dimecres, 20 d’abril del 2016

L'AUDIÈNCIA ANUL·LA LA SENTÈNCIA ABSOLUTÒRIA D'ANGLADA PER LES PRESUMPTES AGRESSIONS A VIC EL 22 D'ABRIL DE 2012 I ORDENA REPETIR EL JUDICI AMB UN ALTRE JUTGE EN ESTAR CONTAMINADA LA QUE EL VA ABSOLDRE



La Secció 8a de l'Audiència de Barcelona ha anul·lat la sentència absolutoria a Josep Anglada  per les presumpta agressió a dos joves a la plaça de Vic el 22 d'abril de 2012, fallada per la  jutgessa María Gloria Pérez, titular del Jutjat Penal número 1 de Manresa-Vic. 
En sentència de 14 d'abril de 2016, els jutges Carlos Mir Pérez, Maria Mercé Otero i María José Trenzo de Asensio, ordenen la repetició del judici que va tenir lloc el 24 de novembre de 2015 a Vic, i que el nou judici sigui fet per un jutge diferent a María Gloria Pérez, donat que aquesta està contaminada pel coneixement de les proves.
El principal motiu de l'anul·lació del judici és que la sentència absolutòria no va tenir en compte la prova mèdica de les lesions dels dos nois víctimes de l'agressió. És a dir, que no va valorar ni citar els informes mèdics a l'hora de d'absoldre Anglada, en donar més credibilitat al testimoni de l'esposa d'Anglada -que per llei té dret a mentir- i a una ex regidora d'Olot, que al dels dos joves pressumptement agredits i als testimoni de persones alienes que eren a la plaça i van confirmar que Anglada va ser l'agressor.
Tot i reconèixer l'Audiència que la llei dóna certa llibertat als tribunals per fer una lliure valoració de les proves, recorda que això "no significa lliure arbitri, ni molt menys que pugui valorar-se arbitràriament la prova, sinó que està limitat a les normes de la lògica, les màximes de l'experiència o de la sana crítica". Així l'Audiència recull les tesis d'Antoni Iborra, advocat de les dues víctimes, i retreu a la jutgessa de Manresa, María Gloria Pérez, que no faci cap raonament repecte la prova pericial mèdica, que ningú no va qüestionar en el judici i  "podria tenir rellevància en la causa".

El judici per les suposades agressions imputades a Josep Anglada, ara invalidat, va tenir lloc el 24 de novembre passat, tres anys i mig després dels fets succeïts, el 22 d'abril de 2012, quan el polític ultradretà i aleshores president de Plataforma per Catalunya, tornava de fer unes copes després de la festa del partit que s'havia celebrat a Vic aquell dia i hauria agredit a dos joves amb els que es va creuar a la plaça. 
Uns dels motius pels que la jutge de Vic-Manresa va absoldre Anglada, donant més credibilitat a l'ex regidora d'Olot,  Rosa Maria Llandrich, i a l'esposa d'Anglada, va ser que les vícimes i els testimonis es contradissin, segons la jutge, en afirmar uns que Anglada havia dit "Putos motros!", mentre que altres afirmaven que Anglada va dir: "Moros de merda!"
De la celebració de judici va sorprendre l'actitud de la jutge que va fer posar una taula per Anglada, cosa no habitual al jutjats de Vic pels acusats, i pel fet que estigués a punt d'expulsar a la premsa, donat que dues vegades alguns periidistes vam parlar en veu baixa entre nosaltres.



Segons la versió dels dos joves agredits, de l'amic que els acompanyava, i de dues dones i un home que eren a la plaça i van presenciar els fets, el grup en el que anava Anglada es va dirigir cap els tres joves i, en apropar-se a aquests, Anglada, en un estat diguem accelerat, va començar a fer crits, va escopir al terra mirant-los a ells, i va els va cridar "Moros de merda", al que Mohamed El Yachou va respondre amb un "Visca Catalunya!". 


Llavors, Eric Cano, en veure que Anglada anava cap el seu amic Mohamed, s'hi va interposar donant Anglada a Cano un cop de cap a la boca que li va motivar el trencament d'una dent i sang al llavi. Tot seguit, segons la versió dels agredits i dels testimonis, Anglada va donar un cop de puny a El Yachou, cosa que va motivar que alguns dels acompanyants d'Anglada l'agafessin pels braços i se l'enduguessin del lloc, abandonant la plaça. Tots els testimonis de l'acusació van coincidir en que Anglada semblava que anés "sortit" o begut, i que havia sigut el grup d'Anglada el que va anar a trobar als tres joves i no a l'inrevés.

Pel que fa a les persones que van testimoniar en el judici en favor d'Anglada, la magistrada donà credibilitat a la versió de  l’esposa d’Anglada, Olga Parra, tot i que per la seva condició de familiar de l’acusat no estava obligada a dir la veritat. També donà credibilitat al que van declarar els ex regidors d'Olot, Rosa Maria Llambrich, ara fidel a Anglada, i Nacho Mulleras.

  Llambrich i l'esposa van coincidir en la versió que va donar Anglada que havien estat els tres nois que prèviament l’havien insultat a ell i que, elles dues, per por que l’agredissin, se l’havien endut, sense que en cap moment Anglada tingués contacte físic amb cap dels nois. La fiscal demanava una pena de 10 mesos de presó per un  delicte contra la integritat moral, tipificat a l'article 173 del Codi Penal  i una multa de 900 euros per les lesions, a més d’indemnitzar amb 340 i 240 euros les dues víctimes. També demanava que es prohibís a Anglada aproximar-se a menys de 500 metres de les dues víctimes, durant sis mesos. L'advocat Toni Iborra, exercint l'acusació particular en nom dels dos nois, demanava un any i nou mesos, a més de la inhabilitació per exercir càrrec públic. En el cas que hagués estat condemnat, Anglada hauria pogut haver d'ingressar a la presó, ja que encara li computen uns antecedents penals per conduir begut per Madrid el setembre de 2009. Ara el judici s'haurà de repetir.

NO S'HAN PRESENTAT A DECLARAR LA MAJORIA DE CITATS AVUI PER L'APROPIACIÓ DELS COMPTES DE MAIL, FACE I TWITTER D'ANGLADA.  ARXIVADA LA DENÚNCIA CONTRA ANGLADA PER APROPIACIÓ DE DINERS DE PxC

D'altra banda avui no s'han presentat al jutjats de Vic sis dels set membres de l'anterior Executiva de PxC que havien estat cridats a declarar en condició d'imputats o investigats per l'apropiació de comptes de mail, face i twitter d'Anglada que es va fer instants abans de destituir-lo de la presidència de PxC. Només s'hi ha presentat l'exregidor d'Igualada i secretari General, Robert Hernando, que s'ha negat a fer declaracions en sortir del jutjats. Sembla que a la resta no se'ls ha localitzat. Aquesta és la segona vegada que són citats.  
I continuant amb les denúncies creuades derivades de la destitució d'Angalda, sembla que el Jutjat número 5 de Vic Manresa ha arxivat i desestimat la denúncia que va interposar PxC contra Josep Anglada per una suposada apropiació de diners dels partit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada