divendres, 21 de novembre del 2014

CELEBRAT A MANRESA EL JUDICI PER SUPOSADES "COACCIONS" A PxC, CONTRA UN ANTIFEIXISTA DENUNCIAT PER PLATAFORMA X CATALUNYA PER MANIFESTAR-SE CONTRA LA RECOLLIDA DE MENJAR "PELS DE CASA"



Imatge de moments abans de començar el judici (Foto: Pere Fontanals)

El Jutjat d'Instrucció número 3 de Manresa ha celebrat aquest matí el judici per la denúncia per coaccions presentada pel Secretari General de Plataforma X Catalunya, Robert Hernando, i el regidor identitari, ultra o socialpatriota d'aquest partit a Manresa, Alberto Pericas, contra el militant de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca al Bages, Bernat Sorinas, a qui PxC atribueix el lideratge en unes suposades coaccions i amenaces.
El fets que han motivat la denúncia van passar el 15 de juliol al mercat setmanal de La Font dels Capellans de Manresa, quan PxC pretenia portar a terme un recapte d'aliments "pels de casa" al mercat ambulant dels dimarts d'aquest barri manresà. Recapte que l'Ajuntament va manifestar que no es podia fer, entre d'altres motius, perquè no s'havia demanat cap permís. 
Aquell matí una setantena de persones contràries a l'acció, militants de diferents partits i entitats, inclosa l'Associació de Veïns del barri que també va rebutjar la iniciativa racista de PxC, van manifestar-se pacíficament davant d'on eren el regidor Pericas, i el secretari general, l'igualadí Robert Hernando, que acompanyats de quatre militants més van decidir ficar-se en un bar.
Donat que la policia municipal i els mossos estaven alertats de la voluntat de PxC de fer aquesta acció no comunicada que infringira les ordenances, la policia municipal va posar tres agents a la porta del bar. Al cap d'una estona, quan els membres de PxC van sortir del bar, Pericas i Hernado van anar a la comissaria a posar una denúncia contra Bernat Sorinas a qui van responsabilitzar de l'acció antifexista i d'unes suposades coaccions.
 En el judici Hernado i Pericas han declarat que es van sentir coaccionats pels crits i insults "quan van quedar encaixonats" a la porta del bar. I han justificat que la denúncia anés contra Sorinas donat que els havia increpat a un pam i mig de distància. Aquesta versió, negada per Sorinas, no ha estat corroborada pels Mossos d'Esquadra que van presenciar els fets i han declarat al judici. Sorinas ha explicat que certament es van cridar consignes contra el "recapte racista", però en cap cas va haver-hi aproximació física entre els dos grups. També ha declarat el candidat del PSC a l'alcaldia de Manresa, Felip González que era dins del bar, que ha ratificat la versió de Sorinas, i una senyora que també era dins. El fet que el jutge ha decidit fer la vista a porta tancada sense públic (crec sense la base legal que justifica aquesta mesura excepcional per protegir testimonis o imputats) fa que uns i altres facin valoracions diferents de com ha anat el judici. L'advocat de Plataforma X Catalunya ha demanat que s'imposi una multa de 200 euros i la de Sorinas l'absolució.
Mentre es feia el judici, unes dues-centes persones s'han manifestat pacíficament a la porta del jutjats amb pancartes contra PxC i les seves "campanyes solidàries pels de casa", que pretenen fer creure una inexistent preferència cap a les persones estrangeres a l'hora d'accedir als ajuts socials i crear un clima de confrontació i trencament de la cohesió social, que després PxC intentaria rendabilitzar electoralment.   

Imatges agafades de Twitter ICV
Imatge de la concentració d'avui
Imatge dels fets del 15 de juliol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada