dijous, 20 d’abril del 2017

UN CENTENAR DE PERSONES ES MANIFESTEN A NOU BARRIS CONTRA L'ORATORI ISLÀMIC DEL CARRER JAPÓ. El PP no se suma a la protesta en la que hi torna a tenir un pes destacat PxC



 Els dirigents de PxC, Pablo Barranco i Jordi de La Fuente, al capdavant de la marxa 

Aquesta tarda un centenar de persones s'han manifestat per la Via Júlia de Barcelona, fins la seu del Districte de Nou Barris, contra l'obertura d'un oratori islàmic per a 90 persones, al carrer Japó del barri de la Prosperitat, manifestació que no tenia el suport de cap entitat política, social o veïnal del districte.
Des de fa sis setmanes veïns de l'entorn d'aquest oratori, que ja té els permisos municipals, han fet diverses cassolades i dues concentracions contra la seva obertura, havent obtingut només el suport de Plataforma per Catalunya que s'està implicant en totes les mobilitzacions que han sorgit aquest últims mesos a diversos llocs de Catalunya contra l'obertura de centres islàmics. Una vintena d'entitats del barri han signat un manifest en favor de l'obertura d'aquest centre de culte. El Partit Popular de Nou Barris, que dubtava de sumar-se a les protestes contra l'oratori, finalment no hi ha participat.
La manifestació ha començat a les 19,30, i ha anat per Via Júlia fins la rotonda de Via Favència on ha girat fent en sentit invers la Via Júlia fins la seu del Districte on han intentat lliurar les signatures recollides, cosa que no ha estat possible en estar ja tancada. En començar la manifestació eren menys de cent persones, però durant una estona han arribat als 130.
Portant els dos megàfons la major part de la manifestació el Secretari d'Organització de PxC, Jordi de La Fuente, i el Vicepresident de PxC, Pablo Barranco, s'han cridat consignes com "Nou Barris Unido, jamás será vencido", "Colau dimisión, mezquita no", "Convivencia Sí, mezquita no", "No a la mezquita, integración", etc... També hi eren presents membres de Generación Identitaria i d'altres grups de l'àmbit ultra.
Des del meu punt de vista, sorprèn que es consideri que la integració dels immigrants musulmans (o no immigrants) només és possible si renuncien a poder practicar la seva religió, i que es consideri que la pràctica de la seva religió atempta a la convivència. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada