dilluns, 10 de novembre del 2014

DOS DELS ULTRES QUE VAN TRENCAR URNES A GIRONA SÓN DE PLATAFORMA X CATALUNYA. Tot i que ahir PxC ho va desmentir, avui després de veure les fotos, ho tornen a negar. Podria haver-hi un tercer militant seu entre els atacants i un de DN. També hi va participar un de PDxC.

Tot i que Plataforma X Catalunya va negar ahir, que alguns dels sis joves que a les 11 del matí van irrompre encaputxats a l’Escola d’Hostaleria de Girona on se celebraven les votacions del 9N, i al crit d'¡Arriba España! van trencar unes urnes, el portal gironí Ariet.cat, ha pogut confirmar gràcies a les fotos de Carles Palacio que, al menys dos dels que hi van participar, són -o eren- activistes de les Joventuts Identitàries x Catalunya de les comarques gironines de Plataforma X Catalunya, donat que apareixen a les fotografies de diversos actes al Facebook de les JIxC.

Diversos ciutadans van intentar contenir als agressors, cinc dels quals van poder fugir, però uns jugadors de rugbi del club Geieg que estaven votant, va immobilitzar un dels atacants fins que van arribar els mossos que, poc després, va detenir a quatre dels cinc que havien fugit. Són tres joves de 21 anys de Girona, les Planes i Vilafant, un de 25 de Sant Hilari, i un de 34 de Vilajuïga que van quedar en llibertat després de declarar al jutjat.
La direcció de PxC em va negar la setmana passada que pensessin participar en accions com la trencada d'urnes, donat que l'únic farien seria denunciar al jutjat l'obertura de local públics per les votacions, contravenit la suspensió dictada pel Tribunal Constitucional. Avui després de veure les fotos, han tornat a negar que els dos que apareixen a les de l'Escola d'Hosteleria siguin de les Joventuts  Indentitàries, branca juvenil de PxC. Les Joventuts Identitàries X Catalunya de les comarques gironines i els seus dirigents no han respost als mails que els hi he enviat. 
Sembla ser que hi ha un tercer militant o simpatitzant de les JIxC entres els atacants, i un militant de Democracia Nacional també es troba entre els que van ser detinguts, donat que el partit ultra va fer un twit demanant la seva llibertat. Dos dels implicats van manifestar-se el passat 12 d'octubre a Montjuïc darrera la pancarta del Frente X España.

També hi ha un implicat S.R, que milita o va a actes i accions de Plataforma Democràtica X Catalunya -com la que van fer recentment a Figueres- amb Josep Anglada i Jaume Ferrerons 
 A l'esquerra fotos del facebook de les Joventuts de PxC i a la dreta d'ahir a l'Escola d'Hosteleria, publicades per Ariet.cat

 

Una de les urnes trencades

Twit de DN on reconeix que un dels detinguts és militant seu. A sota DN crida a trencar les urnes
Tot i que Anglada ha qualificat a PxC d'ultra per l'acció, el jove de camissa blanca i blava que ha anat a certs de PDxC amb Anglada i Ferrerons, també hi hauria participat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada