dimarts, 25 de febrer del 2014

CATARSI JUDICIAL AUTODESTRUCTIVA ENTRE ANGLADA I ELS SEUS REGIDORS. Anglada absolt. J C Fuentes el denuncia de nou i tuiteja qüestions personals d'Anglada

(Actualitzat, 27 de febrer: Anglada absolt de la denúncia per injúries a J.C. Fuentes.
La sentència del titular del jutjat número 1, Alberto Manuel Santos, diu que les paraules de Josep Anglada al 9 Nou, en les que afirmava que Fuentes anava a ser desnonat del seu pis de Calafell,  i que abans  havia estat embargat per altres deutes, "s'emmarquen en un clima de crispació i de tensió existent entre ambdues parts, ja que aquesta s'emmarca en problemes interns del partit". Així mateix diu que  l'anàlisi del document periodístic "no permet concloure de forma definitiva que el mateix contingui expressions injurioses, més enllà de la interpretació pejorativa que, de forma subjectiva, considera el Sr. Fuentes que existeix".
A aquesta absolució sembla que s'hi afegirà la de l'altre judici, per la denúncia de la regidora Pilar Catalán. Fuentes, però, no afluixa. Ha tornat a denunciar a Anglada a Calafell, població on viu el regidor vigatà, per una sèrie d’insults via twitter i un comunicat de premsa, on Anglada deia: “Per cert, fill de puta, dóna la cara com un home i no t’amaguis com una maricona frustrada. Fuentes, cabró!!!”

Ara Fuentes també està fent tuits sobre temes "sentimentals" de Josep Anglada i explicant el que ja se'ns havia informat feia temps, que a Anglada potser havia estat dos anys sense carnet de conduir, sembla, segons gent de PxC, per haver-se "resistit" a fer-se la prova d'alcoholemia a Madrid.


 --------------------

Avui dimarts s'han celebrat al Jutjat n 1 de Vic els dos primers judicis en relació a fets derivats de la destitució de Josep Anglada com a president de PxC. Destitució aprovada per una Executiva en la que ell no hi va ser present, celebrada el passat dissabte 8 de febrer i que tal com estan fent les coses, uns i altres, sembla que pot provocar l'enfonsament del projecte de PxC.
El primer dels judicis ha estat per la denúncia cap Anglada de la regidora Pilar Catalán per amenaces i coaccions. Judici del que Anglada se n’ha sortit prou bé. 
El segons era per la denúncia per injúries interposada pel regidor, Joan Carles Fuentes i exsecretari general, de qui Anglada va dir que era un perill que controlés els comptes corrents de PxC, perquè feia mesos que no paga el lloguer, l‘anaven a desnonar i ser, segons Anglada, una persona que havia tingut diverses ordres d’embargaments per altres qüestions. 
Anglada va fer aquestes afirmacions al 9 Nou per justificar el fet que ell hagués tret d'un dels comptes corrents del grup municipal de Vic 32.000 euros (o 13.000 euros?), després de saber que Fuentes volia assumir el lloc de portaveu del grup i fer fora a Marta Riera i a Anglada de grup municipal. Aquests canvis al grup de moment no s'han fet, en entedre  la Secretària Municipal que Anglada encara és militant de PxC i no es pot canviar de portaveu si no és per acord unànim dels cinc regidors.
  

Anglada i la regidora Pilar catalán al judici
Cap dels judicis era pels temes centrals del conflicte entre Anglada i l’Executiva: La retirada per part d’Anglada de 32.000 (o 13.000 euros??) del compte del grup municipal després que s’anunciés que se’l pretenia destituir, ni per la legalitat o no de la reunió de l’Executiva celebrada a L'Hospitalet de Llobregat el passat dia 8, que va acordar la destitució del president. Tampoc eren per uns fets de dubtosa legalitat, com la supressió dels comptes de facebook, twitter i blog, i pel canvi de contrasenyes dels comptes de correu d’Anglada i de la Secretària de Presidència Marta Riera, fidel a Anglada, fets abans de comunicar-li que havia estat destituït.

Però pel que s’ha vist avui, PxC entra en una fase autodestructiva de treure roba bruta, certa o falsa, i  conflictes judicials en els que Anglada es defensa i se sent còmode, desqualificant als qui ell va posar a les llistes del partit, dient-los morosos, "caps de burro" i "intel·lectualment poc vàlids". I  ni en els dos judicis ni en les declaracions posteriors a la sortida, Josep Anglada tampoc no ha aclarit si va traspassar a un compte personal, com denuncia el regidor Joan Carles Fuentes, els 32.000 euros (o 13.000) del grup municipal a Vic. 

ANGLADA DIU QUE NOMÉS GUANYA 380 EUROS AL MES
L´únic que Anglada ha dit sense dubtar, a preguntes de la fiscal per valorar la seva situació de cara a la possible multa que se li pugui imposar, ha estat quins són els seus ingressos. Anglada ja no ha dit -com altres vegades- que és un home senzill que viu dels 900 euros de portaveu de PxC a l’Ajuntament de Vic i dels 600 dels Consell Comarcal, i d'algun patrimoni immobiliari i la pensió de la seva dona, sinó que ha afirmat que els seus únics ingressos són 380 euros de dieta per assistència al Ple de Vic. Si amb els 1.500 euros que deia que guanyava abans ja es feia difícil imaginar com havia comprat el nou Mercedes, més difícil es pensar que com s’ho ha fet amb una assignació de 350 euros al mes.

  
Anglada s’ha defensat en el primer judici, per suposades amenaces a la regidora Pilar Catalán i al fill d’aquesta, aportant testimonis de la regidora Marta Riera i d'un amic, que el van acompanyar amb cotxe al porta de la regidora la nit del 10 de febrer. Catalán, en canvi, no ha aportat cap testimoni de si Anglada va actuar de manera violenta o insistent, picant al timbre de casa seva. S'han aporta com a prova els missatges de mòbil i whatsapp, en els que certament li va dir “cap de burra, has triat per la banda equivocada, sense mi no tornaràs a ser regidora”. Però no s’ha pogut acreditar que fos cert que hagués amenaçat la integritat física de la regidora ni del seu fill.

Anglada s’ha reafirmat en haver escrit en un whatsapp que la regidora era una “burra”, justificant-ho amb el fet en tres anys al càrrec, Catalán no havia estat capaç d’intervenir ni obrir boca en cap Ple. L'advocat de Catalán ha demanat que s'imposi una multa de 150 euros a Anglada i una ordre d'allunyament. La fiscal, en canvi, no ha demanat ni la condemna d’Anglada, ni ha referendat la petició d’ordre d’allunyament. 
 J.C. Fuentes i Anglada en acabar el segon judici
En el segon dels judicis, ha estat la denúncia per injúries del regidor Joan Carles Fuentes cap a Anglada. Anglada va fer unes dures manifestacions al canal local de televisió El 9TV en les que deia que havia canviat els diners de compte, "en ser un perill que Fuentes tingués accés als diners de PxC, donat que l’anaven a desnonar del seu pis de Calafell i, més a més, perquè havia tingut el sou embargat per un deute de 53.000 euros amb Caixa Manlleu". 
La fiscalia no ha intervingut en ser les injúries un delicte privat (és a dir algú que se sent injuriat, denuncia a l'altre)
Anglada ha desqualificat a qui va ser el seu Secretari General, i l’advocat de Fuentes ha demanat que es condemni a Anglada a una multa de 150 euros. 
En resum han estat uns primers judicis que mostren, afortunadament, quin pot ser el camí autodestructiu en el que sembla que ha entrat Plataforma X Catalunya.
 
Joan C Fuentes i Anglada fent declaracions despres dels judicis
Els propers episodis d'aquest culebrot es viurà dissabte, que PxC ha convocat la seva convenció anual a Viladecans, i hi ha el dubte de si Anglada s'hi presentarà o no. I dilluns se celebrarà el proper ple de Vic en el que, en contra del que volia Joan Carlers Fuentes, Anglada continuarà com a portaveu del grup, i ell i la Marta Riera -fidel a Anglada- seuran al costat de Fuentes i les dues regidores de PxC que han recolzat el cop contra Anglada.

TWITTS DE J. C. FUENTES:




INFORME DE LA SECRETÀRIA DE L'AJUNTAMENT DE VIC, DENEGANT LA PETICIÓ D'APARTAR ANGLADA I RIERA DEL GRUP DE PxC I DONAR EL CÀRREC DE PORTAVEU A FUENTES:
(...)
CONCLUSIONS
 Primera
Els documents anomenats "actes del Grup de PXC "no acrediten l'abandonament (voluntari o per expulsió del partit) de cap membre de l'esmentat Grup constituït al inici del mandat corporatiu per escrit signat  per tots regidors integrants de la candidatura presentada per la formació política de PXC.
Per això, cal considerar legalment que la composició del Grup de PXC no s'ha modificat, llevat de prova en contrari, atès que no s'acredita el compliment del que preceptua l'article 73.3, paràgraf primer de la LRBRL.

Segona:
El procediment seguit per la substitució del Portaveu del Grup no s'ajusta la interpretació donada per la doctrina constitucionalista continguda en la STC 185/1993 ni al procediment establert a l'article 24 del ROF que exigeix unanimitat.

Tercera:
Atesa la manca d'equació a la legalitat deis documents presentats en el Registre de l'Ajuntament, consideren que l'alcalde no esta obligat a donar-ne compte al ple dels escrits presentats pel regidor Sr.Fuentes fins que no acrediti l'abandonament voluntari o involuntari del Grup per algun dels seus regidors tal i com estableix l'article 73.3, paràgraf primer, de la LRBRL i la interpretació jurisprudencial del concepte d'''abandonament''.
I pel que fa al nomenament de nou portaveu, fins que s'acrediti que ha estat nomenat conforme al procediment previst a l'article 24 del ROF.
Vic,16 de febrer de 2014,
La Secretària Municipal
------

1 comentari:

  1. El próximo 8 de marzo La España en Marcha ha convocado una concentración en el madrileño barrio de Lavapiés. Exigen proteger nuestras fronteras. Esperemos que no pase nada grave porque Lavapiés es un barrio con mucha inmigración y donde hay muchos movimientos antifascistas.

    http://www.burbuja.info/inmobiliaria/temas-calientes/510638-sabado-8-de-marzo-espana-marcha-vuelve-lavapies-stop-inmigracion.html

    ResponElimina