dimecres, 23 de setembre del 2015

CONVOCADES PER AVUI NOVES CONCENTRACIONS DAVANT AJUNTAMENTS PER L'ACOLLIDA DELS REFUGIATS


A Barcelona hi ha la convocatòria a la Plaça Sant Jaume, i una altra a Sarrià.   
La de Sarrià s'iniciarà amb  el minut de silenci a la Plaça de la Vila i després tindrà lloc la Gala Solidària al Teatre de Sarrià, organitzada per l'associació Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià. La Gala comptarà amb la participació dels artistes d'Amics de l’Òpera de Sarrià, els ballarins de Barcelona City Ballet i Xesco Reverter, cap de la Secció d’Internacional dels Serveis Informatius de TV3, que explicarà la seva experiència sobre el terreny a partir de la cobertura que va fer dels primers dies d’aquest drama. Igualment comptarem amb la presència de la cantant Marina Rossell de qui el grup de ballet ha coreografiat una de les seves cançons.
 A Manresa es farà el minut de silenci a la Plaça Sant Domenec, i a Moià davant l'Ajuntament.

ACORDS DE LA TAULA D'ENTITATS DE MOIÀ
Us presentem les conclusions de la reunió de la Taula d'entitats del 3r sector de la setmana passada sobre la situació d'emergència dels refugiats sirians:
1. Els municipis del Moianès manifestaran la seva voluntat de ser poble acollidor de forma individualitzada.
2. Els municipis del Moianès treballaran coordinadament.
3.Cada municipi treballarà coordinadament amb les entitats del seu municipi.
4. El proper dia 1 d'Octubre es durà a terme un acte informatiu a Moià. Aquest acte és un acte conjunt del Moianès.
5. Comencem a treballar coodinadament amb Creu Roja per fer les primeres acollides al Moianès.
Tambe cal recordar que Moia continuarà mantenint el minut de silenci, els dimecres a les 8 del vespre davant l'Ajuntament!



COMUNICAT I CONVOCATÒRIA DE PALLASSOS SENSE FRONTERES


Un minut de vergonya, un minut de dignitat amb les persones refugiades
Barcelona, 14 de setembre de 2015
Després de 3 setmanes d'iniciar la campanya #1minutdevergonya #1minutdedignitat ja son les següents poblacions les que ho secunden: Barcelona, Sarrià, Gràcia, Manresa, Pont de Vilomara, Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera, Moià, Montseny, Castellterçol, Sant Celoni, Granollers, Terrasa, Tarragona, Arenys de Mar, Pineda de Mar, Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat...També a Madrid  (Plaza Cibeles) i altres llocs de l'estat
Seguim assitint horroritzats a les notícies que ens parlen d'infants ofegats i fronterestancades is eguim veient la inoperància dels nostres governs i institucions europees, per lo que seguim reclamant a les nostres institucions que:
Volem que es respectin les Convencions de Ginebra a les que els nostres estats estan adherits, en concret la del 28 de juliol de 1951, ratificada en el protocol sobre l'estatut de refugiats de 1967, i que en aquest cas garanteix la vida, integritat física i la llibertat a les poblacions que fugen de la guerra. Els països Europeus han signat i ratificat aquest compromís, en el qual en l'article 31 diu que no es pot penalitzar cap refugiat per haver entrat de forma irregular si procedeix d'un lloc on la seva vida estava en perill i s'ha presentat a les autoritats.
Pallassos Sense Fronteres té com a prioritat millorar la situació en què es troba la infància refugiada per causa bèl·lica o com a conseqüència de desastres naturals. Els pallassos i pallasses de l'associació sempre hem pensat que l'organització és una eina propietat dels nens i nenes que malauradament pateixen aquesta dolorosa situació.
Ves al facebook de Pallassos sense Fronteres

1 comentari:

  1. Con la difusión de bulos acerca de los refugiados en las redes sociales, parece que Minuto Digital se ha reactivado. Se ve que esperan sacar tajada.

    ResponElimina