dimarts, 29 d’octubre del 2013

SISCU SÁNCHEZ (ICV-EUiA) A J GÓMEZ MONTERO DE PxC A St. COLOMA: "PREFEREIXO SER UN FALS VERD QUE UN AUTÈNTIC FATXA"

 Siscu Sànchez d'ICV-EUiA

 Des de fa més dos anys en els plens de Santa Coloma de Gramenet els regidors han d'aguantar tota mena d'insults, qualificatius despectius i metàfores del portaveu de PxC, Juan Gómez Montero. Al PP els diu corruptes i titelles, als de CiU separatistes fastigosos i corruptes, als de PSC que tenen una "niñata immadura" d'alcaldessa, a més d'altres coses, als d'Iniciativa per Catalunya Verds-EUiA els diu "verdes de mentirijilla" i "comunistas manchados de sangre", als de Gent de Gramenet -grup proper a la CUP- els acusa de defensors i amics dels terroristes d'ETA i dels crims d'Stalin. I a tots en general que són "púrria i fan fàstic". Ahir dilluns, però, el regidor d'Iniciativa, Siscu Sànchez, va respondre als habituals atacs de Gómez Montero amb una frase que digne d'un titular: "Prefereixo ser un fals verd, que un autèntic fatxa"

 
Juan Gómez Montero de PxC
En el ple d'ahir Gómez Montero -que porta 9 mesos amb el lloc del tercer regidor de PxC vacant en no voler-lo assumir cap membre de la llista- va estar més tranquil que a l'anterior, tot i que poc després de començar va demanar a l'alcaldessa que la Guàrdia Urbana identifiqués dos membres del públic per haver fet comentaris sobre la seva persona. Gómez Montero va mostrar la seva habitual dialèctica en el debat de la moció de Gent de Gramenet i PSC de suport a la querella presentada per a la justícia argentina pels afusellats pel franquisme, entre els que es troba l´últim alcalde colomenc de la República, Celestí Boada, apel·lant PxC al terror roig i anarquista.

      Després de dimitir dos regidors de PxC i renunciar altres membres de la llista electoral de Plataforma a Santa Coloma, sembla per incompatibilitat amb amb l'actual portaveu Juan Gómez Montero,  aquest ha intentat que renunciïn tots els membres de la llista i aprofitar la forma legal que es va aplicar amb motiu de les renúncies de membres de les llistes electorals del PP i PSE a Euskadi a causa de la violència d'ETA, que permetia que els càrrecs vacants de regidors fossin ocupats per altres persones proposades pel partit tot i no figurar a les llistes.

     Gómez Montero, amb el suport, sembla, del regidor de L'Hospitalet, Daniel Ordóñez, hauria pressionat, sense aconseguir-ho, a alguns membres de la llista que n'hi han renunciat ni han acceptat  encara el lloc vacant de regidor, per tal que renunciïn i, al·legant que ho haurien fet a causa de la "persecució violenta" que patiria PxC, aconseguir que la Junta Electoral autoritzés que el lloc vacant des de fa 9 mesos l'ocupi  Ángel Martínez Robles. Martínez Robles és perruquer del barri del Fondo, i va ser condemnat per difamar a la presidenta de Fondo Comerç.

       S'ha de dir que aquestes últimes setmanes la majoria de grups municipals colomencs i diversos periodistes, entre ells jo mateix, hem rebut dossiers amb dades i fotografies -certes o falses- (clica) sobre la vida pública i íntima de Gómez Montero i del seu germà Javier -condemnat a presó pel cas Boixos Nois-Casuals (clica), juntament amb membres de la família Royuela, que també van entrar a PxC fa una dècada. Algunes d'aquestes fotos, que el regidor colomenc diu que són falses, són impublicables en tractar-se de l'àmbit de la vida íntima. En altres fotos, que sembla que aquesta setmana publicarà un mitjà, se'l veuria a ell o algú molt semblant "brazo en alto" sota banderes amb l'esvàstica al local de L'Hospitalet de Llobregat del partit nazi Estado Nacional Europeo, al que havia militat Gómez Montero. També circulen altres fotos que semblen ser del regidor colomenc "brazo en alto", a un acte a Madrid de l'Asociación Cultural de Amigos de Leon Degrelle de fa deu anys. Degrelle va ser un cap belga de les SS que fou acollit per Franco i morí a Màlaga l'any 1994. Hi ha qui atribueix la difusió d'alguna d'aquestes fotos i dossiers a l'entorn del cap de llista de PxC a Santa Coloma,  Sergio Palomo, que va dimitir ara fa un any i mig. 

        En el ple d'ahir també va respondre amb contundència dialèctica a les desqualificacions i insults del portaveu de PxC, el regidor socialista de Serveis Socials, Raúl Moreno. Moreno, va desmentir les informacions de PxC sobre els destí i els beneficiaris dels serveis socials i explicà els criteris d'atenció i el cost real del Menjador Social Puig Castellar i de la bugaderia i dutxes, en el que s'atenen 200 persones. Aquest servei costa 370 euros al més per persona.

   També respongué als comentaris i insults de Gómez Montero el portaveu de l'Associació d'aturats majors de 45 anys, que va intervenir al ple amb motiu d'una moció, Javier López, que va  qualificar a Gómez Montero de fer "oposicions per entrar al Club de la Comedia"


Llegir resum del Ple a la web de l'Ajuntament
Llegir resum del Ple a Gramenet 2.0

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada