dimarts, 9 de setembre del 2014

ERC, PSC, ICV-EUiA I LA CUP DEMANEN A ESPADALER QUE RECONSIDERI L'AUTORITZACIÓ DE L'ACTE ULTRA DEL RAVAL

Els grups d'ERC, PSC, la CUP i ICV-EUiA han demanat al conseller Ramon Espadaler que reconsideri l'autorizació de la manifestació de "La España en Marcha" -autora de l'atac de fa un any a la seu de la Generalitat a Madrid- , que se celebrarà dijous al migdia al Raval, Rambles i monument de Colom i que, després de modificar el recorregut, evitant carrers estrets que impedien l'operatiu de seguretat i encapsulament (clica), ahir es va informar que havia estat autoritzada.
En la comunicació a Interior presentada per Pedro Pablo Peña, president d'Alianza Nacional, s'informava que la manifestació començaria a la Plaça Aureli Capmany amb carrer del Carme, per seguir per Maria Aurèlia Capmany, Rambla del Raval, Avd Drassanes i monument a Colom on es farà un parlament en els que intervindrien Peña i el cap de La Falange, Manuel Andrino. Interior després de negar que es passés per M. A Capmany en ser un carrer molt estret que impediria l'operatiu de seguretat, ha autoritzat que comenci a la confluència de Sant Oleguer amb Rambla del Raval i acabi davant del monument de Colom.
 El diputat Pere Aragonès d'ERC, tot i reconèixer que es difícil limitar el dret a manifestació, ha apel·lat a que Interior, considerant l'historial d'aquests grups i les seves crides respondre amb violència al procés que es viu a Catalunya (llegir escrit de Fiscalia per les declaracions de P.Pablo Peña i Manuel Andrino), i revisi l'autorització de l'acte. Així mateix ha dit que si finalment se celebra en aquella o una altra ubicació, "es prenguin totes les mesures per garantir la seguretat".
Per la seva banda Maurici Lucena del PSC també ha demanat a Espadaler que reconsideri l'autorització, més quan el dia -onze de setembre- i el lloc -el Raval i la Rambla-, i els convocants no són els més indicats. En la mateixa línia s'ha manifestat la diputada ecosocialista, Dolors Camats que n'ha demanat la prohibició. 

Per la seva banda David Fernández de la CUP ha enviat una carta al conseller Espadaler en la que a més de recordar-li que enlloc d'autoritzar-la al Raval  hagués pogut prendre altres decisions "que podrien anar des de la prohibició fins al canvi d'itinerari i recorregut, en un espai allunyat del centre de la ciutat, com ja s'ha fet altres vegades", demana que es prohibeixi l'acte i recorda que l' exhibició de certs símbols feixistes i racistes com acostumen a fer aquest grups està penalment castigat.
El portaveu de CiU, Jordi Turull ha respost considerant que sí Interior ha autoritzat l'itinerari retallat "ho haurà fet en base a informes d'experts fiables"
Imatge de la Manifestació de La España en Marcha, el passat 12 d'octubre a Barcelona


La España en Marcha està formada actualment per Alianza Nacional, La Falange, Nudo Patriota Español i Movimiento Católico Español-Acción Juvenil Española. Democracia Nacional se'n va sortir en concórrer per separat a les eleccions europees. Mentre Alianza Nacional va entregar al Departament d'Interior la comunicació de la manifestació de l'onze de setembre a Barcelona a les 12 del migdia al Raval (veure la nota que adjunto a sota), La Falange va comunicar a la Delegació del Govern central a Madrid que es manifestarien a les 7 de la tarda davant la seu de la Generalitat a la capital d'Espanya per demanar l'absolució dels quinze imputats per l'assalt o irrupció a Blanquerna. Alguns dels participants a la manifestació de Barcelona tornaran tot seguit en AVE a Madrid per ser a l'altre acte.
En ser l'11 de setembre laborable fora de Catalunya i, més a més haver trencat Democracia Nacional amb La España en Marcha, seran menys que el passat 12 d'octubre a Montjuïc. 
  
CARTA DE DAVID FERNÁNDEZ DEMANANT LA PROHIBICIÓ
 
Hble. Sr. Ramon Espadaler
Conseller d'Interior
Generalitat de Catalunya

9 de setembre de 2014
 
Benvolgut Conseller,
 des de la CUP-Alternativa d'Esquerres li traslladem la nostra absoluta oposició, rebuig i preocupació per la incomprensible decisió adoptada per la Conselleria d'Interior en relació a la manifestació convocada pel grupuscle neonazi Alianza Nacional, al centre de Barcelona i durant la propera Diada.
 Els elements per a haver optat per altra resolució –que podria anar des de la prohibició fins al canvi d'itinerari i recorregut, en un espai allunyat del centre de la ciutat, com ja s'ha fet altres vegades– són, malauradament extensos i concurrents. Des de la pròpia natura dels convocants, un dels grups directament responsables de l'atac que, precisament la passada Diada, va sofrir el Centre Blanquerna de
la Generalitat, fins a les constants crides a la violència de persecució que alenen els seus dirigents, els  motius per a fer-ho eren gairebé absoluts i amplament compartits –n'estem convençuts– per l'aclaparadora majoria de la ciutat i del país. Més encara –tractant-se de grups ultradretans que escupen odi racista i xenòfob– quan l'emplaçament escollit és el barri del Raval, que acull la diversitat cultural que defineix la nostra societat i de la que n'estem absolutament orgullosos. Més encara, quan  la convocatòria ja amoïna el teixit veïnal i associatiu del barri.
 En funció de la legislació vigent –que preveu la prohibició explícita quan existeixen raons fundades d'alteració de l'ordre públic amb perill per a persones– i d'informació pública a l'abast de tothom no podem entendre de cap manera la decisió d'autoritzar-la, més encara quan es disposava de tots els elements legals i jurídics per prohibir-la, desplaçar-la o modificar-la.
 La convocatòria d'Alianza Nacional és, en tot cas, una provocació en tota regla. I sí això era ben previsible, allò que no ho és que el Departament d'Interior permeti i autoritzi que aquella provocació es desplegui tal com ha estat planificada i el seu discurs d'odi ressoni pel centre de Barcelona, pels carrers del Raval i enmig d'una Diada històrica.
 Lamentem profundament que –amb els instruments jurídics i legals dels que disposava el seu Departament– no s'hagi optat per allò que reclama el mínim sentit democràtic, el respecte a la memòria històrica d'un país clivellat pel feixisme i la tranquil·litat que mereixen tots els veïns i veïnes del Raval. Amb la particularitat
 Tot esperant que, per dignitat i solidaritat, la resolució sigui urgentment modificada i la convocatòria prohibida, li recordem també que l'exhibició de símbols i consignes que inciten a l'odi racial i a la violència de persecució estan penalment castigades i que és obligació del seu Departament investigar-les, perseguir-les i incoar quantes denúncies siguin necessàries.
 Mai més enlloc contra ningú.
 David Fernàndez
CUP-Alternativa d'Esquerres

  COMUNICAT D'ALIANZA NACIONAL
MANIFESTACIÓN AUTORIZADA con una modificación en el recorrido.
En cumplimiento de un Acuerdo de la Junta de Representantes de La España en Marcha (LEM), de 21 de Agosto –que ratificaba otro Acuerdo, adoptado el 24 de julio-,
Alianza Nacional presentaba el preceptivo escrito de comunicación de celebración de manifestación ante el Servicio de Protección de la Seguridad Ciudadana, dependiente de la Consejería de Interior del Gobierno de la Generalidad de Cataluña.
El escrito tuvo entrada el día 25 de agosto, hacia las 9:50 horas. En dicho escrito, se señalaba como punto de partida de la Manifestación la Plaza de Aureli Capmany, enlazándose con la Rambla del Raval a través del Carrer de la Riera Baixa y Carrer de l’Hospital.
En fecha 5 de septiembre –viernes-, a las 17:23 horas, recibimos una llamada telefónica del Servicio de Protección de la Seguridad Ciudadana –Organismo encargado de la autorización y prohibición de las manifestaciones y concentraciones públicas en Cataluña-, en la que se nos comunicaba que la Dirección de los Mossos d’Esquadra no veía viable una parte considerable del recorrido anunciado, toda vez que discurre por calles muy estrechas en las que les resulta imposible desplegar un dispositivo de seguridad. Nos proponen comenzar la Manifestación en el Carrer de Sant Oleguer. Comoquiera que esa reducción suponía la renuncia a más de la mitad del itinerario, nos negamos a aceptarla. Nos señalan que, si no llegamos a un acuerdo, la manifestación será prohibida, quedando en volver a hablar el lunes, 8 de septiembre. Tras dos conversaciones y el envío de dos modificaciones del itinerario inicial, se ha llegado al acuerdo siguiente:
La Manifestación tendrá su inicio, a las 12:00 horas de la mañana, en la Rambla del Raval, a la altura de la Calle de San Rafael, siguiendo por la propia Rambla, Carrer de Sant Oleguer, Avda. de les Drassanes, Rambla de Santa Mónica, hasta llegar al Monumento a Cristóbal Colón, ante el cual tendrá lugar un acto público con la intervención de dos oradores.
La disyuntiva a esta modificación era la prohibición de la manifestación, perpetrada a menos de setenta y dos horas de su inicio, lo que de hecho imposibilitaba, por ilusoria, la vía del recurso ante el Tribunal Superior de Justicia de la Comunidad Autónoma de Cataluña.
A la hora en que se escribe este comunicado, hemos recibido información de la comparecencia del Conseller de Interior de la Generalidad para comunicar la modificación del recorrido de nuestra Manifestación, así como que ha autorizado, en el lugar de partida inicial –la Plaza de Aureli Capmany-, la concentración convocada por una Plataforma contra el Fascismo y el Racismo.
Resulta palmaria la actuación torticera y prevaricadora de los responsables políticos y policiales de la Generalidad de Cataluña. Y hacemos una llamada a los patriotas españoles para que acudan a la Manifestación de este 11 de Septiembre, en Barcelona, bajo el lema :
Contra la manipulación separatista de la Historia,
¡Catalanidad es Hispanidad! .
El próximo 11 de Septiembre, Alianza Nacional junto con La España en Marcha, se manifestara en Barcelona por la Unidad de España frente a la tergiversación de la figura de Rafael Casanova y de la Guerra de Sucesión Española por parte de las fuerzas políticas separatistas.
No podemos consentir que se manipule la historia como lo hacen los partidos separatistas, que durante años han mentido al pueblo sobre fortunas ocultas en paraísos fiscales de dudoso proceder. No nos queda la menor duda que lo hacen igualmente con la historia de Cataluña.
Tenemos el reciente ejemplo del “padre del separatismo moderno catalán”: Jordi Pujol y su clan, fundador del CIU y presidente de la Generalidad durante más de 20 años. El padrino de un entramado al estilo mafioso, en el que están involucrado los partidos separatistas.
Ante semejante aberración, que quiere ser tapada por la consulta ilegal del 9 de Noviembre, llamamos al pueblo a reivindicar el autentico espíritu de Rafael Casanova, que no era otro que el de luchar por la libertad de España.
CATALANIDAD ES HISPANIDAD
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada