dilluns, 7 d’abril del 2014

ANGLADA CONTINUA COM A PORTAVEU DE PxC A VIC, MALGRAT LES PROTESTES DE J. C. FUENTES. El públic fora de la Sala. La intenció de Vila d'Abadal d'impulsar una candidatura independentista sense CDC ni ERC pot beneficar a Anglada.

Aquesta tarda vespre s'ha celebrat a Vic el segon Ple municipal des de la destitució d'Anglada com a president i de la posterior expulsió del partit d'Anglada i Marta Riera. Un ple que ha començat a les 18 hores i ha acabat a les 22,40. (Un horari que hauria de motivar sanció als regidors que viuen sols si s'apliqués el sistema de recollida d'escombraries porta a porta, sense contenidors amb dos dies a la setmana per cada tipus de deixalla, i haguessin tret les deixalles a les 17 hores. Penso que aquest sistema  sí pot ser possible a petits municipis amb cases unifamiliars o de pocs veïns on hi ha "tolerància" amb qui ho treu abans d'hora o amb un punt "habitual" pels qui ens és impossible ser a casa i treure-les de 20 a 22 h la majories de dies, però no a ciutats com Vic amb comunitats de veïns de 60 pisos. Una proposta que si no retiren CiU, PSC, ERC, ICV, SI i CUP, por fer d'Anglada la llista més votada d'aquí un any)

Tot i els intents de Joan Carles Fuentes de ser nomenat nou portaveu de PxC, amb Anglada iRiera fora del grup, l'alcalde i la secretaria municipal, amb un nou informe jurídic extern, van decidir que Anglada continuarà com a portaveu fins que els tribunals determinin cautelarment sobre la demanada civil d'Anglada i Riera contra la legalitat de l'Executiva que el va destituir, o sobre els recursos d'Anglada i Riera a la seva expulsió.

Com no ha estat present per malaltia la regidora de PxC Cristina Gayoso, Anglada i Riera, s'han desplaçat un lloc, cosa que ha permès  que Fuentes i Catalán d'una banda i Anglada i Riera per l'altra,  hagin estat tot el ple separats per una butaca buida. I tant Fuentes com Catalán, que acusen Vila d'Abadal de complicitat amb Anglada, han vestit una samarreta taronja amb la inscripció: "Grup municipal PxC no vol corruptes ni prevaricació ni Visa d'Abadal". El tema de la Visa es refereix a la denúncia de la CUP a l'ús per finalitats personals alienes a la funció d'alcalde de la Visa municipal per part de Vila d'Abadal.

Al llarg del ple Fuentes i Catalán han votar diferent d'Anglada i Riera per poder així intervenir, donat que és el president del grup (Anglada) qui decideix quin regidor parla, a excepció de quan un regidor vota diferent al que ha dit el portaveu que llavors és l'alcalde qui els deixa parlat per tal que motivin el vot. Tot i això Anglada i Riera, com Fuentes i Catalán han coincidit votant en contra del Pla Director de Cooperació 2013-2016 donat que aquests fons haurien ser, segons ells, no per gent de  fora, sinó per la de casa.

S'ha viscut una certa tensió, quan aprofitant el punt sobre l´ús de dependències municipals per l'Associació de Municipis per a la Independència (AMI), Juan Carles Fuentes a retret a l'alcalde que els despatxos municipals pels regidors només "abans i ara els pugui utilitzar Anglada i Riera", i lamentant que l'alcalde no els hi hagi donat despatxos on reunir-se. En aquest punt Fuentes i Vila d'Abadal s'han interromput amb desqualificacions,  i l'alacalde ha cridat a l'ordre a Joan Carles Fuentes.

Aquest ple, com a l'anterior, alcaldia ha exigit que la premsa s'acredités amb anterioritat per poder ser a la Sala de Plens i ha fet seure al públic fora, en un lloc on difícilment es podia veure a la majoria de regidors


Anglada i Riera, s'han mogut un lloc aprofitant l'absència de Cristina Gayoso, quedant un espai lliure entre aquests i Fuentes i Catalán
El públic ha estat la major part del Ple fora per voluntat de l'alcalde. A última hora ha deixat entra a alguns.

 
ANGLADA CONTRA LA PEATONALITZACIÓ DEL PASSEIG. ESTRATÈGIA DE VILA D'ABADAL DE CREMAR A LA FUTURA CAP DE LLISTA DE CiU?

 Si Anglada ja va dir que faria del no a la supressió dels contenidors d'escombraries i a la implantació de la recollida porta a porta amb dos dies a la setmana (de 8 a 10 del vespre) per cada tipus de residu (un horari que a un ciutadà com jo que ho recicla tot li resultaria impossible de complir) conscient de la revolta ciutadana que ha generat aquesta mesura quan es va fer a alguns ajuntaments bascos, ara també s'oposa a la peatonalització que vol implementar Vila d'Abadal, sense consens, i que podria cremar a la possible cap de llista de CDC, Anna Erra.

Així en el ple d'avui, amb motiu de l'aprovació del sistema de control d'accés de vehicles de veïns als carrers ja peatonalitzats, Anglada ha aprofitat per carregar contra la futura peatonalitació del Passeig i altres carrers que proposa Vila d'Abadal, i que ha hagut de defensar front les crítiques de les associacions de comerciants la regidora Anna Erra, que es postula com a cap de llista que vol CDC. 

De fet a un any de la data de tancament de llistes per les properes municipals, les úniques dues llistes que tenen clar quin regidor actual serà el cap de llista són ERC, amb Joan Ballana, i Anglada que si no recupera la llista de PxC, ho farà com a Plataforma Vigatana. Iniciativa ja té cap de llista, Arnau Martí, que no és regidor.

La qüestió és que pels acors entre CDC i UDC, Vic i Salt eren les dues ciutats que encapçalava UDC. Però Vila d'Abadal fa més d'un any va abandonar UDC i va crear el Moviment Democràtic Català (MDC), al que s'hi va sumar el regidor d'UDC, Xavier Farrés. 

Vila d'Abadal en principi no es tornarà a presentar, però sí que impulsa una candidatura "independentista unitària" de la que en formaria el seu MDC i Reagrupament. Per la seva banda UDC, força debilitada, que sembla que perd també el cap de llista de Salt, reivindica encapçalar la llista de CiU a VIC i proposaria l'únic regidor que conserva a Vic, el doctor Josep Arimany. Però CDC creu que la davallada de vots a Vic dels últims anys es deu en part als problemes d'UDC per tenir cap de llista, que fa 7 anys va haver de portar de Barcelona a Vila d'Abadal. Per això CDC creu que és hora de recuperar l'alcaldia i proposen a la mestra i regidora Anna Erra. I precisament hi ha qui veu en el fet que Erra hagi hagut de defensar unes peatonalitzacions que les associacions de comerciants rebutgen, com una estratègia de Vila d'Abadal de cremar-la.

Pel que fa a les altres candidatures, cap dels dos regidors del PSC encapçalaran la llista, i també hi haurà cares noves a ICV i la CUP. L´única cara coneguda que repetirà serà Anglada, sempre i quan no hi hagi alguna sentència judicial que ho impedeixi, sigui pel fet de la possible  conducció de vehicle sense carnet, sigui per la denúncia d'apropiació indeguda de diners del partit que li ha fet l'actual direcció, sigui per l'agressió del 22 d'abril de 2012. 
I si Anglada sacseja el tema de la recollida d'escombraries i la peatonalització, i Vila d'Abadal impulsa la candidatura independentista al marge de CDC, podria ser que Anglada en sortís beneficiat. És una evidència que CiU va perdre molts vots que van anar a PxC quan fa 7 anys UDC, mancada de cap de llista, porta a Vila d'Abadal de Barcelona. I fa tres anys, quan Vila d'Abadal va dir en plena campanya que si Anglada no baixava dels 4 regidors que tenia, seria que ell havia fracassat i conseqüentment no assumiria l'alcaldia, sembla va haver-hi votants de CiU que van votar a PxC, que va pujar de 4 a 5 regidors, per tal que marxés. Vila d'Abadal no va complir el que havia anunciat, i va assumir l'alcaldia.      

Llegir resum del Ple a la web de l'Ajuntament 
CDC creu que és hora de recuperar el lloc de cap de llista i proposa Anna Erra (esquerra),  però sembla que l'alcalde Vila d'Abadal (foto) que impulsa una candidatura unitària independentista sense CDC, la vol cremar. Una jugada, com tantes de Vila d'Abadal, que han beneficiat a Anaglada.
UDC que ha perdut dos dels tres regidors que tenia a Vic, Vila d'Abadal i Farres, vol que la llista de CiU l'encapçali el regidor que els queda, el doctor Josep Arimany.

1 comentari:

  1. Informador privilegiado9 d’abril del 2014, a les 9:36

    Nuevo engaño de A. Robles: entrevista a una supuesta coordinadora juvenil de SOLUCIONA, pero la entrevista y las repuestas son las mismas que en una entrevista a Anglada que publicó en 2012 (probablemente también inventada por el propio Armando):

    http://www.burbuja.info/inmobiliaria/politica/523066-soluciona-presenta-a-joven-y-apetecible-coordinadora-juvenil-3.html#post11355631

    Seguiremos informando, si nos dejan.

    ResponElimina