dilluns, 23 de desembre del 2013

ARKAITZ IZA DENÚNCIA ALS REGIDORS DE PxC DEL VENDRELL QUE EN UN PLE EL VAN QUALIFICAR DE TERRORISTA. PxC VOTEN CONTRA POSAR CARRERS A MANDELA A QUI QUALIFIQUEN DE TERRORISTA

El  membre de la CUP, i destacat militant antifeixista del Vendrell, Arkaitz Iza, ha denunciat aquest migdia als jutjats del Vendrell els regidors de PxC, Juan Carrasco i August Armengol, per les acusacions que aquests li van fer en finalitzar l’últim ple municipal, quan Carrasco el relacionà pel seu origen basc amb «Bildu i amb el terrorisme», mentre que Armengol el va titllar de «filoterrorista».
 

  Arkaiz Iza a la manifestació del 29 juny al Vendrell

Arkaiz Iza amb l'advocada Carla Vall, aquest migdia als jutjats del Vendrell, després de posar la denúncia
(Foto: Marc Guitart)
 Els fets van succeir el passat 17 de desembre quan en acabar el ple municipal, es dóna la paraula als veïns que ho demanen. per tal que els regidors de l'equip de govern responguin a les seves queixes o preguntes. 

Arkaitz Iza va fer diverses preguntes, una sobre els diners que rebia el grup municipal de PxC que, des del seu punt de vista, servien per difondre idees racistes. Llavors el regidor de PxC, Juan Carrasco, va interrompre cridant, sense que estigués en possessió de la paraula, i digué que no permetia que li digués això un basc amics dels terroristes i de Bildu. El portaveu de PxC, August Armengol s'hi afegí i acusà a Iza de "filoetarra", comentaris que van motivar la reprovació dels altres grups municipals.  Juan Carrasco ja ha estat autor de comentaris polèmics, com quan va dir que PxC no es racista, cosa que segons ell seria delicte, però en canvi ser feixista és una ideologia respectable com qualsevol altra.

 Iza, que diu haver-se sentit avergonyit, humiliat i dolgut, ha presentat avui al migdia la denúncia per presumptes injúries i calumnies contra Carrasco i Armengol. Segons la seva advocada, Carla Vall i Duran, les acusacions es van produir un cop el ple havia acabat, les quals, més a més, no formaven part del debat polític ni tenien relació amb el que es tractava. Duran ha afegit que "anomenar a algú «terrorista»  és un  atribuir-li un delicte molt greu, fet que queda fora de l'àmbit de la llibertat d'expressió, que només es fa amb una voluntat d’injuriar". Per això es demana que els regidors siguin condemnat per una falta tipificada a l'article 620-2 del Codi Penal, amb l'agravant de fer-ho per raons del seu origen.

Diversos regidors de l'equip de govern, ara encapçalat pel socialista Martí Carnicer, han donat suport a Arkaiz Iza i han lamentat les declaracions d'Armengol i Carrasco.

 
PxC QUALIFICA AL VENDRELL I STa COLOMA DE Gr. A MANDELA DE TERRORISTA

Però no va ser Arkaiz Iza l'únic que va rebre el qualificatiu de terrorista per part de PxC. El ple va aprovar amb el vot afirmatiu de tots els grups, tret de PxC, posar el nom de Nelson Mandela un carrer o una plaça. August Armengol va manifestar que no hi donaven suport qualificant Mandela de terrorista. 

Aquest acord de posar el nom de Nelson Mandela a un carrer també es va votar al ple del passat dia 16 a Santa Coloma de Gramenet. La proposta fou defensada per Sergi Arnau de Gent de Gramenet (grup proper a la CUP) i el regidor d'ICV-EUiA, Xavier Pujol, i també per Álvaro Rodilla de les Joventuts Socialistes que van intervenir fent us de la petició de paraula ciutadana.  L'acord s'aprovà amb els vots del PP, CiU, PSC, ICV-EUiA i Gent de Gramenet.

El portaveu de PxC, Juan Gómez Montero va manifestar que el seu grup (dos dels tres regidors, en haver-hi un lloc vacant que cap membre de la llista vol ocupar) votaria en contra en ser Mandela un terrorista i un mite fabricat per alguns que no va defensar ni els drets humans ni la convivència.

Aquest posicionament de PxC, PxL i España 2000 sobre Mandela i de denúncia del que anomenen genocidi dels blancs a Sudàfrica  contrasta amb la seva ideologia que diuen que és identitària no racista. Entenc que és contradictori amb la ideologia diuen tenir, que segons ells només vol que cada ètnia sigui a casa seva, donat que els blancs no són els autòctons de Sudàfrica.   

Al llarg del ple Gómez Montero es va mostrar força crispat, i els seus habitual improperis no els dirigí només cap les regidors del govern i oposició, sinó també cap el públic.Ara fa un mes el regidor identitari va ser condemnat per tercera vegada en dos anys per agressions a veïns o a un treballador municipal dins l'ajuntament o a la porta del mateix
   
Gómez Montero ha estat l'únic regidor que, com en anys anteriors, no ha renunciat a la paga doble de Nadal aprovada per la resta de grups del govern i oposició, en solidaritat amb els treballadors municipals a qui per decisió dels governs català i central no l'han cobrat.  Gómez Montero, que no té dedicació exclusiva a la tasca de regidor de l'oposició, cobra 1546 euros nets, ara n'ha cobrat 3.093. S'ha de recordar que, com ha passat en anteriors plens de valoració del compliment del pla d'actuació municipal, els regidors de PxC no va assistir al ple extraordinari de fa dos mesos on el govern va passar comptes dels objectius i acords aconseguits i executats i dels que s'estaven fent o encara estaven en projecte, i els grups d'oposició qüestionaven i interpel·laven sobre el seu compliment.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada