dilluns, 7 d’octubre del 2013

ANGLADA PROTESTA PEL REGLAMENT D'ÚS DELS DESPATXOS MUNICIPALS, QUE DIFICULTA QUE ELS CONTINUI UTILITZANT COM A SEU NACIONAL I LLOC PER REUNIONS DE TOT CATALUNYA. El 10 de setembre, després de l'ofrena floral, Anglada amb una quinzena de membres de les Joventuts, va organitzar un sopar al Palau Bojons. Havia amençat a l'alcalde i la policia de tirar-los escales avall si li impedien utilitzar com li plagués el Palau



El Ple municipal celebrat avui a Vic ha estat, com diu Osona.com, un ple amb temes de pur tràmit, sense gaire contingut. S'esperava que Josep Anglada protestés pel canvi de claus del Palau Bojons que PxC havia convertit de facto en la seu nacional del partit i lloc de reunions de PxC d'àmbit de tot el país i d'apats i sopars de militants a la sala contigua als despatxos municipals. Despatxos que de fet la resta de grups, que tots menys PxC tenen seu local o comarcal en algun local de Vic, gairebé no utilitzen per no haver de coincidir amb PxC. 
En començar el ple hi havia 8 agents dels mossos d'esquadra i policia municipal a la porta del carrer per si Anglada venia acompanyat dels militants de les Joventuts Identitàries -majoritàriament de Girona- que van provocar els incidents al ple de l'1 de juliol,  i que el passat 10 de setembre van fer de guàrdia de corps -vestits com els seus amic de l'Alba Daurada grega- a l'ofrena floral de la Diada.  En aquell ple de juliol Anglada, quan amb motiu de la moció que va proposar als grups municipals Unitat contra el Feixisme i el Racisme d'Osona, se li va qüestionar l'ús que feia de les dependències municipals va dir que si l'alcalde, el regidor de Seguretat, Joan Ballana, la policia municipal o algun perroflauta anava al Palau Bojons per impedir-li fer l'activitat que li semblés, "sabrien com pujarien les escales, però no com les baixarien". Afirmacions que va repetir dies després a Canal Taronja, davant del regidor Ballana, que li va dir que si era tan valent vingués als despatxos del Palau i ja veuria com baixaria les escalesDies més tard va fer diversos tuits advertint que qui anés allà a impedir-li posar en marxa el Servei de Defensa del Vigatà Autòcton -que havien de portar l'advocat gironí Francesc Bueno i l'advocada cubana Grisel Odalis Falcón Falcón- coneixeria els efectes de la força de la gravetat.
De tota manera la presència al Ple d'una vintena de nens del Consistori Infantil de diferents escoles, no era el millor escenari per que Anglada tornés a generar incidents.
 
Tal com era d'esperar Josep Anglada ha preguntat en el ple a l'alcalde pel canvi de clau de la porta de les dependències municipals i s'ha queixat que els dies 20, 23 i 26 de setembre els regidors de PxC s'haurien quedat tancats a les oficines municipals del Palau Bojons, qüestió sobre la que havia fet un escrit a l'alcalde del que encara no  havia rebut resposta. Anglada, força enfadat, ha acusat a Ballana d'actuar amb "xuleria, petulància", de no estat capacitat per exercir el càrrec i d'amenaçar la regidora Marta Riera.

El  regidor Joan Ballana, sense perdre la compostura i amb un cert to d'humor contingut, li ha respost recordant que des del 3 de setembre estava vigent la normativa d'ús dels despatxos del Palau Bojons, que establia que fora de l'horari habitual, els regidors que hi haguessin d'accedir trucarien a la Guàrdia Urbana que els hi obririra el local. També establia que els despatxos només eren per fer tasques de tipus local i municipal, no per utilitzar-los com a seu extramunicipal de cap formació política. Ballana ha explicat llavors que PxC el dies següents va continuar fent un ús no acord amb la normativa i que el 10 de setembre, en acabar l'ofrena floral de la Diada va celebrar el sopar de les Joventuts Identitàries i altres militants i regidors a la sala del Palau Bojons. Llavors el dia 20 de setembre, en tenir coneixement l'equip de govern per un periodista que per l'endemà PxC pensava celebrar una reunió a nivell de Catalunya a la que assistirien més de 50 persones, es va procedir a canviar el pany, cosa que va motivar que Anglada hagués de llogar a corre cuita una sala del Sucre, com qualsevol altre entitat o partit que vol fer un acte. Ballana també va negar que els regidors de PxC s'haguessin quedat els dies 20, 23 i 26 de setembre tancats dins, com deia Anglada, donat que un cop la Guàrdia Urbana els havia obert, ells podien sortir traient el pestell.
       Així ha quedat tancada -mai millor dit- la polèmica per l´ús incorrecte de les dependències muncipals, sense que finalment Anglada hagi fet caure escales avall cap regidor, policia o guarro-perroflauta. L'amenaça d'Anglada de denunciar l'Ajuntament per deixar tancat fora d'horari uns regidors i militants de PxC en un edifici municipal dubto que la posi donat que, tal com li va recordar Ballana, Josep Anglada va signar el dia 3 de setembre la recepció del document de normativa d´ús dels locals.  Ara caldrà veure si PxC llogarà algun local per ubicar-hi la seu nacional del partit o continuarà constant com a tal, el Palau Bojons.

El Ple ha aprovat per unanimitat -amb el si també de PxC- donar la meitat de l'assignació d'un mes dels grups municipals als mestres balears que han fet tres setmanes de vaga contra la nova política lingüística del govern Bauzà. Anglada ha justificat el seu suport a l'acord, "donat que PxC sempre ha rebutjat els atacs del PP a la llengua catalana"

      

El regidor de Seguretat, Joan Ballana, d'ERC

L'alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal dirigint-se a Anglada
Anglada enfadat acusant a Ballana d'haver-los deixat tancats com animals

El nou pany que es va posar el dia 20, després que PxC incomplís reiteradament la normativa d''us vigent des de setembre.

El 10 de setembre, contradient la normativa d'ús, en acabar l'ofrena floral de Vic, Josep Anglada i la resta de regidors amb una quinzena de membres de les Joventuts Identitàries -vinguts de Girona i Barcelona- van celebrar un sopar a la sala contigua a les oficines municipals del Palau Bojons.



El pany es va canviar el dia 20 després de reiterats incompliments en assabentar-se l'alcalde per un periodista que PxC pensava fer una reunió a nivell de tot Catalunya a la que hi havien d'assistir unes seixanta persones a la sala contigua als despatxos municipals. La foto és d'una reunió anterior de regidors i caps de seccions locals de tot Catalunya.



Ple de l'1 de juliol en el que es va debatre l´us incorrecte de les dependències municipals i es va rebutjar que PxC les utilitzés pel Servei de Defensa del Vigatà Autòcton. aquell dia es va aprovar una moció proposada als grups municipals per Unitat contra el Feixisme i el Racisme.





Llegir informació del ple al 9 Nou
Llegir informació a la web de l'ajuntament de Vic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada