dissabte, 28 de juny del 2014

JOSEP ANGLADA ES REUNEIX A BCN AMB MILITANTS DE PxC I REGIDORS DE SALT I MATARÓ I CERCA ALIATS DE L'ASSOCIACIÓ "ENDAVANT L'HOSPITALET"

(Actualitzat, dimarts 1: J Gabriel Ponce ha estat expulsat del grup municipal de PxC de Mataró i Ponce denuncia amenaces d'agressions físiques)
 --------------------
Josep Anglada s'ha reunit aquest migdia a Barcelona amb 35 militants o simpatitzants de PxC contraris al canvi de direcció pel que va ser destituït i expulsat el passat 8 de febrer (clica), on ell mateix i el dirigent històric de PxC, Jaume Ferrerons,  han exposat la situació del les diferents denúncies creuades cap a la nova direcció i contra Josep Anglada, i de la petició de celebració d'un congrés extraordinari de PxC al que, si se celebra, hi anirien sota el paraigües de "Corrent Intern de Refundació Democràtica". 
 Donat que sembla poc probable que a curt termini Anglada recuperi la direcció de PxC, ha presentat la nova sigla amb la que podria concórrer a les properes municipals: Plataforma Democràtica per Catalunya. 
A la reunió hi han estat presents, a més de la regidora de Vic, Marta Riera, la regidora de Salt,Maria Osuna, el regidor de Mataró, Juan Gabriel Ponce, i el president de l'associació, fins ara propera a PxC, Endavant L'Hospitalet, Antonio Flores. 
Sembla que altres regidors han comunicat als reunits estar amb ells -algun ha passat una estona però no surt a la foto-, però han preferit, de moment, continuar a l'anonimat. Així sembla que Anglada s'assegura que amb una o altra sigla -potser amb la seva imatge a la papereta com ha fet el social-populista Pablo Iglesias junior fa un mes a les europees-  podrà fer candidatura a municipis com Mataró, Salt, i probablement L'Hospitalet, a part de Vic on el 2011 va treure bons resultats. Mentre l´única regidora de PxC que quedava a Salt, Maria Osuna era amb Anglada, Sergio Concepción de PxC de Salt i de les Joventuts Identitàries, feia un tuit en que quedava clar que continuen amb la PxC de Robert Hernando. Així doncs, PxC de Salt, que va perdre dos dels tres regidors després de les municipals, ara torna estaria patint una nova divisió.
El fet que Anglada pugui fer candidatures a Mataró i L'Hospitalet és un greu entrebanc en el procés de PxC sense Anglada, donat que Plataforma necessita una cara visible, un líder. L'actual secretari general, l'igualadí Robert Hernando per molts militants de PxC no dóna el perfil, i el president en funcions, Xavier Simó, tot i portar anys a PxC, sempre havia passat desapercebut. Així el nou líder ha de ser algú que tingui un bon resultat a les municipals, i el regidors de L'Hospitalet, Daniel Ordóñez, i Mónica Lora de Mataró, són noms que sonen amb força per la seva capacitat de lideratge. Però si tenen d'aquí 11 mesos una candidatura d'Anglada als seus municipis, és evident que perdran molts vots.


Imatge de la reunió d'ahir. Anglada al centre amb la regidora de Salt, M Osuna, a la seva esquerra, i Juan Gabriel Ponce de Mataró a la seva dreta.

Anglada amb Antonio Flores (amb camissa mig arremangada) de l'associació Endavant L'Hospitalet. Aquesta associació es planteja sumar-se al projecte d'Anglada.

LLEGIR COMUNICAT ÍNTEGRE DE JOSEP ANGLADA:

ANGLADA REP EL SUPORT DE REGIDORS I MILITANTS

LA GENT FARTA D’HERNANDO CLAMA PER UN CONGRÉS EXTRAORDINARI ASSEMBLEARI I LA REFUNDACIÓ DEL PARTIT

Desenes de persones han assistit a la trobada de militants i regidors de PxC celebrada avui pel Corrent Intern de Refundació Democràtica amb la presència de Josep Anglada. Fins i tot s’hi podia veure, al

lloc escollit en un restaurant de Barcelona, regidors dissidents que han expressat la seva oposició a la destitució il•legal del president i fundador del partit el passat 8 de febrer. Anglada manifestà que “no tinc cap intenció de tornar a ser-ne president, de fet n’estic ja una mica fart per tot el que he hagut de passar: el que vull, però, és poder restituir la meva dignitat política i, singularment, l’honor d’una Plataforma per Catalunya que entre tots vam fer gran i que ara es troba segrestada per un grup d’incompetents i poca-vergonyes.” Els aplegats demanaren un congrés assembleari extraordinari on Josep Anglada es pogués defensar de les acusacions i, hi afegí Anglada, “poder netejar el meu nom amb proves a la mà”. També es demanava que els acusadors donessin la cara: “si hi gosen aparèixer”, protestava la gent, molt enfadada. En cas que tot plegat fos un muntatge, o sigui, un “cop d’estat”, les bases ratificarien la total absència de suport que a hores d’ara ja pateix el secretari general Robert Hernando, esdevingut, malgrat que ningú no l’ha escollit mai com a tal (és un ex càrrec de confiança del mateix Anglada), qui “talla el bacallà” a l’organització sense cap mena de legitimitat política. L’opinió més estesa és que Hernando té “segrestada” la Plataforma per Catalunya. Els actes en favor del congrés de PxC s’han desenvolupat amb total normalitat. Jaume Farrerons presentà documentació i arguments que demostren la manca de fonament de les poques acusacions concretes contra Anglada conegudes fins ara. Entre aplaudiments, Farrerons manifestà que “cal intentar recuperar la sigla de Plataforma per Catalunya, però si n’obstrueixen la democratització, llavors rebentar-la”. Anglada va fer públic oficialment, al capdavall, el nom del nou partit: Plataforma Democràtica per Catalunya. Els assistents signaren en massa unes butlletes demanant la convocatòria del congrés extraordinari. A la tarda, el mateix Anglada explicava així quin seria el futur del partit en cas que no s’hi pogués practicar la democràcia interna . Els promotors de l’acte, que havia començat a les 12 h. i no conclogué fins les 17.30 h., han encoratjat els assistents a recolzar la nova formació, una Plataforma per Catalunya plenament democratitzada. Aquest sector de la PxC es tornarà a reunir el proper mes de juliol, un cop el jutge, com s’espera, hagi restablert Anglada en la presidència de la PxC.

Corrent Intern de Refundació Democràtica
Barcelona, 28 de juny de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada