dissabte, 15 de novembre del 2014

ESTER GALLEGO A LA PRESENTACIÓ DE "SOM catalans" A VIC: "NO VOLEM UN PAÍS NOU, NI MULTICULTURAL, NI ISLAMITZAT. VOLEM UNA CATALUNYA CATALANA". Unes 120 persones es manifesten a Vic contra el nou partit al que qualifiquen de racista i feixista

"No volem un país nou, ni una república multicultural i multiracial. Volem una Catalunya catalana pels catalans". Així ha definit Ester Gallego l'ideari independentista, etnicista i contrari a la immigració del partit SOM catalans, que aquesta tarda s'ha presentat al Sucre de Vic, mentre unes 120 persones antifeixistes es manifestaven primer davant l'edifici del Sucre on es feia l'acte i després s'han concentrat a la Plaça Gaudí on s'han fet diversos parlaments i actuacions musicals. 

El primer en intervenir ha estat l'ex Secretari de Relacions Internacionals de Plataforma X Catalunya, Enric Ravello, que ha defensat un Països Catalans independents i lliures de musulmans. Així ha recordat que Jaume I va repoblar València, d'on és ell, amb gent de la Catalunya Vella a mida que es feia fora als musulmans. 
Ha explicat la seva experiència Crimea el passat més de març on va anar amb el FPO austriac i el Vlaams  Belang flamenc com observador internacional del referèndum d'independència. I ha dit que tot i que els casos de Crimea, Escòcia, Flandes, el Quebec o Catalunya "són diferents, però tots tenim dret a decidir el nostre futur".
Ravello també ha fet una explicació dels diferents moviments identitaris europeus contraris a la immigració, especialment la islàmica, si bé també s'ha referit a Suïssa que ha fet referèndums per no tenir més immigració (europea o de la resta del món) sobre les mesquites i els seus  minarets. I ha acabat dient: "Aquest país no és de tots. És nostre, i volem una Catalunya lliure i catalana".
SOM Catalans entroncaria parcialment amb l'ideari de Nosaltres Sols, el grup que creà Daniel Cardona l'any 1931, contrari a la immigració andalusa.   


 Enric Ravello


En segon lloc, després de passar un vídeo amb imatges de la globalització, espanyolització i islamització, ha intervingut la dirigent del Vlaams Belang flamenc, Hilde de Lobel, que ha llegit un text que es veia traduït a la pantalla, en el que ha defensat l'Europa "del mosaic de les  identitats i les cultures, no la del muilticulturalisme, donat que si tot es barreja enlloc del mosaic només queda un trist color marró, una Europa gris i avorrida". De Lobel ha denunciat l'Europa islamitzada i el que ella ha anomenat "camissa de força de la multiculturalitat". Per últim s'ha referit a la lluita de Flandes i de Catalunya, dient que vol una "Flandes pels flamencs i una Catalunya pels catalans".


Per últim ha intervingut Ester Gallego, que encapçalarà la llista de SOM Catalans a Vic, ha denunciat una immigració que no és laboral ni temporal. Ha dit que els culpables no són els immigrants. "És de la classe política que ha dissenyat un procés de vinguda d'immigració per donar la nostra terra als de fora". I ha augurat que "amb aquest ritme demogràfic en dues generacions la majoria dels que viuran a Catalunya seran estrangers, molts musulmans. Per això ha dit que "no volem ni una república multicultural, ni un país nou. Volem una Catalunya catalana pel catalans!"  
Parlant d'economia ha defensat tornar a polítiques de fronteres arancelàries per defensar el tèxtil i l'agricultura catalana; ha defensat una nova legislació de respecte als drets dels animals perquè ha dit que una societat moderna es medeix també per con els tracta. I ha acabat entre aplaudiments amb un "Visca Catalunya catalana!" 
Un cop acabats els parlaments Ravello i Gallego m'han manifestat el seu convenciment que a les municipals del maig trauran a Vic més vots que PDxC de Josep Anglada i entraran a l'Ajuntament. 
Amb SOM ja són quatre els partits islamòfobs, ultres o identitaris sortits de PxC que es pensen presentar a les properes eleccions municipals a Catalunya: PxC, Plataforma Democràtica X Catalunya, SOM catalans i Soluciones Ciudadanas     
Ester Gallego

  

ACTE ANTIFEIXISTA AL CARRER
Mentre es feia la presentació de SOM catalans al Sucre, unes 120 persones (el doble de les que eren inicialment a les 17,30 davant del recinte) han anat en manifestació fins la plaça Gaudí on s'han fet quinze parlaments denunciant el discurs racista, xenòfob i feixista de grups com PxC, PDxC o SOM.

Han parlat representants de diferents entitats socials, i sindicals i d'Unitat contra el Feixisme i el Racisme. També han intervinguts representats de CDC, ERC, Solidaritat, PSC, ICV-EUiA i la CUP, entre els que hi eren els diputats Ferran Pedret i Sara Vila Gran d'ICV. Tots han coincidit en qualificar de racista i feixista a "SOM catalans", per més que la barregin amb idees catalanistes i independentistes.
Ha estat interessant la polèmica donada entre els parlaments del regidor de la CUP, Nil Puigivila, el qual ha criticat que el govenr municipal de CiU-ERC, presidit per Josep Maria Vila d'Abadal, hagi acabat pactant reiterades vegades aquesta legislatura amb  PxC i Josep Anglada per aprovar pressupostos i ordenances, enlloc de buscar el consens amb els altres grups, cosa que ha legitimat el paper de PxC i de Josep Anglada. Aquesta afirmació ha estat comentada minuts més tard des de la tribuna pel president de CDC de Vic, Lluís Coromines, que ha manifestat que no sempre estaven d'acord amb el decidia l'alcalde (que és d'Unió Democràtica de Catalunya).
L'acte antifeixista ha acabat amb actuacions musicals i una botifarrada.




El regidor de la CUP Nil Puigivila va lamentar que CiU hagués pactar reiterades vegades amb PxC a l'ajuntament (aquestes tres fotos són de José Luque, donat que jo era a l'acte de SOM)

El president de CDC de Vic, Lluís Coromines, va respondre dient que no compartien que (Vila d'Abadal d'UDC) hagués pactat amb Anglada per aprovar pressupostos i ordenances 
La diputada d'ICV-EUiA, Sara Vila Galán, fent el seu parlament


3 comentaris:

  1. Una consulta estimat Xavier:
    Saps alguna cosa de Via Democràtica i del PxCat? Es presentaran finalment?
    Moltes gràcies!

    ResponElimina
  2. De Vía democrática et puc dir que el Pablo Barranco va entrar a Vox i va anar a la llista de les europees. Què farà VOX a les muncipals nigú ho sap. Alguns "identitaris" que van anar a Vox (com Yolada Couceiro Morín de Minuto Digital) ara han anat a Partido X La Libertad.
    Pel que fa a Mateu Figuerlo de Partit x Catalunya (ex PxC de Cervera) sembla que torna a PxC

    ResponElimina
    Respostes
    1. Salutacions,
      Moltes gràcies Xavier. Sembla ser doncs que Via Democràtica ja és cosa del passat i el PxCat, sembla que el mateix. L'últim cop que vaig veure al Mateu em va dir que ja no es presentaria més amb el PxCat, PxC deu ser la seva única opció.

      PD: Celebro moltíssim que deixis l'identitari entre cometes, la veritat és que aquesta gent només són jacobins d'ultra-dreta, de fet, la senyora que anomenes s'ha definit així mateixa -en moltes ocasions-, com a Nacional-Lliberal.

      Una fora salutació.

      Elimina