dimecres, 25 de gener del 2017

L'AUDIÈNCIA TANCA DEFINITIVAMENT EL JUDICI PELS FETS OCORREGUTS A LA PLAÇA DE VIC EL 22 D'ABRIL DE 2012 I DÓNA PER BONA L'ABSOLUCIÓ DE JOSEP ANGLADA

Anglada el dia del judici
l’Audiència Provincial de B arcelona, Secció 8 del Penal, ha absolt definitivament a Josep Anglada, president de Som Identiaris (SOMI) i actual regidor de Plataforma Vigatana (PLVI) a l’Ajuntament de Vic, d’un presumpte delicte contra la integritat moral i de dos faltes de lesions, pels fets ocorreguts a la Plaça Major de Vic el 22 d'abril de 2012. Així dóna definitivament per vàlida la sentència absolutòria resultant de judici celebrat el 24 de novembre de 2015 a Vic. Amb aquella sentència la jutgessa va donar més veracitat al testimoni de l'esposa d'Anglada i de dos exregidors de PxC, que al dels tres nois denunciants de l'agressió i a dos testimonis aliens als dos grups que eren a la plaça. La sentència va ser recorreguda a l'Audiència de Barcelona que va obligar a clebrar un nou judici, però ara la mateixa Audiència ha revocat l'ordre de repetir el judici i el cas queda definitivament tancat.
En la sentència es fa constar i dona per vàlid l’auto de la sentència de jutgessa, que va considerar més creïbles les declaracions de l’acusat, Josep Anglada, de l'exregidora d'Olot Rosa Maria Llandrich, de la seva esposa Olga Parra, i de l'ex regidor d'Olot, Ignasi Mulleras.
Els fets ocorreguts la tarda del 22 d'abril de 2012 a la plaça de Vic, dia que s'havia celebrat a la capital d'Osona la festa o diada de PxC, va motivar una gran tensió a la ciutat i motivà una gran manifestació antiracista de rebuig que se celebrà el 26 de maig.
Personalment he de dir que sorprèn que la jutgessa donés més veracitat al que van dir les persones que acompanyaven a Anglada, entre elles la seva esposa, que per llei no estava obligada a dir la veritat, que als joves denunciants de l'agressió, i a diversos testimonis aliens i imparcials que eren a la plaça.

D'altra banda la jutgessa Neus Codina Mendoza, titular del Jutjat Penal número 1 de Manresa, ha absolt a Josep Anglada,  i a l'ex regidora Marta Riera per un presumpte delicte d’apropiació indeguda a les dependències del grup municipal de PxC de Vic a l’any 2014, quan després d'expulsar  Anglada i Riera de PxC, van ser denunciats pel tres regidors que es van mantenir a PxC d'haver entrat a les oficines del grup municipal i agafar documentació i material informàtic. En l’auto emès el passat 21 de desembre per la titular del jutjat penal número 1 de Manresa, Neus Codina Mendoza, diu que “no ha resultat provat que Anglada i Riera en data de 12 de juny de 2014 s'apoderessin amb ànim d'obtenir un benefici il·lícit de dos armaris, documentació obrant en els mateixos i d'un ordinador”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada