diumenge, 24 d’abril del 2016

PROP DE 7.000 PERSONES A LA MANIFESTACIÓ ANTIFEIXISTA DE SABADELL CONVOCADA EN RESPOSTA ALS ÚLTIMS ATACS I INCIDENTS PROVOCATS PER ULTRES A SABADELL I L'AUTÒNOMA


 Foto agafada de twitter


Sabadell té des de fa anys uns grups ultres importants, i alguns dels seus membres han estat vinculats a PxC i al Casal Tramunta o detinguts i imputats per administrar blogs neonazis. Altres van militar al MSR, i alguns vans ser jutjats i condemnats fa més de deu anys per reiterats actes violents a diferents municipis del Vallès Oriental. La gravetat dels incidents, amenaces i agressions va ser tal, que l'Ajuntament va posar un servei jurídic per totes les persones agredides i va fer d'acusació particular en nombrosos casos, fet que va motivar que aquestes amenaces i violència ultra disminuís o despareixés en tenir condemnes menors molts d'ells, i sabien que si reincidien ingressarien a la presó.

No obstant, potser perquè d'allò ja fa anys i han prescrit els antecedents i perquè han aparegut persones més joves, els últims mesos s´han priduit diverses accions i atacs ultres. El passat 6 d'abril una quarentena d'ultres van concentrar-se davant el Centre Social l'Obrera i divendres un grup ultra -alguns d'ells de Sabadell- van provocar uns incidents a la Universitat Autònoma de Bellaterra. Alguns serien membres  de l'extint grup Hooligans Vallès (seguidors ultres del C.E. Sabadell) o vinculats al grup Último Bastión. Dies abans, el 28 de març, els ultres van fer diverses pintades a les parets i vidres del casal amb textos com "Ni islam, ni rojos”, “Refugees not welcome” o "Maricons". 
Per això es va convocar per avui a la tarda a les 17,30 a la Plaça Imperial una manifestació antifeixista que certament ha estat un èxit  amb 6.700 persones segons la Guàrdia Urbana, i a la que apart de militants i simpitatitzants dels grups antifeixistes hi han assistit gent de toa mena i polítics com l'alcalde Juli Fernández, i diputats com el socialista Ferran Pedret, Gabriel Rufián d'ERC,  o la d'Iniciativa-Catalunya sí que es pot, Marta Ribas. 
Penso que la situació es preocupant i cal una actuació coordinada de fiscalia, mossos i els diferents ajuntaments, si bé cal evitar la confrontació directa violenta, donat que a part d'inútil, podria provocar un espiral en el que els ultres sempre s'hi mouran millor.  
 Retall de diari d'un dels incidents provocat per ultres a Sabadell fa tres anys
Imatge del incidents de divendres a l'Autònoma

COMUNICAT DEL CENTRE SOCIAL L'OBRERA DEL 6 D'ABRIL:
 
Alguns d'aquest ultres de Sabadell pertanyen també a Último Bastión
 
 
 
f

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada