dimecres, 24 de juny del 2015

EL REGIDOR DE PxC A AMPOSTA, GERMAN CISCAR, ABANDONA PLATAFORMA EN ENTENDRE QUE LA MARCA PxC L'HA PERJUDICAT.



El regidor de Plataforma per Catalunya a Amposta, German Ciscar, que ja va ser regidor la legislatura passada, ha anunciat que deixa PxC i que en el primer ple ordinari del mandat que se celebrarà aquest juliol, passarà a la condició de regidor no adscrit. Aquesta serà doncs la primera pèrdua d'un càrrec públic de PxC, fet molt habitual el passat mandat en que Plataforma va perdre gairebé la meitat de regidors, l'últim a Mataró fa dues setmanes, ja en el temps afegit de la legislatura. Ciscar ho ha argumentat dient que la marca PxC l'ha perjudicat i potser amb un altre nom com "Som ampostins", que pensen legalitzar, hagués obtingut millors resultats.
 PxC es va desplomar electoralment a les eleccions del passat 24 de maig, passant dels 66.007 vots i 67 regidors de 2011, a només 27.348 vots i 9 regidors. La patacada ha sigut total a la demarcació de Barcelona, que passa dels 47 regidors de 2011 a només un, Mònica Lora a Mataró. I si dies després de les eleccions va tenir la bona notícia d'obtenir en un segon recompte un regidor a Roquetes, que el primer escrutini l'atorgava a ERC, ara en perd un a la capital del Montsià.
Així PxC té ara només 8 regidors. Tres al Vendrell, un a Roquetes (Tarragona), un a Mataró, dos a Salt i un a Sant Miquel de Fluvià, i està pendent de celebrar el seu congrés extraordinari el proper 4 de juliol a Mataró on es vol proposar al regidor del Vendrell, August Armengol, que assumeixi el lideratge del partit, sigui com a president, càrrec que ocupava Josep Anglada, bé com a Secretari General, càrrec que ocupa l'ex regidor d'Igualada i exconseller comarcal de l'Anoia, Robert Hernando. Una setmana abans, el 27 de juny els socis espanyols de PxC, Partido por la Libertad -que només han obtingut dos regidors- celebraran el seu congrés a Madrid on es plantejarà una confluència amb España2000, força que tot i enfonsar-se al País Valencià, ha multiplicat per sis els regidors al corredor de Henares de Madrid i, a partir d'ara serà lideradad per Rafa Ripoll.  
Per demà està prevista la vista al jutjats de Vic, per decidir si es decreta presó provisional o s'imposa fiança al Secretari General de PxC, Robert Hernando, i als ex regidors de Vic i Olot, Juan Carlos Fuentes i Ignacio Mulleras, imputats pel suposat pla per provocar un accident de trànsit a Anglada. La defensa d'Anglada argumenta que en no ser ara cap d'ells regidor i haver perdut les fonts d'ingresos públics, hi hauria risc d efuga    
Escolta declaracions de Ciscar
Ramon Martí,un personatge peculiar  (amb boina carlista), repeteix coma regidor de Roquetes, gràcies a un segon recompte

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada