dimarts, 13 d’agost del 2013

MANOS LIMPIAS ES PLANTEJA FER CANDIDATURA IDENTITÀRIA A LES ELECCIONS EUROPEES, potser amb Partido X La Libertad.

El sindicat de funcionaris d'extremadreta Manos Limpias s'estaria plantejant fer una candidatura a les eleccions europees del proper mes de maig. Tot fa pensar que a la majoria de estats comunitaris l'extremadreta isalmòfoba i contra les polítiques finaceres de la banca i les institucions europees, amb un discurs social i populista contra la corrupció -i contra les polítiques de retallades al sud d'Europa- tindrà bons resultats. Però a l'Estat espanyol aquest espai semblava vacant.

       És un fet que l'extremadreta o àrea identitària espanyola ha deixat d'apostar fa temps per Josep Anglada i pel seu Secretari de Relacions Nacionals i Internacionals, el valencià Enrique Ravello. Les discrepàncies amb Anglada són per les seves incongruències ideològiques amb el tema catalanista (votar mocions de l'Associació de Municipis per la Independència,, posar un carrer a Guillem Agulló, extrendrePxC a Perpinyà , etc...) i per les maneres de fer i l caràcter d'Anglada.

 
El Secretari General i líder real de Manos Limpias és l'advocat Miguel Bernad, que als anys vuitanta era delegat sindical del desaparegut Frente Nacional del Trabajo,  i el seu president és Francisco Jiménez Luis, autor de llibres de caràcter feixista i franquista.


        Manos Limpias ha tingut l'habilitat de personar-se com a acció popular com defensors dels ciutadans front la corrupció en els casos NOS, Urdangarin, Gürtel, Pujol Ferrusola, Bárcenas, etc. L'advocat José María Ruiz Puerta va aconseguir fa un any i mig una de les primeres victòries jurídiques de Manos Limpias, en capgirar el cas dels crims del franquisme i fer que Garzón fons imputat per la investigació dels crims del franquisme. 
        José María Ruiz Puerta va ser mecenes de Josep Anglada a les eleccions general de 2011, després impulsor i portaveu de Plataforma X La Libertad, extensió espanyola de PxC amb Josep Anglada, i  ara, ja sense vinculació orgànica amb PxC, president de Partido por la Libertad
En el Congrés constituent de Partido X La Libertad hi van assistir com a convidats August Armengol i David Parada de PxC, però no Josep Anglada.  I el discurs del Partido por la Libertad se centra més en la corrupció, la situació econòmica i l'atur que en la immigració.   

      Precisament a mitjans de juliol  dirigents del FPO austriac van ser a Barcelona i Madrid per sondejar si hi hauria candidatura a les eleccions europees, reunint-se amb Josep Anglada i Enric Ravello a Barcelona -que no tenen diners per la campanya ni suports clars fora de Catalunya- i amb José María Ruiz Puerta i Eduardo Núñez a Madrid. Sembla que també es van reunir amb Manos Limpias.
   
    Anglada i Ruiz Puerta a Torrejón, fa 13 mesos a la creació de la desparaguda Plataforma x La Libertad.

     Aquesta candidatura que s'estudia impulsar des de l'entorn de Manos Limpias, tindria el suport de part de l'extremadreta europea i, en lloc de centrar-se en la immigració, com ha fet PxC, se centraria en la corrupció i contra el dictat de les institucions polítiques i financeres europees. La lluita contra l'islam també la recolliria, però no seria el seu punt prioritari. Estarien per una recentralització d'Espanya però dins del marc constitucional. No tocarien de moment el tema de monarquia. Caldria veure de quina manera hi participaria el Partido x La Libertad de l'advocat de Manos Limpias, J M Ruiz Puerta, i si feta la candidatura es demanaria a PxC que hi donés suport o s'oferiria un lloc dels quatre primers algú de PxC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada