dilluns, 25 d’agost del 2014

LA ESPAÑA EN MARCHA CONVOCA MANIFESTACIÓ A BARCELONA L'11-S AL MIGDIA AL RAVAL, I CONCENTRACIÓ A LA TARDA A MADRID DAVANT BLANQUERNA

(Actualitzat dissabte 7. Interior proposa canviar el recorregut)


Alianza Nacional, en representació La España en Marcha (LEM), formada per Alianza Nacional, La Falange, Nudo Patriota Español, i Movimiento Católico Español-Acción Juvenil Española, ha registrat aquest migdia a la Direcció General de Mossos d'Esquadra del Departament d'Interior la comunicació informant que pensa fer un acte-manifestació a Barcelona, el proper 11 de setembre de 2014, de les 12 a les 15 hores. L'acte, que es convoca sota el lema "Catalanitat és Hispanitat" s'iniciarà a la Plaça Aureli Capmany (Riera Alta-carrer del Carme) i acabarà davant el monument de Colom. L'objectiu del mateix és, segons m'ha informat Pedro Pablo Peña, president d'Alianza Nacional, denunciar la "tergiversació històrica de la figura de Rafael de Casanova". 

En principi amb la comunicació que s'ha fet, l'acte seria legal, però per motius de seguretat pública el Departament d'Interior podria forçar a que se celebrés en un altre lloc o, fins i tot, prohibir-lo, cosa que, si fos recorreguda pels convocants, hauria de resoldre el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Com es recordarà, el passat 12 d'octubre La España en Marcha, que va fer un acte a Montjuïc, volia sortir en manifestació des de la Plaça dels Països Catalans, però Interior va modificar el recorregut, sortint finalment des de la mateixa Plaça d'Espanya.    
  
Imatge de Pedro Pablo Peña, el passat 12 d'octubre a Barcelona

CONCENTRACIÓ A LES 19 H. DAVANT DE BLANQUERNA, SEU DE LA GENERALITAT A MADRID.

  D'altra banda dissabte La Falange -en nom de La España en Marcha- va registrar a la Delegació del Govern central a Madrid la comunicació que La España en Marcha pensa manifestar-se el proper 11 de setembre a les 19 hores, davant la seu de la llibreria Blanquerna de Madrid, al carrer Alcalá número 44, seu de la Generalitat a la capital d'Espanya, per demanar l'absolució dels  15 imputats per l'acció de boicot o atac a la seu de la Generalitat a Madrid l'11 de setembre de l'any passat.  No he pogut confirmar si Democracia Nacional, que pertanyia fa un any a La España en Marcha i va participar en l'acció, i que poc abans de les eleccions europees va sortir de la LEM i té algunes militants imputats, hi participarà o no.

Les quinze persones estan processades pel jutge Juan Javier Pérez, titular del jutjat n 11 de Madrid, que els imputa delictes de desordres públics, atemptat a l'autoritat, danys, amenaces, i de tres faltes de lesions. El delegat de la Generalitat, Josep Maria Bosch, el diputat de CiU, Josep Sánchez Llibre, i el càmera de TV3, Christian Menéndez  varen ser agredits. Es va interrompre l'acte, es va tirar a terra el faristol i la senyera, i es va llençar un gas irritant.
L'advocat de CiU, Rafael Entrena, personat a la causa, el atribueix més a més dels anteriors, els de desordres públics, violació de seu o domicili,  injúries, ultratge a la bandera i un delicte contra els drets fonamentals i llibertats públiques. 

Al marge d'això, el Jutjat n 26 de Barcelona, a petició del Fiscal de Delictes d'Odi i Discriminació, Miguel Ángel Aguilar, ha processat a Pedro Pablo Peña d'Alianza Nacional i Manuel Andrino de La Falange, pels delictes de provocació a l'odi (510 Codi Penal) i injúries greus (art 208, 209, 211 i 215)  per les declaracions que van fer el 12 d'octubre passat a l'acte de Montjuïc. Per aquest motiu van declarar al jutjat 26 de Barcelona el passat 16 de juliol.
 
 Clica per llegir l'escrit del Fiscal sobre el 12 d'octubre de 2013 a Barcelona 
(Actualitzat dissabte 7 de setembre. Interior proposa canviar el recorregut)

ACTUALITZAT 27 d'agost: 
Ja han penjat el cartell de convocatòria:
 Anar a Patriotas.org
 Convocatòria de l'acte a Patriotas.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada