divendres, 18 de desembre del 2015

ANGLADA ABSOLT DE L'AGRESSIÓ A DOS JOVES L'ABRIL DE 2012, EN DONAR CREDIBILITAT LA JUTGESSA A LA VERSIÓ DE LA SEVA ESPOSA I DELS DOS EX REGIDORS DE PxC



La jutgessa María Gloria Pérez, titular del Jutjat Penal número 1 de Manresa-Vic, ha absolt al regidor vigatà  i fundador de Plataforma X Catalunya, Josep Anglada, de les presumptes agressions a dos joves vigatans a crits de "moros de merda!", el 22 d'abril de 2012 a la Plaça Major, hores després que acabés la Diada del partit que Plataforma X Catalunya va celebrar a Vic aquell dia.
El judici es va celebrar el 24 de novembre a Vic , i s'absol a Anglada  en veure la jutgessa contradiccions entre els presumptes agredits i les persones que van testificar de part de la fiscalia i l’acusació particular. A la sentència la jutgessa retreu a les testimonis de l’acusació certes llacunes a l’hora de concretar els fets i que no coincideixin en les expressions exactes que recorden que Anglada va proferir als dos nois agredits -un d'ells d'origen magrebí- i a un tercer que els acompanyava.

Els fets van passar cap a les 8 del vespre del diumenge 22 d'abril en creuar-se al mig de la plaça tres joves vigatans, un d'ells d'origen magribí, amb Josep Anglada que anava acompanyat de la seva dona, Olga Parra, la regidora d'Olot, Rosa Maria Llandrich, el també regidor d'Olot, Ignacio Mulleras, i d'un altre militant de PxC que havia de declarar, però no s'ha pogut localitzar.
Segons la versió dels dos joves agredits, de l'amic que els acompanyava, i de dues dones i un home que eren a la plaça i van presenciar els fets, el grup en el que anava Anglada es va dirigir cap els tres joves i, en apropar-se a aquests, Anglada, en un estat diguem accelerat, va començar a fer crits, va escopir al terra mirant-los a ells, i va els va cridar "Moros de merda", al que Mohamed El Yachou va respondre amb un "Visca Catalunya!". 
Llavors Eric Cano, en veure que Anglada anava cap el seu amic Mohamed, s'hi va interposar donant Anglada a Cano un cop de cap a la boca que li va motivar el trencament d'una dent i sang al llavi. Tot seguit, segons la versió dels agredits i dels testimonis, Anglada va donar un cop de puny a El Yachou, cosa que va motivar que alguns dels acompanyants d'Anglada l'agafessin pels braços i se l'enduguessin del lloc, abandonant la plaça. Tots els testimonis de l'acusació van coincidir en que Anglada semblava que anés "sortit" o begut, i que havia sigut el grup d'Anglada el que va anar a trobar als tres joves i no a l'inrevés.
 Per la jutgessa el fet que un d’ells digués en el judici que els havia dit “moros de merda”, i l’altre digués que els havia dit “putos moros”, és un dels motius que justifiquen la pèrdua de credibilitat probatòria i absoldre Anglada.
 Pel que fa a les persones que van testimoniar en el judici, la magistrada dóna credibilitat a la versió de  l’esposa d’Anglada, Olga parra, tot i que per la seva condició de familiar de l’acusat no estava ni obligada a dir la veritat. També dóna credibilitat al que va declarar els ex regidors d'Olot, Rosa Maria Llambrich, ara fidel a Anglada, i Nacho Mulleras.
Els dos regidors i l'esposa van coincidir en la versió que prèviament havia donat Anglada que havien estat els tres nois que prèviament l’havien insultat a ell i que, elles dues, per por que l’agredissin, se l’havien endut, sense que en cap moment Anglada tingués contacte físic amb cap dels nois.
La fiscal demanava una pena de 10 mesos de presó per un  delicte contra la integritat moral, tipificat a l'article 173 del Codi Penal  i una multa de 900 euros per les lesions, a més d’indemnitzar amb 340 i 240 euros les dues víctimes. També demanava que es prohibís a Anglada aproximar-se a menys de 500 metres de les dues víctimes, durant sis mesos. L’acusació particular demanava una pena d’un any i nou mesos de presó. 
Personalment considero sorprenent la sentència, donat que, des del meu punt de vista Llambrich  es va contradir i va reconèixer que tenia problemes de vista i no havia vist bé el que va passar, i que l'altra regidor, Nacho Mulleras, ara enfrontat amb Anglada, va dir en el judici que no ja no recordava res de res.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada