dimecres, 26 de juny del 2013

EL JUTJAT DEL VENDRELL ABSOL RUBÉN SUAN D'INJÚRIES, EN SENTENCIAR QUE DIR QUE PxC ÉS FEIXISTA I RACISTA NO ÉS FALTA NI DELICTE

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció nº 1 del Vendrell ha absolt Rubén Suan, membre del col·lectius La Trinxera i de la CUP,  de la denúncia per injúries interposada pel regidor de PxC del Vendrell, Juan Carrasco, en considerar que dir que PxC és racista i feixista no és falta ni delicte:

"Les manifestacions fetes pel denunciat qualifiquen el partit de Plataforma per Catalunya de racista i feixista. Es tracta, en tot cas, de qualificacions genèriques dirigides a la formació política  a la qual pertany el Sr Carrasco. Tenint en compte, com ha declarat el Tribunal Europeu dels Drets Humans, que en l'àmbit del debat polític qualsevol restricció de la llibertat d'expressió té poca cabuda dins dels límits de l'article 10.2 del Conveni Europeu dels drets Humans, i que els adjectius feixista i racista es dirigeixen a una formació política i no en l'afany de malmetre la reputació particular del Sr. Carrasco, cal considerar que els fets són atípics, que són propis del debat polític en el sí d'una societat democràtica i plural, i que, per tant, s'ha d'acordar l'absolució del denunciat"

 El judici va tenir lloc el passat 11 de juny. Juan Carrasco va comparexer en nom de PxC sense anar acompanyat ni per cap advocat, ni tampoc pel Vicepresident del partit i cap de llista del Vendrell, August Armengol.
       L'advocada de Suan, Carla Vall, va fer una àmplia argumentació de sentències similars, segons les quals aquestes manifestacions no serien injurioses, i el fiscal va coincidir amb la defensa en dir que no hi havia falta ni delicte i ha reprovat a PxC per portar el cas als tribunals.
           A la sortida de la vista Carrasco va lamentar l’actitud del fiscal, que “no defensa la veritat, persegueix la PxC” i va dir que era fals que PxC "fos racista, perquè ser-ho a Espanya és un delicte i no ho som. Una altra cosa seria ser feixista que és una opció política com qualsevol altra" (clica per escoltar declaracions de Carrasco sobre ser feixista)
     Rubèn Suan, en acabar el judici es va reafirmar en les seves declaracions i repetí que "PxC és un partit racista i feixista, no ens cansarem de dir-ho independentment de la sentència del judici. És qüestió de dignitat i no farem servir eufemismes perquè seria un acte de covardia”.


 TEXT ÍNTEGRE DE LA SENTÈNCIA:





Obrir document sentència com a pdf i llegir (clica)
                
I DISSABTE A LES 11,30 MANIFESTACIÓ CONTRA EL FEIXISME I EL RACISME AL VENDRELL (CLICA)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada