divendres, 13 de febrer del 2015

"NO ÉS NORMAL QUE GOVERNI A SALT UN ALCALDE IMPUTAT PEL CAS MANGA I ABUSOS SEXUALS, GRÀCIES AL SUPORT DELS REGIDORS XENÒFOBS", DIU IOLANDA PINEDA A L'ACTE D'INICI DE LA CAMPANYA DE LES ELECCIONS MUNICIPALS. "Fins ara la Juana i el Mohammed s'han tolerat com a veïns, però hem d'aconseguir que es mirin als ulls i es puguin entendre en un espai comú"





"Un batlle que té formes autoritàries, insulta, tracta amb menyspreu tothom que discrepa i manté una visió classista i masclista", es com ha qualificat Iolanda Pineda, ex-alcaldessa i candidata del PSC a l'alcaldia de Salt, a l'alcalde Jaume Torramadé, a l'acte de presentació de la seva candidatura a les eleccions de maig, celebrat quest vespre a la Coma Cros. Pineda, davant de prop de dues-centes persones, ha lamentat que Torramadé hagi "fracassat lamentablement amb el que hauria d'haver estat el seu principal objectiu: l'ocupació"

Després de recordar les seves arrels saltenques i l'origen de la seva família, ha criticat que l'actual alcalde de CiU no aprofiti les bones comunicacions, les hortes i els equipaments culturals i universitaris. També va lamentar que "allò que hauria de ser una convivència entre persones diferents ha derivat en un xoc cultural de mal agafar". Ha admés que els problemes de convivència a Salt existeixen, i ha apostat per fomentar-la amb un model de ciutat amb espais públics."Fins ara la Juana i el Mohammed s'han tolerat com a veïns, però hem d'aconseguir que es mirin els ulls i es puguin entendre en un espai comú"  I ha remarcat que "tots junts fem Salt", en referència a l'Ajuntament, la societat civil i les entitats, fent un esment especial en les de la Coma-Cros. I aquí ha retret a l'alcalde la recent prohibició de posar taules informatives de partits i entitats a la majoria de places i carrers de municipi al llarg d'aquest any 2015.

Pel que fa a la manera d'afrontar la pobresa i l'atur que pateixen milers veïns de Salt ha afirmat  que "el govern municipals pensa que la pobresa a Salt és un grapat de pols i borrissol que s'ha d'escombrar sota l'estora". I ha lamentat que estigui destinant més recursos Càrites que l'Ajuntament, que té una partida  pel fons d'emergència social de només de 19.000 euros a l'any. 
Pineda també ha criticat que en quatre anys no hagi fet cap actuació pel barri Centre (el més densament poblat i amb més problemàtiques), i es fes enrere del projecte de centre cívic aprovat l'anterior mandat.  També ha lamentat que Salt tingui un alcalde acusat d'abusos sexuals, i imputat, també, pel cas Manga de corrupció i prevaricació.

Pineda ha tingut unes paraules d´agraiment pel suport rebut aquests anys pels també regidors socialistes, Tomas Lama, Yasmina Abad, Soumaya Waez, Mingo Álvarez i Carles Borrell, i  s'ha definit a ella mateixa "d'esquerres i socialista;  del PSC, que amb els seus encerts i desencerts, porto al cor. Sóc saltenca i catalanista, perquè m'estimo la vila i la nació que m'ha vist néixer, créixer i que m'ha donat oportunitats"
Abans de Iolanda Pineda, ha intervingut l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i diputada, Núria Parlon, que ha destacat les similituds del seu municipi amb Salt, tant pel que fa a la seva densitat urbana com per l'alt índex de població d'origen immigrat. Parlon ha qualificat a Pineda de "dona implicada amb la seva ciutat i que aporta la mirada de les dones a la política", i s'ha mostrat “convençuda” que els saltencs “tornaran a donar suport a Pineda” en les eleccions. Pineda també ha estat acompanya del diputat i alcalde de Palafrugell, Juli Fernández , del senador gironí, Rafel Bruguera, i de la regidora i candidata per l'alcaldia de Girona, Sílvia Paneque.

Tot fa pensar que en aquestes eleccions cap grup tindrà majoria absoluta i caldrà un pacte de diverses forces. Sembla que ERC, que va quedar fora del consistori el 2011, ara amb Jordi Viñas, tindrà un bon resultat, CiU patirà el desgast dels escàndols de Jaume Torramadé, PxC que va obtenir tres regidors, cap dels quals continuen ja a PxC, podria quedar-se fora del consistori o treure'n només un, la CUP-Independents per Salt, que en va treure dos, pot patir la pujada d'ERC, i ICV-EUiA, que es va quedar fora fa quatre anys es presentarà amb Podem. No se sap qui encapçalarà la llista de PP, que té un regidor que s'ha limitat a donar suport a Torramadé com han fet també dos dels tres regidors de la llista de PxC. També es presentara el partit local Gent per Salt, que fa quatre anys no va aconseguir representació i fa un discurs, penso demagog, i d'escampar rumors.

Juli Fernández, Primes Secretari del PSC a les comarques gironines, al costat de Pineda

Prop de dues-centes persones han assistit a l'acte






Pineda, amb la seva filla, la diputada i alcaldessa de St Coloma, Núria Parlon, la regidora gironina S Paneque, i Juli Fernández, diputat i alcalde de Palafrugell




EL FISCAL DEMANA UNA CONDEMNA A TORRAMADÉ PEL DELICTE D'ABUSOS SEXUALS
La presentació de la candidatura de Pineda s'ha fet l'endemà que es conegués que el fiscal sol·licita una condemna a Torramadé pel delicte d´abusos sexuals pels suposat tocaments sexuals a la llavors assessora d'UDC a la diputació i membre de la llista de CiU a Salt, Minerva Amador en el sopar que CiU de Salt va celebrar a Girona, hores abans de l'acte d'inic de campanya electoral a les eleccions catalanes del 8 de novembre de 2012. Tocaments que tot i que alguns dels assistents haurien comentar en públic amb tota mena de detalls l'endemà a Salt, Girona i Bescanó, Torramadé va negar, posant una querella que no va fructificar contra Amador per intent d'extorsió. 
El testimoni clau d'aquest afer és el cap de gabinet de la Diputació, Josep M Amargant, a qui Torramadé li va demanar que arribés a un acord econòmic amb Amador per tal que no denunciés el fets. Amargat, després que els regidors saltencs i l'alcalde de Bescanó, Xavier Soy, ho neguessin en un document escrit, ho va explicar tot en un article caústic i detallat al Diari de Girona titolat "Quina nit la d´aquell dia (The Beatles o les mentides de Torramadé and friends)"
L'escándol va motivar que Torramadé fos apartat de la presidència de la Diputació de Girona però, en canvi, es va negar 
'escrit de qualificació provisional del fiscal considera que Torramadé, va cometre un delicte d'abusos sexuals contra l'exassessora del partit, Minerva Amador, quan la va sotmetre a diversos tocaments la nit del 8 de novembre de 2012. Tot i que el Codi Penal castiga els fets amb entre un i tres anys de presó (article 181.1) la fiscalia opta per sol·licitar que pagui una multa de 3.600 euros i indemnitzi l' ex amb 1.000 euros per danys morals.
A l'espera que se celebri el judici, l'escrit de qualificació provisional del ministeri públic posa de manifest que durant el sopar d'inici de la campanya electoral autonòmica diversos càrrecs de CiU van sopar al restaurant El Teatret de Girona, i quan  alguns van sortir a fumar fora Torramadé va iniciar una conversa amb la seva càrrec de confiança "acariciant-li les mans i arribant a agafar-les durant uns minuts" per, seguidament acariciar-li "amb la seva mà el contorn del pit" per damunt la roba i posar les seves mans als genolls de l'assessora mentre li comentava que pensava en ella per anar a la llista electoral de Salt a les properes eleccions municipals de maig.
Quan Amador va negar la seva voluntat a integrar la llista, Torramadé "amb renovades intencions lascives", va anar pujant la seva mà mentre li comentava "Si tens un lloc, si tu vols princesa pots ser el que vulguis a Salt". Va acabar arribant a la zona genital sense aconseguir tocar-la després que Amador interposés les seves mans i va tornar a tocar-li el pit.
En abandonar el local, tots els comensals es van dirigir al c/Albareda de Girona per celebrar l'acte de partit d'inici de campanya i el fiscal creu que Torramadé va intentar tornar a apropar-se a Amador i va arribar a agafar-li la mà. Per poca estona, perquè ella va desprendre-se'n ràpidament i "buscant protecció" del regidor Robert Fàbregas. Allà els dirigents polítics de CiU va veure al president de la Diputació en un suposat estat etílic i algunes persones van escoltar en mig de l'acte polític, comentaris homòfobs al llavors alcalde de Figueres Santi Vila.
El fiscal també reclama que Torramadé no es pugui apropar a Amador a menys de 200 metres de distància durant un any i mig i proposa que en el judici declarin com a testimonis el regidors de Salt Robert Fàbregas i Josep Valentí, l'ex-assessor d'Unió, Fidel Rincón, l'alcalde de Bescanó, Xavier Soy, la regidora de Girona Marta Madrenas i el cap de Protocol de la Diputació, Josep Maria Amargant.
Per la seva banda l'advocat d'Amador que porta l'acusació particular, demanarà que es qualifiiqui com un delicte d'abusos sexuals. I atenent a la possibilitat que ofereix el Codi Penal de castigar aquest delicte amb una multa o amb entre un i tres anys de presó -quan no hi ha hagut violència ni penetració consumada- demanarà entre un i dos anys de presó.

Jaume Torramadé, alcalde de Salt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada