dimecres, 8 de juny del 2016

ELS EX REGIDORS DE L'HOSPITALET, DANIEL ORDÓÑEZ, i MOISÉS FONT, D'OLOT, I EL DELEGAT A BARCELONA, MIGUEL A CHIQUILLO, DECLAREN QUE DESCONEIXIEN EL PROGRAMA ELECTORAL DE PxC EL QUAL HAURIA ESTAT REDACTAT PER ANGLADA. Avui s'ha fet a Reus la segona tanda de declaracions de membres de l'Executiva de PxC de 2011, imputats per un delicte d'incitació a l'odi i la discriminació. Han estat assistits per l'advocat J.M. Ruiz Puerta vingut exprés des de Madrid



 José M Ruiz Puerta, advocat de PxC, i a sota Hilal Tarkou, advocat denunciant

Aquest matí s'ha fet la sengona tanda de declaracions dels qui eren membres de l'Executiva de PxC el maig de 2011, imputats pel jutjat número 3 de Reus, per un presumpte delicte d'incitació a l'odi, la violència i la discrimanció contra immigrants, tipificat a l'article 510 del Codi Penal, a causa del contingut de la propaganda electoral que va distribuir PxC a molts municipis catalans durant la campanya de les munipals de 2011. Propaganada que va ser denunciada a diversos jutjats per partits polítics, entitats, ajuntaments i la mateixa Generalitat, i que finalment es va centralitzar al Jutjat número 3 de Reus que va ser el primer en rebre el cas.   
El passat 11 de maig ja va declarar el Secretari d'Organització i ex regidor de Sant Boi, David Parada,  dia en que també havien estat citats l'ex president de PxC, expulsat del partit, Josep Anglada, i l'ex secretària de Presidència, Marta Riera, els quals no van compareixer i van ser advertits de que seran detingut si no s'hi presenten l'onze de juliol.
Els citats avui han han sigut el delegat a Barcelona de PxC, Miguel Ángel Chiquillo, i els exregidors de L'Hospitalet de Llobregat, Daniel Ordóñez, i d'Olot, Moisés Font, que  han declarat assistits per l'advocat madrileny, José María Ruiz Puerta, president del Partido X la Libertad i Secretari General de Respeto (Federació d'España2000, PxC i PxL), que ha vingut exprés des de Madrid.  José M Ruiz Puerta ha estat l'advocat de Manos Limpias en querellas com la que va posar al jutge Baltasar Garzón i la de la família Pujol. El fet que sigui aquest advocat qui porti la defensa dels membres de l'anterior Executiva de PxC significa que hi ha preocupació que el cas pugui anar a judici.

I a l'igual que va fer David Parada fa un mes, tots tres han afirmat davant el jutge que PxC fins fa dos anys, era un partit presidencialista on Anglada ho decidia tot, fent-lo a ell responsable del contingut de la propganada electoral, donat que la resta de l'Executiva no tenia capacidat d'influir en res. I s'han desmarcat del contingut concret del programa electoral al que ells no li haurien donat el vistiplau. Com ja va fer Parada, sí que han respost a les preguntes del titular del jutjat, Diego Alvárez de Juan, però no a les que ha fet l'advocat Hilal Tarkou. 
Així s'han desentés d'un dels elements d'aquella campanya que han  motivat la imputació, la còpia del fals xec de 4.000 euros que segons PxC rebia de regal cada immigrant de part de la Generalitat i el Pacte Nacional per a la Immigració, i que es va incloure a la proganada electoral que es va enviar als domicilis amb la papereta electoral i el tríptic de campanya.



Daniel Ordóñez, ex regidor de L'Hospitalet. A sota M A. Chiquiello

L'11 de juliol hauran de declarar Josep Anglada i Marta Riera, el 13 de juliol el responsable a les comarques lleidatanes, Eduard Pallerola, l'ex regidor d'Olot, Nacho Mulleras, i l'advocat Joan Garriga; el 18 de juliol el Secretari General, Robert Hernando, l'actual president, August Armengol, i la regidora de Mataró, Mònica Lora.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada