà fins dimecres de la setmana vinent, i que el dimarts 18 d'abril a les 20 hores hi haurà allà una nova trobada informativa. Així mateix han explicat que estan intentant convocar una manifestació (Actualitzat: es farà el dijous 20 d'abril) . També ha intervingut el dirigent de PxC, Jordi de La Fuente, que ha relacionat aquesta protesta amb les que es donen o s'han donat a Olot, Pineda de Mar, el barri de Sants o Manresa contra l'obertura de mesquites.
Durant l'acte s'han repartit uns fulls amb les ubicacions presents o futures d'altres mesquites i oratoris islàmics de la ciutat de Barcelona i s'ha animat als veïns a posar cartells al carrer i pancartes al balcó. 
En el moment de més assistència hi havia unes 150 persones contant la vintena de militants de PxC i els de Generación Identitaria, però s'ha de dir que no tots els veïns han aplaudit i corejat consignes, donat que alguns eren allà només per escoltar i no s'han quedat a la cassolada. Altres, en canvi sí que han cridat les consignes que es deien pel megàfon com "Nou Barris Unido, jamás será vencido!", "¡No a la  mezquita!", "Mezquita solución, no en la calle Japón", etc.  En començar s'ha produït alguna escridassada o insults creuats entre els concentrats i un grup de joves vinculats al Casal de Joves del barri.  Un cop acabat l'acte s'ha esperat a que fossin les 9 del vespre per fer la cassolada.



imatge de la cassolada

(Actualitzat: La manifestació es farà el dijous 20 d'abril)

LES ENTITATS DE BARRI A FAVOR DE L'OBERTURA DE L'ORATORI  
S'ha de dir que cap entitat o associació del barri ha donat suport a la protesta, signant en sentit contrari un comunicat defensant el dret del Centre Islàmic a tenir un centre de culte al carre Japó. Així, en en el comunicat signat per les associacions veinals, 10 entitats del barri i la parròquia de Santa Engràcia, expliquen que el barri "fa molts anys que lluita per millorar la seva urbanització i les condicions de vida del veïnat, lluita en la qual les entitats segueixen implicades". En el comunicat diuen que "estem d’acord que el nou centre, com a lloc de pública concurrència, ha de respectar el descans dels veïns i la seva activitat no ha de causar molèsties al carrer", però afegeixen que "la comunitat musulmana té el mateix dret que qualsevol altra a trobar un espai adequat on poder desenvolupar les seves activitats religioses i culturals".

Les entitats signants recorden que el Centre Islàmic és "una entitat oberta al veïnat, que ha participat en els espais compartits per les associacions de Nou Barris, com el Festival de Sopes, la Cultura va Festa o la Xarxa 9 Barris Acull".
 Tot i que les pancartes contra la mesquita són majoritàries, també n'hi ha a favor de la convivència.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada