dimecres, 8 d’abril del 2015

DIMITEIX EL REGIDOR DE PxC DE MATARÓ CARLES FONTBONA. AL GRUP MUNICIPAL NOMÉS HI CONTINUARÀ MÒNICA LORA, DONAT QUE J.G PONCE VA PASSAR A NO ADSCRIT EN DONAR SUPORT A ANGLADA. EL SEGÜENT DE LA LLISTA, J.M. GIMÉNEZ, ENTRARÀ COM A NO ADSCRIT

En el ple municipal de Mataró de demà es farà efectiva la renúncia a l'acta de regidor del número tres de la llista de PxC a la capital del Maresme, Carles Fontbona. Un cop es comuniqui la renúncia a la Junta Electoral, aquesta proposarà al quart de la llista, Josep Maria Giménez, per ocupar el lloc vacant els dos plens que resten fins que es constitueixi al juny el nou consistori.
Giménez és uns dels membres de la comunitat gitana del Maresme que va entrar a la candidatura de PxC, i actualment està allunyat de la línia de la direcció de PxC, pel que prendrà possessió de l'acta com a regidor no adscrit, condició que també té des del mes de juliol el número dos de la llista, Juan Gabriel Ponce.  La candidatura de PxC a Mataró de 2011 i encara més la de 2007 tenia molts membres d'ètnia gitana amb cognoms com Pubill (familiars de Pere Publill Calaf, "Peret"), Heredia i Giménez. Per una part dels gitanos de Mataró els ajuntaments del Maresme els perjudicava, en donar permisos de venda als mercadillos a magribins.
Ponce va ser expulsat del PxC quan va donar suport a Josep Anglada després que aquest fos destituït de la presidència del partit.  No obstant podria passar que per l'acumulació de feina de la Junta, en estar en període electoral, no respongui a temps i Giménez no pugui prendre possessió de l'acta de regidor.  Però sigui com sigui, PxC, que va obtenir tres regidors, acabarà el mandat només amb un, la cap de llista Mònica Lora, que tornarà a encapçalar la candidatura.

Si bé Fontbona no ha explicat els motius pels que plega, el regidor Ponce ha fet públiques de manera reiterada les seves discrepàncies amb PxC, no només pel que fa a l'expulsió de Josep Anglada, sinó, també per "la manca de transparència de Mònica Lora pel que fa als comptes del Grup Municipal".  Ponce denuncia la manca de transparència de Lora, que té dedicació exclusiva com a regidora de l'oposició, amb un sou anual brut de 37.800 euros, a més de les dietes per assistència a plens, i que també controla els 3.000 euros mensuals del Grup Municipal de PxC, més l'assignació de 6.600 euros anual per haver obtingut tres regidors.  Lora també és  i cobra com consellera comarcal.
Mònica Lora m'ha respost a aquestes acusacions dient que ella desconeix "quina queixa ha de tenir en Ponce sobre les retribucions que té el grup municipal i ella com a portaveu, ja que tots els grups cobren en igualtat de condicions". Lora diu que tampoc entén "perquè barreja el que cobro com a portaveu a l'Ajuntament que és un sou que no va ser aprovat mi. Segurament perquè  voldria cobrar de portaveu, perquè ell està en política per diners i això ho va demostrar quan es va quedar regidor no adscrit" quan va ser expulsat. Lora afegeix que "que tothom sap  que destino cada mes un tant per cent del que cobro al partit i un altre tant per cent a causes socials per a famílies exclusivament autòctones de Mataró". I afegeix que els comptes del grup municipal, "auditats pel partit i la junta local que la formen 10 persones, sempre han estat a disposició de tots els militants de Mataró, i quan hi hem volgut ensenyar, ell sempre ha donat llargues". Segons Lora darrera de les queixes de Ponce hi ha la voluntat d'afavorir al PP.

Ponce nega que estigui en política per diners i afirma que ell anava a la majoria de comissions i consells municipals, "com els de participació, econòmic i social, els d'afectas per les preferents de Caixa Laietana, el de mobilitat, i a moltes Juntes de Portaveus prèvies als plens, on qui hi van són els caps de grup". I afegeix, "Lora critica la casta, però ella políticament parlant, és com la casta i una jeta, i és fals que m'hagi volgut ensenyar el comptes, si bé és cert que un cop va dir que me'ls mostraria si signava davant notari un compromís de confidencialitat".  

Lora m'ha dit a mi "que reconeix que la llista de l'any 2011 va ser feta de manera precipitada i això va ser un error, fet constatat pel succeït amb el regidor Ponce, segon de la llista,  i Josep Maria Giménez, el quart". I ha afegit que ara la llista del maig "no pasarem gent com Ponce i Giménez"

A l'esquerra de la imatge, el regidor dimissonari, C Fontbona. A la dreta J G Ponce, ara no adscrit. Al mig la portaveu de PxC i única regidora que conserva el partit, Mònica Lora

Mataró va ser un cas més dels municipis en que els PSC va perdre fa quatre anys l’alcaldia per la irrupció de PxC, que va obtenir tres regidors. Així CiU obtingué 11.121 vots, el 24,87% i 8 regidors –en tenia 7—, el PSC 10.018, el 22,41% i 8 regidors —en tenia 11—,  el PP va pujar de 5.632 vots, un 14,19%  i 4 regidors  a 6.884,  un 15,40% i 5 regidors; PxC va entrar amb 4.684 vots i el 10,48% i 3 regidors, mentre Iniciativa es mantindria en 2 i la CUP en 1. ERC va perdre el dos que tenia i va quedar fora del consistori. Donat que en la votació d'investidura cap candidat va obtenir la meitat més un dels dels regidors, va ser nomenat alcalde el convergent Joan Mora amb només 8 dels 27 regidors, en ser la llista més votada pels ciutadans. 
Ara es creu que el mapa polític mataroní canviarà dràsticament, donat que ERC, que va quedar fora del consistori fa quatre anys, va ser la força més votada a les últimes eleccions. Poden entrar noves formacions emergents i, personalment, crec que PxC baixarà força.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada