divendres, 22 d’agost del 2014

SOCIETAT CIVIL CATALANA REBUTJA QUE PxC I ALTRES ULTRES PARTICIPIN AMB PANCARTES O SÍMBOLS PROPIS L'11-S A L'ACTE DE TARRAGONA. Anglada no hi participarà. SCC Intenta desmarcar-se dels seus origens i de Somatempts, tot i que Bosch continua com a president de SCC. PxC respon dient que no és xenòfoba. Legalitzada PDxC

Actualitzat dissabte 23 d'agost:
Josep Anglada i els membres de Plataforma Democràtica X Catalunya -on s'agrupen el sector de PxC fidel al fundador- m'han confirmat que no participaran en l'acte de Societat Civil Catalana a Tarragona l'11 de setembre. 
Des de la seva destitució i expulsió, Anglada, que defineix PDxC com catalanista i no ultra, acusa i qualifica de fatxes i ultres espanyolistes a la direcció de PxC que lidera Robert Hernado. 
Després d'esmenar algun apartat dels estatuts que li exigia la Dirección General de Política Interior del Ministeri de l'Interior, Plataforma Democràtica X Catalunya ha estat registrada i legalitzada amb data de 18 d'agost de 2014, amb seu al carrer Sant Francesc 21 de Vic. 
Aquesta legalització permetrà a Anglada participar als actes institucionals de l'11 de setembre, com l'ofrena floral a Rafel Casanova de Barcelona.

 ------------------------------------------
Societat Civil Catalana, organitzadora de la concentració no independentista de l'onze de setembre a Tarragona,  ha emés un comunicat dirigit sense citar-la a Plataforma X Catalunya i a altres grups ultres o nacionalrevolucionaris espanyolistes com el Casal Tramuntana, per tal que no participin a aquesta concentració. Així el comunicat, després de "donar la benvinguda a totes les persones i organitzacions democràtiques que subscriuen el nostre Manifest", diu que "rebutgem la presència en els actes de qualsevol persona o organització de dubtosa reputació democràtica o d'ideologia xenòfoba".
Aquest comunicat s'ha emès  tres dies després que Plataforma X Catalunya anunciés que donava suport i participaria a la concentració de Tarragona de SCC.  

PxC RESPON DIENT QUE NO ES DÓNA PER AL·LUDIDA
Plataforma ha respost aquesta tarda amb un comunicat (clica), dient que "en cap cas el partit s'ha sentit al·ludit pel comunicat emès per l'organització Societat Civil Catalana en referència a la manifestació convocada per l'esmentada associació civil, com el seu nom indica. PxC no només no és un partit xenòfob, sinó que a més, sempre ha condemnat la violència, la xenofòbia i el racisme. Plataforma està en contra del fenomen de la immigració massiva que ha proliferat en els últims anys per l'interès inequívoc de la dreta liberal i l'esquerra mundialista, però mai en contra de les persones."

SOMATEMPS, EL PECAT ORIGINAL DE SOCIETAT CIVIL CATALANA
 Societat Civil Catalana (SCC) sembla que vulgui esmenar el que seria el seu "pecat original", el fet que fos impulsada i tingui com a president a Josep Ramon Bosch, que va ser fins fa uns mesos un dels màxims dirigents de Somatemps. Somatemps es va ubicar en l'espai de l'ultradreta que ocupa PxC, MSR, Falange o el Casal Tramuntana. Somatemps jugava amb el noms de les milícies catalanes i la idea de "som a temps" d'aturar el procés independentista català. Bosch en va ser portaveu fins el mes de febrer o març, com es veu a l'entrevista de El Mundo que linko.
L'ara president SCC, J R Bosch, reunint-se com a president de Somatemps amb la Delegada de Govern, Llanos de Luna el passat mes de desembre.

Somatemps es va crear el 15 de novembre de 2013 en una reunió a Santpedor en la que hi van partcipar, entre d'altres, Josep Alsina i Juan Antonio Llopart del Movimiento Social Republicano, Javier Barracoya, de la Comunión Tradicionalista Carlista, Josep Ramon Bosch, que va ser membre del sector nebrerista del PP, a més d'algun militant de Ciutadans de Manresa i algun militant o exmilitant socialista. Ben aviat s'hi integrarien membres de Plataforma per Catalunya, Sociedad Civil y Democracia (partit de Mario Conde liderat a Catalunya per Ariadna Hernández que acabaria a VOX i participarà en actes del Casal Tramuntana), i Josep Ramon Bosch va fer els primers mesos de portaveu.
El 26 d'abril de 2014 va fer a Poblet l'acte oficial de constitució i presentació, i els dies 11, 12 i 13 de juliol va celebrar el seu primer congrés a Ripoll. . 

La Delegada de Govern, Maria Llanos de Luna, va mantenir algunes reunions amb Somateps, en les que hi va ser Bosch, en les que es va tractar de l'estratègia a seguir front la voluntat d'Artur Mas de fer la consulta el 9 de novembre (clica). I sembla que la mateixa Llanos de Luna va comentar la necessitat de que hi hagués una plataforma antiindependentista més àmplia sense tanta presència de la ultradreta, opinió que ja compartien alguns dels dirigents de Somatemps. I potser d'aquí va sorgir la necessitat d'impulsar Societat Civil Catalana (SCC). El fet es que poc després sorgiria Societat Civil Catalana, i Bosch que deixaria de ser portaveu de Somatemps passaria a ser president de SCC. Joaquim Coll, Vicepresident de Societat Civil Catalana, m'ha negat qualsevol vinculació de SCC amb l'ultradreta.

L'últim acte públic de Somatemps (fotos de sota), el de 30 de juliol a Barcelona, davant la seu de CDC, la majoria dels que hi van participar eren militants i dirigents d'ultradreta: PxC, Falange, Casal Tramuntana, Democracia Nacional, etc... Josep Ramon Bosch no hi va assistir.



 COMUNICAT DE SOCIETAT CIVIL CATALANA:
"Davant la proximitat dels actes convocats a Tarragona per la Diada de l'11 de setembre, Societat Civil Catalana vol reiterar la seva crida a tots els catalans perquè s'uneixin als mateixos. Així mateix, volem recordar als nostres simpatitzants i a les persones interessades a acudir el següent:

1) Com a convocants i organitzadors d'aquests actes, donem la benvinguda a totes les persones i organitzacions democràtiques que subscriuen el nostre Manifest i respecten l'esperit cívic de la convocatòria.

2) Rebutgem la presència en els actes de qualsevol persona o organització de dubtosa reputació democràtica o d'ideologia xenòfoba.

3) El lema dels nostres actes és “Recuperem el seny. Recuperem la senyera”. El protagonisme dels mateixos ho té la bandera catalana que, a diferència de la bandera dels secessionistes, ens uneix a tots els catalans.

4) Aconsellem evitar qualsevol simbologia de partit o de grup tal com pancartes, samarretes, globus, adhesius o altres elements."

22 d'agost de 2014

COMUNICAT DE PxC
Plataforma per Catalunya s'adhereix i assistirà a la manifestació convocada per Societat Civil Catalana a Tarragona el proper 11 de setembre a les 18:08 a la rambla Nova de la ciutat mediterrània. PxC es suma així a una nova iniciativa pacífica i aglutinadora contra el desafiament independentista en què ens han ficat als catalans algunes forces polítiques de forma inconscient i mesquina. Considerem que l'auge de l'independentisme en els últims anys respon només a les necessitats de tapar algunes vergonyes polítiques com la corrupció institucionalitzada de les elits i les oligarquies catalanes amb la complicitat d'una casta política que ha decidit embolicar-se en l'estelada per intentar fugir cap el davant de forma desesperada.
Tant mateix, la direcció de Plataforma
per Catalunya, assistirà un any més a l'acte d'homenatge a Rafael Casanova a Barcelona el proper 11 de setembre. La delegació anirà encapçalada per bona part dels càrrecs públics electes del partit. A l'acte, que tindrà lloc al monument a Rafael Casanova, ubicat a la cruïlla dels carrers Ali Bei i Ronda de Sant Pere, Plataforma farà la tradicional ofrena floral.

Rafael de Casanova va ser ferit prop d'on actualment està instal·lat el monument defensant Barcelona davant els assalts de les tropes borbòniques en el setge a què va ser sotmesa la ciutat, fidel a la Casa d'Àustria, durant els luctuosos esdeveniments de 1714. Malgrat el biaix independentista amb el qual s'ha representat a la figura de Rafael de Casanova, la veritat és que la seva opció inequívoca era per la dinastia austriacista com a reis d'Espanya. PxC sempre estarà a favor de la unitat dels pobles d'Espanya però molt allunyada d'altres opcions centralistes i jacobines com les del Partit Popular, Ciutadans o el PSOE. Ni separatistes, ni separadors
.

Llegir 1er comunicat a la web de PxC 
Llegir segon comunicat de PxC dient que no es dóna per al·ludida i anirà a l'acte

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada