divendres, 29 de gener del 2016

IMPUTADA TOTA L'EXECUTIVA DE PxC DE 2011 PER LA PROPAGANDA ELECTORAL DE LES MUNICIPALS DE 2011. Generalitat, ajuntaments, partits i associacions la van denunciar i el cas s'instrueix a Reus. La imputació es produeix quan alguns ja no militen a PxC, i amb l'actual executiva imputada per diferents denúncies de l'expulsat Anglada

 
Josep Anglada i l'actual president de PxC, August Armengol, acompanyant a Albert Tafalla el desembre de 2013, quan va ser citat a declarar al jutjats de Reus, escoltant l'advocat Fernando Oriente. Setmanes després Anglada seria expulsat de PxC
Després de dos anys d'espera, contradient la tesi del ministeri fiscal, que s’oposava a continuar un procediment penal, el jutge instructor del Penal número 3 de Reus,  Diego Álvarez de Juan, ha ordenat continuar les diligències com a imputats o investigats i prendre declaració del tots els qui formaven part de l'Executiva de Plataforma X Catalunya el maig de 2011, per la propaganga electoral que va distribuir el partit durant la campanya d'aquelles eleccions municipals arreu de Catalunya. Propaganda en la que és qualificava als immigrants gairebé com paràsits, ganduls i aprofitats, donant unes dades falses sobre els ajuts que donava la Generalitat als estrangers en perjudici dels ciutadans autòctons. 
Aquella propaganda va ser denunciada per diferents entitats i partits, entre els que destaca Iniciativa per Catalunya, la Direcció General d'Immigració de la Generalitat, el Síndic de Greuges o l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Però, finalment, després de donar moltes voltes, la causa es centralitzà als jutjats de Reus, donat que és on l'advocat Hilal Tarkou, en nom de l'associació Al Watani, va ser el primer que va posar una denúncia.
Amb la resolució judicial es desencalla un cas que portava dos anys aturat, des que el desembre de 2013, Albert Tafalla, cap de llista a Reus per Plataforma X Catalunya, fou cridat a declarar al jutjat de Reus i el fiscal va demanar l'arxivament de la causa.




El jutge Diego Álvarez de Juan és el mateix que investiga el cas de corrupció sanitària conegut com a cas Innova. I imputa o declara "investigats" i crida a declarar per un delicte d'incitació a l'odi, la violènci i dicriminació, tipificat a l'article 510 de Codi Penal a Josep Anglada, al president del partit, August Armengol, al Secretari General, Robert Hernando, al cap de llista per Reus, Alberto Jaime Tafalla, a l'ex regidora Marta Riera expulsada a la vegada que Anglada, a l'ex regidor de Sant Boi de Llobregat, David Parada, a la de Mataró, Monica Lora, a l'ex regidor de L'Hospitalet ja desvinculat del partit, Daniel Ordóñez, a l'advocat Joan Garriga, a l'ex responsable de Barcelona ciutat,  Miguel Ángel Chiquillo, a l'ex regidor de Sant Martí de Riucorb i responsable del partit a Lleida, Eduard Pallerola, i als ex regidors d'Olot, Moisès Font i Ignacio Mulleras.


A la propaganda electoral de maig de 2011, motiu de la imputació, s'adjuntava un fals xec de 4.000 euros a nom d’una persona d’origen nord-africà, acompanyada d'un text en el que s’acusava el Parlament, la Generalitat i al Pacte Nacional per a la Immigració, d’haver lliurat, entre el 2009 i el 2010, ajudes als immigrants per valor de 4.000 milions d’euros. Segons els càlculs que manifestava PxC, a cada català li tocava abonar 600 euros a l'any. Així mateix s’afirmava que “el comerç immigrant es carrega el teixit comercial”, ja que “els immigrants incompleixen els horaris, treballen sense cotitzar, exempts d’impostos”. En aquelles eleccions PxC va obtenir 67 regidors arreu de Catalunya.

El jutge instructor recull en la seva interlocutòria que, segons doctrina del Tribunal Constitucional, la “llibertat d’expressió estén la seva cobertura a l’anomenat discurs ofensiu o impopular” però en aquest cas no existeix aquesta cobertura perquè concorre un “deliberat ànim de menysprear i discriminar”.
Segons el jutge, la propaganda electoral d'aquelles eleccions  suposava una falta de "dignitat a la persona" i "al dret d'honor a l'ètnia", "l'exaltació del racisme" i una "provocació a l'odi".  Així el jutge afirma: "Es pot tenir una política més o menys favorable a la immigració, però no es pot convertir en odiosa a la immigració per defensar la política" 
L'advocat Hilal Tarkou, promotor de la denúncia contra PxC, ha valorar molt positivament la imputació de tota la cúpula de PxC i ha afirmat que "continuaré lluitant contra els racistes i xenòfobs, siguin qui siguin".  

L'advocat Hilal Tarkou

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada