dilluns, 16 de desembre del 2013

DIMECRES JUDICI A ST BOI DE LL. PER DENÚNCIES CREUADES ENTRE DOS ANTIFEIXISTES I PxC. Convocada concentració a la porta dels jutjats

 
 El passat 18 de juliol Unitat Contra el Feixisme i el Racisme de Sant Boi de Llobregat, va enganxar per Sant Boi uns cartells en contra de l'acte que Plataforma X Catalunya feia dos dies després a un restaurant del municipi. Sílvia Iborra i Alex Pérez mentre enganxaven cartells es van adonar que el regidor de PxC, José Real, acompanyat d'un altre militant de PxC els estaven seguint i els hi feien fotos, fet que va motivar que Iborra i Pérez truquessin a la policia municipal, la qual va fer acte de presència i va prendre la filiació als quatre.
Això va motivar que Alex Pérez i Sílvia Iborra posessin una denúncia als mossos, per intimidacions vers José Real i l'altre militant de PxC, i que dies més tard Josep Anglada, com a president de PxC posés una denúncia contra els dos joves per injúries i calumnies en base a que el cartell (que reprodueixo a sobre) deia: "Aixó és PxC: condemnats per agressions, estafa, amenaces, pertinença a bandes violentes..." amb unes fotos de militants o simpatitzants de PxC amb banderes nazis i racistes o fent la salutació feixista. El judici de les dues denúncies creades se celebrarà dimecres.
En el comunicat que va fer PxC després de posar la denúncia, dues setmanes més tard,  Josep Anglada manifestava que “cap agressió ha de quedar impune, ans el contrari, mereix una resposta contundent” i que “cal mantenir a ratlla aquells qui es creuen amb la llicència d’excedir-se amb Plataforma per Catalunya”. Per Anglada “aquesta actitud i aquest modus operandi emanen de la sensació de superioritat moral injustificada d’una esquerra desprovista d’arguments que ha fet de l’atac acrític el negoci més rendible”.

Alex Pérez per la seva banda diu que "ens sentim part de la lluita correcta, el que ens dóna la suficient tranquilitat per encarar aquest judici, amb dignitat i sense donar cap pas enrere. Som i continuarem sent antifeixistes i antiracistes". El judici de faltes serà dimecres 18 a les 10 del matí al Jutjat n 1 de Sant Boi. Unitat Contra el Feixisme i el Racisme ha convocat una concentració a les 9,45 a la porta dels jutjats.

S'ha de dir que en el passat ple municipal PP, CiU, PSC i ICV-EUiA van presentar i aprovar una moció reprovant la campanya que PxC ha fet recentment al barri de la Cooperativa que pretén, segons aquest partits, fracturar la cohesió social i enfrontar els veïns. La majoria d'entitats veinals i culturals del barri es van sumar a la reprovació.

Sílvia Iborra, una de les denunciades per Josep Anglada per injúries i calumnies, a l'acte d'Unitat Contra el Feixisme a St Boi el passat setembre
A sota els regidors de PxC de Sant Boi, José Real i David Parada, amb Josep Anglada
COMUNICAT D'UNITAT CONTRA EL FEIXISME I EL RACISME DE SAT BOI
Aquest dimecres a les 10:00h, als jutjats de Sant Boi, es portarà a terme el judici dels nostres companys Silvia Iborra i Alejandro Pérez Matías contra Plataforma per Catalunya.

La vista tindrà doble causa:
- La denúncia que Mossos d'Esquadra i Jutjat van tirar endavant d'ofici, contra un regidor (José Real) i un militant de PxC Sant Boi per perseguir i fotografiar de nit pels carrers als nostres companys.
- La denúncia que Josep Anglada (President de PxC) va posar al dia següents dels fets anteriors contra els nostres companys, per penjar uns cartells d'UCFR Sant Boi.

Fem una crida a la ciutadania per mostrar el nostre suport als companys que han de passar pel jutjat i, a la vegada, fer visible un rebuig total a les actituds feixistes i xenòfobes que porten a terme grups com PxC.


El dimecres, a les 09:45h, tots i totes a la porta del jutjat!

Convocatòria de Facebook 
Llegir comunicat de PxC 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada