dijous, 11 de juliol del 2013

INTENT DE COMMEMORACIÓ DEL 18 DE JULIOL A OLOT DISSABTE I CONCENTRACIÓ ANTIFEIXISTA


Acción Juvenil Española, grup no gaire juvenil vinculat al Movimiento Católico Español, els quals formen part de la coordinadora La España en Marcha (clica), juntament amb el desconegut Movimiento Falangista de España -en el no estan enquadrats ni La Falange, ni Falange Española i de las JONS, ni Falange Autentica-,  ha convocat un acte de commemoració de la sublevació del 18 de juliol de 1936 i en memòria del caiguts a Olot. La jornada patriòtica consisteix en una missa, una ofrena floral al Triai on van afusellar onze falangistes i un dinar amb parlaments de Daniel Plana i Jaime Serrano de Quintana, de l'Asociación Cultural Gerona Inmortal, i Agustín Castejón Roy, exgovernador civil de Tarragona.  L'acte es convoca poc després que l'Ajuntament d'Olot hagi retirat els símbols franquistes del cementeri.

La convocatòria ha generat un fort rebuig, fins al nivell que sembla que no tindran capellà per fer la missa i que el restaurant al que s'havia de fer l dinar es nega ara a acollir l'acte. Tampoc està clar que es pugui fer l'ofrena floral a la Creu de Tirai en rebutjar-ho els propietaris del terreny. Altres anys s'havien fet actes similars però sense donar-hi la difussió externa d'enguany. Així que està per veure si finalment ho desconvoquen.

Unitat contra el Feixisme i el Racisme de la Garrotxa ha convocat un acte de rebuig a Olot a les 11 hores (clica) per la convivència, la llibertat i la democràcia.  

A Olot PxC hi té dos regidors, un d'ells Ignacio Mulleras, actual líder de PxC a la demarcació de Girona després de la retirada de Moisès Font, força més moderat. Mulleras amb militancia franquista desde la Transició, era fa 5 anys cap de Democracia Nacional a Catalunya que va abandonar per entrar a PxC. També a la demarcació de Girona hi ha el nucli més actiu de les Joventuts Identitàries X Catalunya, branca juvenil de PxC. Segons m'han comunicat a mi les JIxC, "no participarem a l'acte perquè  nosaltres no seguim aquesta línia". 

S'ha de dir que la majoria de grups socialpatriotes, falangistes, nacionalrevolucionaris o d'extremadreta espanyols celebren separats i amb actes de poca notorietat l'aniversari del 18 de juliol.

El que sí tindrà lloc a Barcelona el 20 de juliol un acte de Democracia Nacional (DN) a la llibreria Europa (a sota hi poso la convocatòria). DN ha participat en algun acte de La España en Marcha i no manté relacions de col·laboració ni amb PxC, ni PxL, ni amb España 2000. España 2000 i DN, tenen força implantació a València i Alcalá de Henares, però mantenen una forta rivalitat.


SÁBADO 13 DE JULIO
12h: Misa en la Iglesia del Carmen (Padres Carmelitas), Pza. del Carmen, s/n.
13h: Recuerdo a los Caídos asesinados en el paraje del Triay con ofrenda floral
14H: Comida de hermandad en el restaurante La Dèu -Ctra. de la Deu-, Afueras, s/n. Precio menú único, incluídos café, bebidas y postres: 27€
Nota.- A los postres hablarán:
-  Daniel Plana, ingeniero, socio de la Asociación Cultural Gerona Inmortal
-  Jaime Serrano de Quintana, abogado y presidente de la Asociación Cultural
  Gerona Inmortal
-  Agustín Castejón Roy, abogado y exgobernador civil de Tarragona
Además habrá canto de himnos, coloquio y ambiente de camaradería. Al final, despedida y emplazamiento para el próximo año, SDQ.
Olotense,
- Si te sientes patriota y amigo de las otras comarcas gerundenses
- Si te sientes buen español,
- Si consideras estar en deuda moral con los que dieron su vida por Dios y por España,  
- Si quieres que su sacrificio no sea estéril...
¡ ACUDE Y PROPAGALO !


Comunicat d'Unitat contra el Feixisme de la Garrotxa:

PER LA LLIBERTAT, LA CONVIVÈNCIA I LA DEMOCRÀCIA...FEIXISME MAI MÉS!

Fa uns dies des de Unitat Contra el Feixisme i el Racisme de La Garrotxa denunciàvem la celebració d’un acte feixista a Olot, en el que es pretenia commemorar el 77è aniversari de l’aixecament militar que va donar lloc a la Guerra Civil espanyola.

Gràcies a aquesta denúncia, així com a les gestions fetes tant per l’Ajuntament d’Olot, UCFR Garrotxa, i entitats i persones a títol individual s’ha pogut evitar la celebració de l’esmentat acte, si més no, no com els seus organitzadors tenien pensat inicialment.

Tot i això no podem dir que la feina i el treball en contra del feixisme s’hagi acabat amb la no celebració d’aquest acte. El feixisme com a tal és un problema sociològic que cal combatre des de l’arrel, fent una important tasca pedagògica i de conscienciació, així com de denuncia quan sigui necessari.

Malauradament encara avui veiem com el feixisme continua ben present a la nostra societat, ja sigui per la convocatòria de l’acte com el denunciat per UCFR Garrotxa, ja sigui per què algunes formacions polítiques aprofiten l’actual context de crisi per difondre de forma populista el seu discurs feixista, xenòfob i racista, ja sigui per que encara hi ha partits polítics que es neguen a condemnar el cop d’estat militar feixista protagonitzat pel General Franco, o ja sigui per que hi ha persones com Maria de los Llanos de Luna, delegada del govern espanyol a Catalunya, que participen en actes d’homenatge a la División Azul, motiu pel qual creiem que hauria de ser cessada fulminantment del càrrec que ocupa.

És per tot plegat que defensem avui més que mai la necessitat d’articular una veritable unitat que permeti anar construint el discurs i l’acció de lluita contra el feixisme, un discurs que ha de néixer des de la pluralitat, el diàleg i el consens ampli en el marc de la nostra societat.

En aquest sentit a la darrera reunió de UCFR Garrotxa, en la que van participar 14 entitats, col•lectius, partits polítics i associacions de la societat civil garrotxina, així com més de 40 persones a títol individual, es va decidir convocar una concentració per aquest dissabte 13 de juliol a les 11 hores a la plaça Rector Ferrer d’Olot sota el lema “Per la llibertat, la convivència, i la democràcia...‪#‎FeixismeMaiMés‬!” .

La nostra voluntat es que sigui una concentració on les persones assistents mostrin el seu rebuig al feixisme, però sobretot volem que sigui un acte de reafirmació en els valors de la llibertat, la convivència i la democràcia, valors que caracteritzen i han de continuar caracteritzant a la nostra societat en el futur.

Per aquest motiu fem una crida al conjunt de la població olotina a participar d’aquesta concentració ciutadana de caire cívic i pacífic. La defensa de la llibertat i la democràcia es cosa de totes i tots, de la mateixa forma que és cosa de totes i tots evitar que el feixisme avanci. Hem d’evitar-ho, és la nostra responsabilitat.

ACTE DE DEMOCRACIA NACIONAL A BARCELONA:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada