diumenge, 15 de setembre del 2013

RÚSSIA SALVA A OBAMA, publico al Punt Avui sobre l'acord aconseguit amb Rússia i Síria que evita l'atac


RÚSSIA SALVA OBAMA
15 de setembre de 2013
Xavier Rius
La crisi en què havia caigut Barack Obama després d'anunciar que intervindria a Síria com a resposta a l'atac químic ha trobat una sortida gràcies a la mediació de Rússia, per la qual el govern del president sirià, Baixar al-Assad, accepta destruir l'arsenal químic. És favorable per a Obama, atès que li faltaven aliats per atacar, l'opinió americana hi estava en contra i no era clar que obtingués el sí de les cambres. A més a més, no sembla que es pugui demostrar qui va ordenar l'atac químic.

Però si després d'haver advertit que la línia vermella era l'ús d'armes químiques es feia enrere, perdia tota la credibilitat. Amb l'acord, es passa la decisió d'actuar militarment al Consell de Seguretat de l'ONU en el cas que Síria incompleixi l'acord, i Rússia se sent recompensada com a potència.

Si els Estats Units atacaven, es posaven clarament de banda dels rebels, entre els quals no oblidem que hi ha el Front Al-Nursa, vinculat a Al-Qaida. L'atac que ha fet aquesta setmana Al-Nursa contra el poble cristià de Malula, que ha estat defensat per milicians de Hezbol·là, mostra la complexitat del conflicte. I aturant la intervenció s'evita tensar les relacions amb l'Iran i empitjorar la situació al Líban.
 

 Llegir-ho al Punt Avui (clica)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada