divendres, 12 de desembre del 2014

ABSOLT L'ANTIFEIXISTA MANRESÀ A QUI ROBERT HERNANDO VA DENUNCIAR PER SUPOSADES INJÚRIES I COACCIONS EL PASSAT JULIOL QUAN PxC PRETENIA RECOLLIR MENJAR "PELS DE CASA"




 Imatge de la concentració pacífica aquell matí a Manresa

Avui s'ha fet pública la sentència del Jutjat número 3 de Manresa, absolent a Bernat Sorinas d'amenaces i coaccions a Robert Hernado, Secretari General de Plataforma X Catalunya. 
El dia dels fets Robert Hernado i el regidor ultra, Albert Pericas, en veure que els seguien un grup de persones amb pancartes i cartells, fent crits antifeixistes, es ficaren a un bar del carrer Fra Jacint Coma. 
En haver-se anunciat per la premsa la pretensió de PxC de recollir aliments -acció per la qual PxC es no havia fet la preceptiva comunicació a l'Ajuntament- i en saber-se també que es faria una concentració antifeixista, diversos agents dels mossos d'esquadra i la policia municipal eren al lloc, entrant també policies dins del bar on eren Hernando i Pericas amb altres militants de PxC. 
La sentència té en consideració la declaració d'una veïna que era al bar, proposada per PxC, que no va poder constatar que es produïssin amenaces i coaccions ni acostament a menys de dos metres de Sorinas vers Hernando. També té en compte el testimoni del periodista i candidat a l'alcaldia de Manresa pel PSC, Felip González,  que era al bar i va declarar cridat per la defensa de Sorinas, el qual va negar que hi hagués hagut acostament físic entre els dos grups ni coaccions, per més que sí que es van cridar consignes antifeixites. 
La sentència absolutòria es basa també en les declaracions d'un dels mossos d'esquadra que va ser a la porta i a l'interior del bar, que va constatar que Pericas i Hernando van decidir sortir del bar lliurement sense avisar-los prèviament, ni demanar cap cordó de seguretat. 
I segons els mossos, un cop fora, mentre els dirigents de PxC sortien del mercat, van ser seguits pels antifeixites a una distància de cinc metres, sense cap mena de contacte físic. 
Per tot això la sentència absolt Sorines, en no haver-se acreditat que ell en concret hagués fets els crits de "No passaran" i de "Racista i feixista" cap als membres de PxC, no haver-se demostrat que va haver-hi acostament físic entre Sorinas i aquests, i pel fet que van marxar del bar lliurement, sense demanar protecció als als mossos, i sense que els manifestants els impedissin la sortida, ni hi hagués acostament físic un cop eren al carrer.

Hernando quan surt del bar acompanyat de militants de PxC

1 comentari:

  1. El islam es también extrema derecha fascista... ¿o aún no te has enterado?

    ResponElimina